Sós paprikakrém, avagy piros arany házilag
Szeptember elején  érdemes még paprika, padlizsán és különböző paradicsomos krémeket készítenünk télire. Lássuk, hogyan készül a pirosarany házilag!

Sós paprikakrém, azaz pirosarany házilag

Hozzávalók

  • 2 kg pritamin paprika (nettó)
  • 1 kg kápia paprika (nettó)
  • 5 db magyar csípős paprika (elhagyható, ha nem szeretnénk csípősen készíteni).
  • tengeri só (kilónként 20-25 dkg)

Elkészítés:
A paprikákat mossuk át, majd csumázzuk ki. A magokat és a fehér hártyáját is távolítsuk el, majd vágjuk kisebb darabokra. Húsdarálón ledaráljuk majd tegyük egy megfelelő méretű fazékba adjuk hozzá a sót. Összekeverjük és másnap reggelig (addigra a só elolvad benne) hűvös helyre tesszük. Reggel kifőzött tiszta üvegekbe töltjük és a tiszta, új fedőt légmentesen rázárjuk.

Nem kell külön tartósítószer, a só elvégzi a dolgát.

 

Mikor érdemes elkészítenünk - ebben segít a táblázat, amely a paprika árányak alakulását mutatja 3 szezonban:

pritamin_36

Megosztás

Édenkertész válaszol

Vegesol eReS használható tavaszi lemosó permetezéshez?

A Vegesol R-t őszibaracknál csak virágzásáig szabad csak felhasználni. . .

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Illatoznak

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

2600 Vác, Cserhát u. 13.
1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.