-
Fűszer csomagolói állás teljes, rész munkaidőben
-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
Camponába női eladót keresünk
-
Személy- és vagyonőr
-
Hentes
-
ÁLTALÁNOS ASSZISZTENSI pozíció
-
Fogászati asszisztens
-
Szerviztechnikus
2023. 09. 25
-
Webshop Eladó (Angol Nyelvtudással)
2023. 09. 25
-
Felületelőkészítő, sorjázó - Székesfehérvár
2023. 09. 25
-
Eladó | Részmunka (Teszt Hirdetés!)
2023. 09. 25
-
Mobil Értékesítési Tanácsadó (Vállalkozói) | Budapesti Régió
2023. 09. 25
-
Segédmunkás (Tápiószele)
2023. 09. 25
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A Sáfrány (Crocus sativus), a Szurokfű (Origanum vulgare), és a Szegfűszeg (Eugenia aromatica) három különleges fűszer, amelyeket általában csak egy-egy ételféle elkészítésére használunk, pedig kellemes meglepetés érne bennünket, ha szélesebb körben is alkalmaznánk ízesítésére.
Sáfrány (Crocus sativus)
![]() |
Szurokfű (Origanum vulgare)
![]() |
Szegfűszeg (Eugenia aromatica)
A szegfűszeg egy trópusi fa megszárított virágbimbója. (Ha egy nagyobb szemet szétbontunk, kis szerencsével láthatjuk a szirmokat és porzókat.) Leggyakrabban édességekhez használjuk, mézessütemények és almakompót elmaradhatatlan fűszere, de forralt borhoz, gyümölcssalátákhoz, - krémekhez és lekvárokhoz is kitűnő, valamint húslevesbe is szokás 1-2 szem szegfűszeget főzni. Csokoládés krémekhez vagy italokhoz is finom. Nagyon erős aromájú, ha túl sokat használunk belőle, keserűvé teheti az ételt.Gyógyhatásait az illóolajával használhatjuk legkönnyebben: antiszeptikus, helyi érzéstelenítő (pl. fogfájásra jó), lehűlt testrészek felmelegítésére és fürdővízbe alkalmas. Az olajat töményen közvetlenül ne alkalmazzuk a bőrre, mert irritálhatja.