-
Kőműves, villany szerelő, víz-gáz-fűtés szerelő, nehézgépkezelő
-
Dohánybolti eladó
-
Hegesztő, lakatos, esztergályos, programozó
-
Hegesztő,Lakatos,Villanyszerelő,Víz-gáz-fűtésszerelő
-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
Extruderkezelő
-
Adminisztrátor
-
Csomagoló - Anyagmozgató | Bicske
2023. 02. 03
-
Raktárvezető helyettes
2023. 02. 04
-
Targoncavezető
2023. 02. 02
-
Advanced IT Audit Analyst
2023. 02. 04
-
Termeléstervező
2023. 02. 04
-
Business Investment Analyst
2023. 02. 04
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Hozzávalók: 9 kisebb padlizsán, 50 dkg darált hús, 1 nagy fej hagyma, 2 friss paprika (zöld), 1 nagy paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, petrezselmyezöld, só, bors.
A hússal töltött padlizsán elkészítése
- Meghámozod a padlizsánt: egy csíkot lehámozol, egyet nem, végül 15 percre sós vízbe teszed.
- 15 perc elteltével kiveszed a vízből, egy papírtörlővel óvatosan megtörlöd, kevés olajban megsütöd, majd egy száraz tepsibe helyezed (nem szükséges megolajoznod a tepsit, mivel sülés közben elegendő olajat szívott fel).
- Megpárolod a darált húst ugyanabban a serpenyőben, amelyikben a padlizsán sült (ha úgy gondolod, hogy túl sok az olaj, önts le belőle).
- A hagymát, paprikát, fokhagymát és a paradicsomot apróra vágod, majd a darált húshoz adod. Egy fakanállal jól összekavarod. Ízlés szerint sózod, borsozod.
- Megmosod a petrezselyemzöldet, apróra vágod, és ezt is a serpenyőbe szórod.
- Egy kanál segítségével széthasítjuk a padlizsánokat és megtöltjük a darált húsos töltelékkel. A külső hélyukat próbáld sértetlenül hagyni, hogy minél művészibb legyen a végeredmény.
- A padlizsánok tetejét egy-egy szelet paradicsommal vagy paprikával díszítheted.
- A tepsibe vizet öntesz, kb annyit, hogy a padlizsánokat félig ellepje (ne érjen a töltelékig).
- 20-25 percig a 180 °C-os előmelegített sütöbe teszed.
Piaci árak
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.
2011 - 44. hét




Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.
értékelés