-
Reptéri adminisztrátor és rakodó
-
könyvelő, bérszámfejtő
-
Bolti Eladó Pénztáros Állás
-
Értékesítő
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Futár
-
Pénzügyi tanácsadó
-
CNC maró / fúró programozó
2024. 09. 30
-
Személygépjármű Munkafelvevő | Pécs
2024. 10. 03
-
Autószerelő - Szolnok
2024. 10. 04
-
"IT application operation expert (Logistics, SCM & Trading)"
2024. 10. 05
-
Test & Release Manager / management expert
2024. 10. 05
-
Szenior akkreditált laboratóriumi mérnök
2024. 10. 05
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Évek óta nem passzírozom a paradicsomot befőzésnél, a tippet még a szomszédasszonyomtól kaptam. Mutatom a receptet.
Paradicsom befőzése egyszerűen passzírozás nélkül
Első lépésként szedjük le a paradicsomot. Lehetőleg a nagyobb, lédúsabb fajtából válogassunk, hogy minél több legyen a lé. (A koktélparadicsom tartósítószer nélküli eltevésére jövő héten hozok egy nagyon egyszerű receptet időhiányban szenvedőknek.)
Utána következik az üvegek csírátlanítása. Ha nem akarjuk elővenni a nagy fazekat, és van mosogatógépünk, akkor bátran használjuk. Magas hőfokon indítsunk el egy programot, és tegyük bele az üvegeket. Ha ezzel végeztünk, akkor a befőttes üvegeket tegyük meleg vízbe, amelyre azért van szükség, hogy amikor belemerjük a forró paradicsomot, akkor az üveg ne repedjen meg.
Második lépésként mossuk meg a paradicsomot, és ezután jön a nagy trükk a gyümölcscentrifuga, mert különválasztja a levet a héjtól és a magtól. A paradicsomot akkora darabokra vágjuk fel, hogy beleférjen a gép nyílásába. A lepréselt evet rotyogtassuk a tűzhelyen addig, amíg a habja el nem fő. Még melegen merjük át az üvegekbe, és tegyük az egészet száraz dunsztba. A száraz dunszthoz használhatunk plédek és törülközők helyett hűtőtáskát. Amint kihűl a paradicsomlé, már mehet is a kamrapolcra. Csak el ne felejtsük felcímkézni!
Koktélparadicsomból házi aszalt paradicsom
Ha viszont túl sok a koktélparadicsomunk, akkor érdemes belőle aszalt paradicsomot készíteni házilag.
A házi aszalt paradicsom nagyjából egy tízperces előkészítést igényel, amelynek a legnagyobb része a szeletelés. Bármilyen paradicsomból elkészíthetjük, attól függően, hogy éppen mi van otthon.
Hozzávalók:
- 2 maréknyi paradicsom
- 1 csokor bazsalikom
- kb. másfél deci olívaolaj
Ízlés szerint tehetünk bele sót és borsot is, de én nem szoktam, mert szerintem enélkül is nagyon finom.