-
Személy és vagyonőr állás
-
Adminisztrátor
-
Hegesztő, lakatos, esztergályos, programozó
-
konyhai kisegítő
-
Hegesztő,Lakatos,Villanyszerelő,Víz-gáz-fűtésszerelő
-
Épületgépészet
-
Jogi asszisztens
-
Csomagoló - Anyagmozgató | Bicske
2023. 02. 03
-
Gyártás előkészítő munkatárs
2023. 02. 05
-
Targoncavezető
2023. 02. 02
-
Autószerelő
2023. 02. 05
-
Értékesítési munkatárs
2023. 02. 05
-
Előszériás folyamatmérnök
2023. 02. 05
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »

Az indiai krémes padlizsán elkészítése
![]() |
Hozzávalók:
- 50 dkg padlizsán
- 1 teáskanál kurkuma kevéske chili paprika
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- fél teáskanál őrölt koriandermag
- 1 csokor friss korianderlevél
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dl kókusztej vagy tejszín, só, darált bors
- 3-5 evőkanál olívaolaj.
Vágjuk falatnyi darabokra a padlizsánt, hintsük meg enyhén sóval. Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a besózott padlizsánt, majd állandóan kevergetve pirítsuk meg.
Vágjuk finomra a vöröshagymát és a fokhagymát, tegyük egy nagy lábasba. Csorgassunk rá olívaolajat, szórjuk rá az őrölt római köményt és az őrölt koriandermagot, majd kis lángon pároljuk üvegesre. Szórjuk rá a kurkumát, keverjük jól össze a pirított hagymával, utána öntsük fel a kókusztejjel vagy a tejszínnel. Ízlés szerinti mennyiségű chili paprikával, darált borssal és sóval ízesítsük. Forraljuk pár percig, míg krémesre nem sűrűsödik, utána tegyük bele a megpirított padlizsándarabokat. Rotyogtassuk néhány percig, majd keverjük hozzá a durvára összevágott korianderlevelet.
Tálaljuk tálkákba, és kis darabokra összetépett indiai kenyérrel mártogassuk ki. Önálló húsnélküli ételnek is kiváló fogás, de köríthetünk vele grillezett halakat, vagy sajtokat is.