No SSO cookie

Maradt még néhány őszi növényvédelmi tennivaló

Növénydoktor » Növényvédelmi előrejelzés

A levelek felületén most érlelődnek az áttelelő gombatestek. A legjobb ha letermés után frissiben összegyűjtjük és eltávolítjuk a letermett növényi részeket. Növényvédelmi előrejelzés 2017. őszRészletek »

Hogy kerül az alma az asztalra?

Gyümölcs » Gyümölcs az asztalon

Bár hazánkban is egyre népszerűbb a tudatos vásárlás, kevesen tudják, hogy milyen utat jár be a gyümölcs, a magtól a kerten át az asztalunkig.Részletek »

Nézz körbe Európa legszebb főterén - Kaposvár lett a nyertes!

Világos + zöld » Zöld bolygó

A legszebb főtérnek járó különdíjat nyerte el és ezüstdiplomát is kapott Kaposvár az idei Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén (Entente Florale Europe). Nézz körbe a téren webkamerával!Részletek »

FruitVeB: 5-10 százalékkal több lehet az idei zöldségtermés a tavalyinál

Világos + zöld » Zöld biznisz

Az idei zöldségtermés 2 millió tonna körül várható, 5-10 százalékkal több lehet a tavalyinál - mondta a Magyar Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) elnöke az MTI-nek.Részletek »

Kellemetlen déli rovarmigráns a gyapottok-bagolylepke

Növénydoktor » Gyümölcsök és Zöldségek

A gyapottok-bagolylepke sok tápnövényű faj, hernyója számos termesztett növényen rágcsál. Kedvencei nálunk a kukorica, paradicsom, paprika és a zöldbab.Részletek »

Hagymások ültetése: melyiket, milyen mélyre?

Díszkert » Virágágyások

A virághagymák ültetési mélysége fajonként és fajtánként változó. Az 5 cm mélységtől akár a 25-30 cm mélységig változhat.Részletek »

3-4 évente időszerű az évelőágyak őszi megfiatalítása

Kertépítés + Kerttervezés » Zöldfülű

Az évelő növények fogalma sajnos nem azt jelenti, hogy egyszer elültetjük őket és többé nincs rá gondunk. Az ágyásokat néhány évente érdemes megfiatalítanunk.Részletek »

Készítsünk környezetbarát légfrissítőt

Élet + Mód » Legjobb OTTHON

A légfrissítők lehetnek gyertyák, sprayek, potpourrik, zselék és mechanikai- vagy hőt kibocsátó termékek. Azok számára, akik aggódnak a környezetük biztonságáért, a környezetbarát légfrissítők jelentik a legjobb megoldást. Részletek »

5 őszi szépség a kertben

Díszkert » Virágágyások

Nem kell lemondanunk ősszel sem a szépséges virágokról a virágoskertben, csak a helyes virágválasztásról kell gondoskodnunk.Részletek »

Szeptember a piacon

Piac » Piaci árak

Piaci árles 2017. szeptember eleje (36. hét)Részletek »

Sajtos-chips teszt: vegyes eredménnyel zártak a ropogtatnivalók \

Élet + Mód » Megéheztél?

Vajon élelmiszerbiztonsági szempontból megfelelőek-e a boltban kapható sajtos chipsek? Mennyire sósak? Milyen mennyiségben adnak hozzá ízfokozókat? Itt a válasz:Részletek »

Csaknem kétszáz kiállító a 26. Budapest Borfesztiválon

Világos + zöld » Kiállítás és vásár

Mintegy 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borával és számos kísérőprogrammal várja a látogatókat csütörtöktől vasárnapig a budai Várban a 26. Budapest Borfesztivál, melynek idei díszvendég országa Chile lesz.Részletek »

Alternatív növényvédelmi hatóanyagok környezettudatos termelőknek

Növénydoktor » Növényvédelem

15-re bővült az Európai Unióban jóváhagyott alternatív növényvédelmi hatóanyagok száma. A természetben is megtalálható, egyszerű anyagok növényvédelmi hatását évszázados tapasztalatok igazolják. Részletek »

Rossz helyzetben van a magyar almatermesztés

Gyümölcs » Gyümölcsfák

Rossz helyzetben van a magyar almatermesztés, mivel például nagy a termésmennyiség évenkénti ingadozása, az össztermésen belül nagy az ipari alma aránya, a csökkenő termőterület mellett pedig a korszerűnek minősíthető ültetvények aránya is alacsony - állapítja meg a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) legfrissebb összegzése.Részletek »

Védjük meg a paprikát az atkáktól

Növénydoktor » Gyümölcsök és Zöldségek

A paprikatermesztés során a takácsatkák és a szélesatka is jelentős károkat okozhat. Lássuk, hogyan védekezhetünk ellenük.Részletek »

Első helyezett lett a Főkert Zrt. kertje a Tallinni virágfesztiválon

Díszkert » Parkok és díszkertek

A 2017-es Tallinni Virágfesztiválon a FŐKERT hozhatta el a legjobb külföldi versenyzőnek járó díjat a Victor Vasarely ihlette monokróm kertjével.Részletek »

11 ok, hogy miért díszítsd változatos cserjékkel a kerted

Díszkert » Díszfák és cserjék

Illatosak, színesek, ízesek és néha lenyűgözőek. Számtalan indok, hogy kertünkbe ne csak unalmas tuja hanem változatos cserjék is kerüljenek.Részletek »

Semmisítsük meg a fertőzött növényi részeket!

