-
Elektronikai műszerzés
-
Könyvelő asszisztens
-
Takarítónő/Házvezetőnő
-
Értékesítési vezető
-
Bolti eladó
-
fogászati szakasszisztens
-
mérlegképes könyvelő
-
Porfestő
2024. 04. 22
-
German speaking Dispatcher / Service Coordinator @ ZaWin (Martin Engineering AG)
2024. 04. 26
-
Targoncavezető I Herceghalom
2024. 04. 26
-
Pénzforgalmi Munkatárs | Gödöllő
2024. 04. 26
-
Pénzforgalmi Munkatárs | 1066 Budapest, Oktogon Tér 3.
2024. 04. 26
-
Lakáshitel Értékesítési Tanácsadó | 1152 Budapest, Szentmihályi Út 131. (Pólus Center)
2024. 04. 26
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Nagyon egyszerűen elkészíthető naspolya lekvár recept. Így állj neki!
Az érett naspolyát (Mespilus germanica) nyersen nem sokan fogyasztják, mert bár ízletesen fanyar, szinte csak héjból és magokból állnak. Először készítsünk naspolyalekvárt, aztán, ha marad még, és mi is kellőképp belejöttünk a lekvárfőzésbe, felturbózhatjuk almával, csipkebogyóval, naranccsal is a naspolyát!
Naspolya ára 2023
Ha nincsen a kertben naspolya, akkor érdemes körbenézni a helyi piacokon vagy a Facebookon. A naspolya ára 2023-ban ezeken a helyeken 300-800 forint között mozog fajtától és helytől függően. Annyi azonban elmondható, hogy kilójáért átlagosan 500-600 forintot kérnek.
Naspolyalekvár készítése - recept
Főzzük az érett és puha naspolyákat 10 percig annyi vízben, hogy épp ellepje őket.
Ha kész, turmixoljuk össze és paszírozzuk le egy gézen, vagy egy szűrőn.
1 liter naspolyaléhez 1 kg cukrot adjunk, majd lassú tűzön főzzük lekvárrá. Ízlés szerint adhatunk még hozzá 1 citrom levét, de a reszelt héját is beletehetjük.
A naspolyalekvár íze nagyon hasonlít a az alma és birs ízére. Finom és süteményekhez is kiváló.
Vegyes lekvár naspolyával
A naspolyát almával, csipkebogyó húsával, vagy más vad gyümölcsökkel együtt is feldolgozhatjuk, és vegyes lekvárt készthetünk belőle. Ehhez készítsünk egy, a zselénél is leírt gyümölcslevet, majd a többi gyümölccsel dolgozzuk össze. Így még ízletesebb lekvárt kapunk, ami ilyenkor télen kiváló kiegészítője a reggelinknek, de süteményekbe is nagyszerű.