-
Bolti eladó és Webáruház kezelő
-
Építész műszaki előkészítő
-
Konyhai kisegítő
-
Panzióvezető (bentlakással)
-
Pasarét Club Büfé
-
KONYHALÁNY
-
Shop eladó
-
Termelési területvezető
2023. 03. 22
-
Értékesítő | Biatorbágy (Preimer Outlet), Playersroom
2023. 03. 22
-
Főkönyvelő
2023. 03. 22
-
Technikus (Coxiella Üzem)
2023. 03. 22
-
EHS Manager
2023. 03. 22
-
Autófényező pozíció 1 műszakban!
2023. 03. 22
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »


A kürtőskalács elkészítése:
Az élesztőt 2 dl tejben 3 kockacukorral felfuttatjuk. A liszttel a meglangyosított tejjel és a cukorral összekeverve 1/4 órát dagasztjuk (gyúrjuk), majd 3/4 órát meleg helyre téve kelesztjük. Ezután kisujjnyi vékony, gömbölyű rudakat sodrunk, olyan hosszút, hogy a rudacskákat sűrűn be lehessen egy szállal tekerni. Úgy tekerjük, hogy a végek alul maradjanak a tepsiben. ( vagyis a talpán állítva tesszük a kis hengereket a tepsibe). A rudacskákat olvasztott vajjal vékonyan megkenjük. A feltekert tésztát megkenjük tojásfehérjével a felső részén is. Darabos cukros dióba mártva rakjuk a tepsibe, kb 3 cm távolságra egymástól. A rudacskák magassága kb 10 cm, átmérője pedig kb 6 cm. Egy 24 cm széles, 40 cm hosszúságú tepsibe például két sorban rakva 16 rúd fér el.
Ezután a sütőben aranyszínűre megsütjük. Nagyon finom és különleges édesség. Aki szereti, mazsolát is tehet a tésztájába, úgy még ízletesebb.