A nagymama szelet hozzávalói: 1 kg marhahús, 1 adag húsleveshez való zöldség, 4 tojás, 20 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez. A Besamel mártáshoz pedig: 4 dkg vaj, 3 evőkanál liszt, 2 dl tej.
A nagymama szelet elkészítése
- Elkészítési idő: 70 perc
 - Nehézségi szint: könnyű
 
Először fözzünk meg a marhahúslevest a szokásos módon. Miután elkészült vegyük ki a levesből a megfőtt marhahúst. Daráljuk le és adjuk hozzá a 4 tojássárgáját a kihűlt sűrű besamelt, a lereszelt sajtot, sót, izlés szerint borsot, apróra vágott petrezselyemzöldet. Jól keverjük össze a masszát, majd keverjük bele a felvert tojás habját.
Keverjük mind jól össze, és ha túl hígnak találjuk, adjunk hozzá némi zsemlemorzsát. Jól formázható, sűrű masszának kell lennie, amiből kb 4 cm hosszú duci rudakat formálunk, majd prézlibe forgatunk, és bő forró olajban kisütünk. Nagyon finom burgonyapürével, főzelékekkel, zöldségkörettel egyaránt.
Piaci árak - 7. hét
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI)            folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a            zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a    nagyobb         piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és    feljegyzik  az        árakat.




Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.
