-
Konyhai kisegítő
-
Regisztrált mérlegképes könyvelő IX.ker.
-
szerviztechnikus
-
Asztalos
-
Regisztrált mérlegképes könyvelő
-
terápiás munkatárs
-
Szobafestő-mázoló, gipszkartonos
-
Robothegesztő gépkezelő
2024. 03. 12
-
Hulladékgazdálkodási feladatokat ellátó ügyintéző
2024. 03. 19
-
Php Fejlesztő
2024. 03. 19
-
Nehézgép kezelő
2024. 03. 19
-
Fűrészgép kezelő
2024. 03. 19
-
Villanyszerelő / Műszerész
2024. 03. 19
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Az indiai krémes padlizsán elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg padlizsán
- 1 teáskanál kurkuma kevéske chili paprika
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- fél teáskanál őrölt koriandermag
- 1 csokor friss korianderlevél
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dl kókusztej vagy tejszín, só, darált bors
- 3-5 evőkanál olívaolaj.
Vágjuk falatnyi darabokra a padlizsánt, hintsük meg enyhén sóval. Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a besózott padlizsánt, majd állandóan kevergetve pirítsuk meg.
Vágjuk finomra a vöröshagymát és a fokhagymát, tegyük egy nagy lábasba. Csorgassunk rá olívaolajat, szórjuk rá az őrölt római köményt és az őrölt koriandermagot, majd kis lángon pároljuk üvegesre. Szórjuk rá a kurkumát, keverjük jól össze a pirított hagymával, utána öntsük fel a kókusztejjel vagy a tejszínnel. Ízlés szerinti mennyiségű chili paprikával, darált borssal és sóval ízesítsük. Forraljuk pár percig, míg krémesre nem sűrűsödik, utána tegyük bele a megpirított padlizsándarabokat. Rotyogtassuk néhány percig, majd keverjük hozzá a durvára összevágott korianderlevelet.
Tálaljuk tálkákba, és kis darabokra összetépett indiai kenyérrel mártogassuk ki. Önálló húsnélküli ételnek is kiváló fogás, de köríthetünk vele grillezett halakat, vagy sajtokat is.