5
BLÖKI NYARALNI MEGY
Nem mindegy, hogyan autóztatjuk a kutyát: ha megfelelően ül-fekszik-alszik-játszik, akkor sok kellemetlenségtől megkíméljük őt és magunkat.

BLÖKI NYARALNI MEGY
Nem mindegy, hogyan autóztatjuk a kutyát: ha megfelelően ül-fekszik-alszik-játszik, akkor sok kellemetlenségtől megkíméljük őt és magunkat.

A kutyát sokan a hátsó ülésen utaztatják. Biztonságosabb azonban, ha az emberek lábánál, az első ülés előtti térben utazik. Vigyünk magunkkal egy pokrócot, amit a kutya alá teríthetünk.

A kutyára már az autóba való beszálláskor adjunk nyakörvet. A nyakörvön legyen feltüntetve a kutya azonosítója, illetve a gazda telefonszáma. Ha utazás közben meglóg kutyánk, így könnyebben visszajut hozzánk.

BLÖKI NYARALNI MEGY
Az autózás nem veszélytelen a kutyákra nézve. A kutyák hőszabályozása gyakran felmondja a szolgálatot a változó hőmérsékletű autóban, s ilyenkor az állatok hőgutát kaphatnak.

A teendő: igyekezzünk lehűteni a kutya testét, és azonnal keressünk állatorvost. Előre megnézhetjük, hogy az utazási célállomás közelében hol találunk állatorvost a www.allatorvos-online.hu weboldalon. Megelőzés: ha lehet, utazzunk a reggeli, hűvösebb órákban.

Álljunk meg óránként pihenni. Olyan helyen parkoljunk, ahol a kutya is kiszállhat, elvégezheti dolgát. Vigyünk magunkat friss vizet és egy itató tálat, hogy gyakran megkínálhassuk kutyánkat ivóvízzel.

BLÖKI NYARALNI MEGY
Ne etessük a kutyát közvetlenül az utazás előtt, mert könnyen rosszul lehet. Ha kutyánk gyakran rosszul lesz az autóban, de elkerülhetetlen a szállítása, akkor vásároljunk számára "utazótablettát", amely csökkenti a hányingert.

A kutyák imádják kidugni a fejüket a robogó autó ablakán. Ezt mégse engedjük nekik, mert súlyos szem- és fülgyulladást kaphatnak az óriási huzattól.

Ne hagyjuk az autóban magára ebünket, mert sosem tudhatjuk, hogy visszaérünk-e időben, nem jön-e közbe valami. Ha muszáj az autóban hagynunk a kutyát, lehetőleg parkoljunk árnyékban, engedjünk le legalább félarasznyira két ablakot.

értékelés