-
Bolti eladó
-
Tejelő szarvasmarha telep- telepi munkás
-
Takarítónő/Házvezetőnő
-
FUVARSZERVEZŐ DISZPÉCSER (MÉLYÉPÍTŐ CÉG, FÖLDMUNKA, ÚTÉPÍTÉS)
-
Csemegés , hús pultos eladó , hentes
-
Takarító
-
mérlegképes könyvelő
-
Porfestő
2024. 04. 22
-
Frontend fejlesztő @ Duna House Holding Kft
2024. 04. 25
-
Eladó 40 / 30 / 20 Óra (Váci Utca 1. Budapest)
2024. 04. 24
-
Webfejlesztőket Keresünk Egy Szuper 3 .Kerületi Irodába!
2024. 04. 25
-
Senior Azure rendszermérnök - Cloud, M365 - Erős angol - Hibrid, 11. kerület!
2024. 04. 25
-
Ingatlan Értékesítő (Alkalmazotti Jogviszonyban)
2024. 04. 25
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A kürtőskalács elkészítése:
Az élesztőt 2 dl tejben 3 kockacukorral felfuttatjuk. A liszttel a meglangyosított tejjel és a cukorral összekeverve 1/4 órát dagasztjuk (gyúrjuk), majd 3/4 órát meleg helyre téve kelesztjük. Ezután kisujjnyi vékony, gömbölyű rudakat sodrunk, olyan hosszút, hogy a rudacskákat sűrűn be lehessen egy szállal tekerni. Úgy tekerjük, hogy a végek alul maradjanak a tepsiben. ( vagyis a talpán állítva tesszük a kis hengereket a tepsibe). A rudacskákat olvasztott vajjal vékonyan megkenjük. A feltekert tésztát megkenjük tojásfehérjével a felső részén is. Darabos cukros dióba mártva rakjuk a tepsibe, kb 3 cm távolságra egymástól. A rudacskák magassága kb 10 cm, átmérője pedig kb 6 cm. Egy 24 cm széles, 40 cm hosszúságú tepsibe például két sorban rakva 16 rúd fér el.
Ezután a sütőben aranyszínűre megsütjük. Nagyon finom és különleges édesség. Aki szereti, mazsolát is tehet a tésztájába, úgy még ízletesebb.