-
Traktoros (tolólapos)
-
recepciós asszisztens magán egészségügyi intézményben
-
Szervezetfejlesztő talent
-
Shop eladó
-
közjegyzőhelyettes
-
Állásajánlat, gépkezelő
-
Traktoros
-
Targonca kezelő bizonyítvánnyal
2024. 07. 23
-
Gyártás előkészítő mérnök
2024. 07. 27
-
Csoportvezető | Győr
2024. 07. 25
-
Targoncás
2024. 07. 27
-
Számviteli ügyintéző-kontroller
2024. 07. 27
-
Raktáros / targoncás
2024. 07. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Tavasszal ez az egyik első virágzó vadnövény. Mutatjuk, miért érdemes meghagyni a kertben.
Az apró pirosas-lilás virágairól és leveiről könnyen felismerhető piros árvacsalán az ajakosvirágúak rendjébe tartozik. Igénytelen, általában mezőkön, utak mellett, szántók környékén nő, de kertekben is lehet vele találkozni. Ilyenkor felmerülhet a kérdés, mit tegyünk vele. Összegyűjtöttünk néhány érvet, miért érdemes meghagyni.
Az árvacsalán ehető - ennyit érdemes belőle fogyasztani
A piros árvacsalán az ehető növények közé tartozik. A virága édeskés, de a szára, levele kicsit kesernyés. Használhatjuk turmixokba, pesztókba vagy akár levesekbe. Nagyon magas a C-vitamin és vastartalma. Vigyázzunk azonban, hogy ne fogyasszunk egyszerre túl sok belőle, mert nagyobb mennyiségben hasmenést okozhat.
Medvehagyma vagy gyöngyvirág? Ezek a fő különbségek
Az árvacsalán (Lamium purpureum) gyógynövény
Az árvacsalán számos gyógyhatással is rendelkezik. Mire jó az árvacsalán? Többek között, ha a leveiet vágott sebre tesszük, csillapítja a vérzést, és gyorsítja a regenerációt. Emellett vízhajtó, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatással is rendelkezik.
Ingyen terem az erdőszélen ez a fűszer, isteni lesz tőle a húsleves
Az árvacsalán a legkorábbi méhlegelő
Az árvacsalán már márciusban virágzik. A kertbe vonzza a tavasszal ébredező méheket, ami különösen hasznos a gyümölcsfák virágzásakor.