-
Hentes! segédmunkás! betanított munkás!
-
Gépjárművezető ('B+E' / 'C+E') munkatárs
-
Reptéri adminisztrátor és rakodó
-
recepciós
-
Kőműves
-
Irodavezető
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
CNC fafeldolgozó
2024. 10. 14
-
Konyhai Kisegítő
2024. 10. 14
-
IT rendszerszervező - architect
2024. 10. 14
-
Alkalmi operátor munka
2024. 10. 14
-
Karbantartási vezető
2024. 10. 14
-
Varrónő (akár szállással)
2024. 10. 14
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Öt növény elengedő ahhoz, hogy megtapasztaljuk az umamit, vagyis az ázsiai konyha szerint számon tartott tökéletes ötödik ízt. A Piac Éjszakáján debütáló fekete fokhagymával és avokádóval készülő saláta sós, édes, keserű és savanyú összetételének köszönhetően egy különleges, új ízélményt kapunk, amit akár otthon is egyszerűen elkészíthetünk.
Fekete fokhagymából saláta
A Piac Éjszakája látogatói is ebben az egyedi ízélményben részesültek: az egyik kereskedőnél egy fekete fokhagymából készült salátát kóstolhattak meg. A Kínából érkező különlegességet 80 °C fokon fermentálják, így a hagyományos fokhagyma íze helyett sokakat az aszalt szilvára, vagy épp szójára emlékeztet. Az ebből kreált különleges saláta pedig igazi kulináris élmény, amit bárki elkészíthet.
Umami, az ötödik íz
Csupán avokádó, retekcsíra, friss paradicsom, fekete fokhagyma és pálmaszív szükséges az umami, vagyis az ötödik íz eléréséhez. A hozzávalókat egyenlő arányban apró darabokra vágva, összekeverve érdemes fogyasztani. A receptet a piac egyik specialistája, Somogyi Péter fejlesztette ki, aki a különleges, kulináris zöldségek és gyümölcsök szakértője. A szükséges hozzávalók speciális élelmiszerüzletekben és a Nagybani Piacon is beszerezhetők.