-
KERESKEDELMI MUNKATÁRS
-
TELEFONOS ÜGYFÉLSZOLGÁLATI MUNKATÁRS
-
Kompresszor és vákuumszivattyú szerviztechnikus/karbantartó
-
Kőműves, Gipszkartonos, Vízvezeték szerelő Álláslehetőség
-
Autómosó
-
Árukiadó - raktáros kollégát keresünk
-
Főkönyvi könyvelő
-
Konyhai kisegítő, csomagoló munka nyugdíjasoknak (WHC07614)
2022. 05. 14
-
Hegesztő (WHC01783)
2022. 05. 13
-
Kitting műszakvezető
2022. 05. 13
-
Repülőtéri poggyászkocsi rendező munkatárs - Liszt Ferenc Repülőtér (BP_II_020405)
2022. 05. 16
-
Szerszámelőkészítő-Nagykanizsa (AIDe_2021_10_01_01)
2022. 05. 16
-
Targoncakezelő munkatárs - Nagykanizsa (NK_II_012403)
2022. 05. 16
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A pünkösdi kalács hozzávalói: 1 kg liszt, fél liter tej vagy zsendice, csipet só, 2-3 dkg élesztő, 10-15 dkg cukor, 8-10 dkg margarin és 40 dkg cukrozott juhtúró.
A pünkösdi kalács elkészítése
A hozzávalókból a szokásos módon elkésztjük a kalács tésztáját. A tészta puhasága a fánktésztához hasonló legyen. Amikor a tészta megkelt, három egyenlő részre osztjuk. Az első lapot az előre elkészített kizsírozott lábasba tesszük, megkenjük zsírral vagy margarinnal, és rákenjük az előre elkészített cukrozott juhtúrót.
Ezután kinyújtjuk a második lapot, és ráhelyezzük. Ezt ismét megkenjük zsírral vagy margarinnal, és rákenjük a második adag juhtúrót.
Erre ráhelyezzük a harmadik kinyújtott lapot, és a tetejét tojássárgájával megkenjük.
A kalács tetejére akár egy késsel kereszt alakot is vághatunk.
Sütési idő: 30-40 perc.
Piaci árak - 21. hét
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.




Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.