-
Szerviztanácsadó/munkafelvevő
-
Konyhai kisegítő
-
OPS asszisztens/diszpécser
-
villanyszerelő
-
Panzióvezető (bentlakással)
-
KONYHALÁNY
-
Szerkezetlakatos
-
Elektronikai műszerész / villanyszerelő
2023. 03. 21
-
Biztonsági Kamera Operátor / Képelemző
2023. 03. 21
-
Tréner-Tolmács
2023. 03. 21
-
Autószerelő | Szombathely
2023. 03. 21
-
Angolszász Vállalati Projektvezető | Teljes- És Részmunkaidő
2023. 03. 21
-
Takarító Csoportvezető | Szeged
2023. 03. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A Sáfrány (Crocus sativus), a Szurokfű (Origanum vulgare), és a Szegfűszeg (Eugenia aromatica) három különleges fűszer, amelyeket általában csak egy-egy ételféle elkészítésére használunk, pedig kellemes meglepetés érne bennünket, ha szélesebb körben is alkalmaznánk ízesítésére.
Sáfrány (Crocus sativus)
![]() |
Szurokfű (Origanum vulgare)
![]() |
Szegfűszeg (Eugenia aromatica)
A szegfűszeg egy trópusi fa megszárított virágbimbója. (Ha egy nagyobb szemet szétbontunk, kis szerencsével láthatjuk a szirmokat és porzókat.) Leggyakrabban édességekhez használjuk, mézessütemények és almakompót elmaradhatatlan fűszere, de forralt borhoz, gyümölcssalátákhoz, - krémekhez és lekvárokhoz is kitűnő, valamint húslevesbe is szokás 1-2 szem szegfűszeget főzni. Csokoládés krémekhez vagy italokhoz is finom. Nagyon erős aromájú, ha túl sokat használunk belőle, keserűvé teheti az ételt.Gyógyhatásait az illóolajával használhatjuk legkönnyebben: antiszeptikus, helyi érzéstelenítő (pl. fogfájásra jó), lehűlt testrészek felmelegítésére és fürdővízbe alkalmas. Az olajat töményen közvetlenül ne alkalmazzuk a bőrre, mert irritálhatja.