-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Óvodapedagógus
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
takarító
-
Kőműves
-
óvodapedagógus
-
Fogtechnikus
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Karbantartó Helyettes
2025. 01. 17
-
QA expert (REF3080Q)
2025. 01. 17
-
FOGÁSZATI ÉRTÉKESÍTŐ
2025. 01. 18
-
Termelési munkatárs
2025. 01. 18
-
Kézi anyagmozgató
2025. 01. 18
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A pünkösdi kalács elkészítése
A hozzávalókból a szokásos módon elkésztjük a kalács tésztáját. A tészta puhasága a fánktésztához hasonló legyen. Amikor a tészta megkelt, három egyenlő részre osztjuk. Az első lapot az előre elkészített kizsírozott lábasba tesszük, megkenjük zsírral vagy margarinnal, és rákenjük az előre elkészített cukrozott juhtúrót.
Ezután kinyújtjuk a második lapot, és ráhelyezzük. Ezt ismét megkenjük zsírral vagy margarinnal, és rákenjük a második adag juhtúrót.
Erre ráhelyezzük a harmadik kinyújtott lapot, és a tetejét tojássárgájával megkenjük.
A kalács tetejére akár egy késsel kereszt alakot is vághatunk.
Sütési idő: 30-40 perc.
Piaci árak - 21. hét
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.
Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.