-
Nemzetközi kamionsofőr
-
Bolti eladó
-
sofőr
-
Takarítónő/Házvezetőnő
-
Nemzetközi gépjárműezető állás
-
Tejelő szarvasmarha telep- telepi munkás
-
fogászati szakasszisztens
-
Porfestő
2024. 04. 22
-
Release Manager_6923 @ IDBC Creative Solutions Kft.
2024. 04. 24
-
Laboráns | Tiszafüred
2024. 04. 24
-
Talent Acquisition Business Partner
2024. 04. 24
-
Közúti szállítmányozási csoportvezető - Supervisor of truck planning
2024. 04. 24
-
Talent Acquisition Business Partner
2024. 04. 24
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Sáfrány (Crocus sativus)
Szurokfű (Origanum vulgare)
Szegfűszeg (Eugenia aromatica)
A szegfűszeg egy trópusi fa megszárított virágbimbója. (Ha egy nagyobb szemet szétbontunk, kis szerencsével láthatjuk a szirmokat és porzókat.) Leggyakrabban édességekhez használjuk, mézessütemények és almakompót elmaradhatatlan fűszere, de forralt borhoz, gyümölcssalátákhoz, - krémekhez és lekvárokhoz is kitűnő, valamint húslevesbe is szokás 1-2 szem szegfűszeget főzni. Csokoládés krémekhez vagy italokhoz is finom. Nagyon erős aromájú, ha túl sokat használunk belőle, keserűvé teheti az ételt.Gyógyhatásait az illóolajával használhatjuk legkönnyebben: antiszeptikus, helyi érzéstelenítő (pl. fogfájásra jó), lehűlt testrészek felmelegítésére és fürdővízbe alkalmas. Az olajat töményen közvetlenül ne alkalmazzuk a bőrre, mert irritálhatja.