Itt a pünkösd, készítsünk kalácsot!
A pünkösdi kalács hozzávalói: 1 kg liszt, fél liter tej vagy zsendice, csipet só, 2-3 dkg élesztő, 10-15 dkg cukor, 8-10 dkg margarin és 40 dkg cukrozott juhtúró.

A pünkösdi kalács elkészítése

 

A hozzávalókból a szokásos módon elkésztjük a kalács tésztáját. A tészta puhasága a fánktésztához hasonló legyen. Amikor a tészta megkelt, három egyenlő részre osztjuk. Az első lapot az előre elkészített kizsírozott lábasba tesszük, megkenjük zsírral vagy margarinnal, és rákenjük az előre elkészített cukrozott juhtúrót.

Ezután kinyújtjuk a második lapot, és ráhelyezzük. Ezt ismét megkenjük zsírral vagy margarinnal, és rákenjük a második adag juhtúrót.

Erre ráhelyezzük a harmadik kinyújtott lapot, és a tetejét tojássárgájával megkenjük.

A kalács tetejére akár egy késsel kereszt alakot is vághatunk.

Sütési idő: 30-40 perc.

 

Piaci árak - 21. hét


Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.

 

belfoldi-21

kulfoldi-21

cukkini

padlizsan

 

Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Hogyan kell télen tárolni a céklát?

A legcélszerűbb pincében, nyirkos homokban eltartani. . .

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.