Konyhakert » Zöldségek

Egy paprikatermesztő szakember jótanácsa: A trágyakazal és a komposzt nem szemétdomb, nem szabad meggondolatlanul mindent rádobálni!Részletek »

A Karib–tengeren nem csak a kalózok hírhedtek, érdekesek a kaktuszok is

Világos + zöld » Kiállítás és vásár

A karibi szigetvilágról a fehérhomokos kókuszpálmás tengerpart jut eszünkbe, pedig igen nagy számban kaktuszok otthonául is szolgál.Részletek »

Alga: a tenger rétje - hogyan fogyasszuk?

Élet + Mód » Megéheztél?

Az algák egészségvédő hatásukon túl méregtelenítenek is, így egyre többen fogyasztják őket a reformtáplálkozás hívei, mindamellett, hogy az algákat a világ legnagyobb élelmiszer-tartalékaként tartják számon.Részletek »

Gyümölcsfák szemzése lépésről-lépésre kezdőknek

Gyümölcs » Gyümölcsfák

Juhász Béla csodagyümölcsösében 57 gyümölcsfán közel 300 fajta terem. A sikeres hobbikertész beavat minket az általa alkalmazott alvószemzés technikájába. Nem árt az ismétlés! Részletek »

A gombatoxinok veszélyei - egy újabb összeesküvés elmélet?

Élet + Mód » Megéheztél?

Az aratás környékén minden évben fellángolnak a gabonákban található gombatoxinok veszélyeiről szóló összeesküvés-elméletek. Van okunk tényleg izgulni miattuk? Részletek »

Hasznos vagy káros, ha a gyepmulcsot a fűben hagyjuk?

Díszkert » Pázsit és sövény

Az özönvízszerű trópusi esők, majd az ezt követő hetekig tartó sivatagi száraz forróság próbára teszi a gyepeket, de a hobbikertészek idegrendszerét is.Részletek »

Sárgadinnyét saját kertből

Gyümölcs » Gyümölcs az asztalon

Kevesen próbálkoznak a házikertben sárgadinnye termesztésével, pedig egy kis odafigyeléssel mi magunk is nevelhetünk ezekből a mézédes csodákból. Lássuk a sárgadinnye termesztésének fogásait!Részletek »

Kezdődik az iskola! – így készüljünk fel rá

Élet + Mód » Legjobb OTTHON

Még néhány hét hátra van az iskoláig, de a felkészülést már most érdemes elkezdeni. Ez azonban nemcsak a tanszerek beszerzését jelenti, jó, ha teszünk azért is, hogy gyermekünk testileg-lelkileg ráhangolódhasson az új tanévre.Részletek »

A legszebb nyár végi évelők a kertben

Díszkert » Virágágyások

Nem szükségszerű, hogy nyár végére kiégett, sárgás legyen a kerted! Bemutatjuk a legszebb nyár végi virágokat!Részletek »

Vigyázat! Magyarországra is érkezett szennyezett tojás

Világos + zöld » Zöld biznisz

A hivatal szakemberei 4 tételben találtak nyomokban kimutatható, de a megengedett értéket nem meghaladó, így az egészséget nem veszélyeztető mennyiségben fipronilt. Az érintett tételeket a hatóság zárolja és megteszi a szükséges intézkedéseket.Részletek »

Életre kelnek a gombák a sok csapadéktól

Növénydoktor » Növényvédelmi előrejelzés

Komolyabb csapadékmennyiséget kaptunk az elmúlt napokban. Felfrissültek a növények és a talaj is átázott. Beindulhatnak a gombás fertőzések...Részletek »

Így védekezhetsz az algák ellen a kerti medencében

Kertépítés + Kerttervezés » Kertápolás

A fürdőmedencében az algák jelenléte felettébb zavaró, ezért fertőtlenítéssel és algásodás elleni szerek alkalmazásával védekezhetünk ellenük.Részletek »

Először látogatható a londoni Kew Gardens titkos királyi kertje \

Díszkert » Parkok és díszkertek

Először látogatható a híres londoni Kew Gardens titkos királyi kertje, egy 16 hektáros erdő, amely egykor a VII. Henrik Richmond House-i birtokához tartozó óriási szarvaspark része volt, később pedig III. György fejlesztette tovább.Részletek »