BLÖKI NYARALNI MEGY
Nem mindegy, hogyan autóztatjuk a kutyát: ha megfelelően ül-fekszik-alszik-játszik, akkor sok kellemetlenségtől megkíméljük őt és magunkat.

BLÖKI NYARALNI MEGY
Nem mindegy, hogyan autóztatjuk a kutyát: ha megfelelően ül-fekszik-alszik-játszik, akkor sok kellemetlenségtől megkíméljük őt és magunkat.

A kutyát sokan a hátsó ülésen utaztatják. Biztonságosabb azonban, ha az emberek lábánál, az első ülés előtti térben utazik. Vigyünk magunkkal egy pokrócot, amit a kutya alá teríthetünk.

A kutyára már az autóba való beszálláskor adjunk nyakörvet. A nyakörvön legyen feltüntetve a kutya azonosítója, illetve a gazda telefonszáma. Ha utazás közben meglóg kutyánk, így könnyebben visszajut hozzánk.

BLÖKI NYARALNI MEGY
Az autózás nem veszélytelen a kutyákra nézve. A kutyák hőszabályozása gyakran felmondja a szolgálatot a változó hőmérsékletű autóban, s ilyenkor az állatok hőgutát kaphatnak.

A teendő: igyekezzünk lehűteni a kutya testét, és azonnal keressünk állatorvost. Előre megnézhetjük, hogy az utazási célállomás közelében hol találunk állatorvost a www.allatorvos-online.hu weboldalon. Megelőzés: ha lehet, utazzunk a reggeli, hűvösebb órákban.

Álljunk meg óránként pihenni. Olyan helyen parkoljunk, ahol a kutya is kiszállhat, elvégezheti dolgát. Vigyünk magunkat friss vizet és egy itató tálat, hogy gyakran megkínálhassuk kutyánkat ivóvízzel.

BLÖKI NYARALNI MEGY
Ne etessük a kutyát közvetlenül az utazás előtt, mert könnyen rosszul lehet. Ha kutyánk gyakran rosszul lesz az autóban, de elkerülhetetlen a szállítása, akkor vásároljunk számára "utazótablettát", amely csökkenti a hányingert.

A kutyák imádják kidugni a fejüket a robogó autó ablakán. Ezt mégse engedjük nekik, mert súlyos szem- és fülgyulladást kaphatnak az óriási huzattól.

Ne hagyjuk az autóban magára ebünket, mert sosem tudhatjuk, hogy visszaérünk-e időben, nem jön-e közbe valami. Ha muszáj az autóban hagynunk a kutyát, lehetőleg parkoljunk árnyékban, engedjünk le legalább félarasznyira két ablakot.

Megosztás

Édenkertész válaszol

Jukkám törzse puhul, levelei sárgulnak. . .

Télen a kevesebb napfény miatt hűvösebb klímát kívánna.

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Érik a Lime

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.