-
Futár
-
Bolti Eladó
-
Reptéri adminisztrátor és rakodó
-
Bolti Eladó Pénztáros Állás
-
Pénzügyi tanácsadó
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Tejelő szarvasmarha telep- telepi munkás
-
Targoncavezető (CE) targoncával
2024. 10. 08
-
Front Office Coordinator
2024. 10. 10
-
Automation and Client Reporting Intern
2024. 10. 11
-
Pénzügyi Adminisztrációs Elemző
2024. 10. 11
-
Részmunkaidős targoncavezető
2024. 10. 11
-
Targoncavezető
2024. 10. 11
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Az indiai krémes padlizsán elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg padlizsán
- 1 teáskanál kurkuma kevéske chili paprika
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- fél teáskanál őrölt koriandermag
- 1 csokor friss korianderlevél
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dl kókusztej vagy tejszín, só, darált bors
- 3-5 evőkanál olívaolaj.
Vágjuk falatnyi darabokra a padlizsánt, hintsük meg enyhén sóval. Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a besózott padlizsánt, majd állandóan kevergetve pirítsuk meg.
Vágjuk finomra a vöröshagymát és a fokhagymát, tegyük egy nagy lábasba. Csorgassunk rá olívaolajat, szórjuk rá az őrölt római köményt és az őrölt koriandermagot, majd kis lángon pároljuk üvegesre. Szórjuk rá a kurkumát, keverjük jól össze a pirított hagymával, utána öntsük fel a kókusztejjel vagy a tejszínnel. Ízlés szerinti mennyiségű chili paprikával, darált borssal és sóval ízesítsük. Forraljuk pár percig, míg krémesre nem sűrűsödik, utána tegyük bele a megpirított padlizsándarabokat. Rotyogtassuk néhány percig, majd keverjük hozzá a durvára összevágott korianderlevelet.
Tálaljuk tálkákba, és kis darabokra összetépett indiai kenyérrel mártogassuk ki. Önálló húsnélküli ételnek is kiváló fogás, de köríthetünk vele grillezett halakat, vagy sajtokat is.