No SSO cookie

H

K

Sze

Cs

P

Szo

V

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
13
14
15
16
17
20
21
22
23
25
26
27
28
 
 
 
 
 

Milyen a jó gyepszellőztető gép?

Kertépítés + Kerttervezés » Kerti eszközök

Az egyik legfontosabb tavaszi feladat a gyepszellőztetés. Durva beavatkozásnak tűnik, de egy kis tépkedés csodákra képes. A kérdés, hogy milyen gépet vegyünk/béreljünk a gyepszellőztetéshez?Részletek »

Messze még az uborkaszezon

Piac » Piaci árak

Vajon miért drágábbak idén az idényzöldségek? Aki fejes salátával vagy kigyóuborkával szeretné kihúzni a böjti szezont, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Zöldség-gyümölcs piaci árak 2017. február közepén.Részletek »

Ilyen csodás a tavasz a pécsi botanikus kertben

Díszkert » Parkok és díszkertek

A PTE Botanikus Kertjében a tavasz előjeleként kibújt a téltemető, a hunyor és hamarosan követik őket az alábbi kis csodák.Részletek »

Rákot és meddőséget okozhatnak a hamis növényvédő szerek

Növénydoktor » Növényvédelem

A hamisított növényvédő szereknek súlyos egészségkárosító hatásuk lehet az emberi szervezetre, olyan veszélyes és toxikus szennyezéseket, ellenőrizetlen melléktermékeket is tartalmazhatnak, amelyek rákkeltő vagy ivarsejt-károsító hatásúak.Részletek »

Orchideák a lakásban? Megmondjuk, hogyan!

Szobanövény » Gondozás és ápolás

Néhány tuti tipp, hogy orchideánk mindig egészséges és gyönyörű legyen, és ami a legfontosabb -  újra virágozzon.Részletek »

Magyar földbe magyar kivit? Igen, termesszünk kivit!

Gyümölcs » Gyümölcs az asztalon

Déligyümölcs, Új-Zélandon őshonos, és importálni kell – nagyjából ennyit tud az átlagember a kivi pedigréjéről. Kínából ered, jó a téltűrése, és a mérsékelt égövön is megél – írják a jobb szakkönyvek. Kis igényű, kiváló adottságú növény, ami Magyarországon is haszonnal termeszthető – mondja Varga János, aki nemcsak gyakorolja, hanem lelkesen tanítja is a kiviművelés tudományát. Részletek »

A tavasz hírnöke, a hóvirág 2017 vadvirága \

Díszkert » Virágágyások

A hóvirágnak (Galanthus) körülbelül 75 faja és fajtája ismert, és mind fehér színű. Nálunk a kikeleti hóvirág (Galanthus nivalis) őshonos, de kedvelt még a kertekben is nevelt pompás hóvirág (Galanthus elwesii) és a redőslevelű hóvirág (Galanthus plicatus) is.Részletek »

Az "olajfák ebolája" miatt kétezer fát kellett elpusztítani a Baleár-szigeteken

Növénydoktor » Növényvédelem

Olaszországból indult a fertőzés, mára Spanyol,- és Franciaországban is pusztít a Xylella baktérium okozta száradás. Veszélyben az EU olivaolaj-termelése is.Részletek »

Új megoldás a szőlő lisztharmat ellen? \

Növénydoktor » Növényvédelem

A szőlőtermesztők és növényvédelmi szakemberek legnagyobb örömére végre megérkezett egy új szőlőlisztharmat-specialista fungicid. Lássuk, mitől olyan különleges!Részletek »

Valentin-napra, szeretettel

Élet + Mód » Megéheztél?

A csokoládé mindig jó ajándék, különösen, ha az minőségi alapanyagokból származik. Ezért eddigi sorozatunkhoz híven, ismételten szétnéztünk a „kézműves piacon”, hogy mivel is készülnek Valentin-napra a csokoládékészítők.Részletek »

Februári teendők

Profi kertész » Aktuális kerti munkák

Lassan itt van a várva-várt tavasz, de addig még sok teendőnk van a kertben.Részletek »

Csak mértékkel a chia maggal, akár árthat is!

Világos + zöld » Zöld bolygó

Napjaink egyik slágerterméke a „chia mag”. Pozitív tulajdonságai mellett azonban lehetnek káros egészségügyi hatásai is.Részletek »

Fekete tea és zöld tea rendszeres fogyasztása jótékony hatású

Élet + Mód » Megéheztél?

A fekete és a zöld tea rendszeres fogyasztásának jótékony hatását számtalan kutatás igazolta, így aki napi szinten legalább egy csészével iszik, az elmondhatja, hogy nemcsak gondol az egészségére, hanem tesz is érte valamit.Részletek »

Azerbajdzsánba is tőlünk viszik a gyümölcsfa-csemetéket

Világos + zöld » Zöld bolygó

Főként alma-, de meggy-, és cseresznye csemetét is telepítenek márciusban az azerbajdzsáni földbe. Erről állapodott meg az azeri állami delegáció a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Kft-vel.Részletek »

3 virág ötlet Valentin napra

Szobanövény » Virágdíszek

Tippeket adunk milyen meglepetést válassz Valentin napra kedvesednek. 3 ötlet vörös rózsa helyett a boltból vagy egyszerűen a netről.Részletek »

Olvadáskor rájövünk, miért fontos a vízelvezetés a kertben \

Édenkert TV » Díszkert

A vízelvezetés egy fontos része a kert megtervezésének. A kertek is ugyanazon az elven működnek, mint a fürdőszobák: középen van egy vízösszefolyó részük. A pangó víz kialakulása elkerülése érdekében fontos, hogy kertünk rendelkezzen egy bizonyos fokú lejtéssel.Részletek »

Ilyen egyszerű a vetésforgó: 4 év 4 ágyás

Konyhakert » Zöldségek

A módszer lényege: a növényeket évente előre megállapított és változó sorrendben ültetjük el, hogy elkerüljük a betegségeket.Részletek »

Jól indul az alma ára a piacon

Piac » Piaci árak

180 Ft az alma, 380 Ft a körte ára a nagybani piacon, kereskedőtől függ, hogy dupla vagy tripla áron jut el a vásárlóhoz.Részletek »

Sült krumpli teszt: vajon melyik gyorsétterem győzött?

Élet + Mód » Megéheztél?

A közkedvelt sült burgonya készítési körülményeit ellenőrizte négy gyorsétteremlánc egy-egy üzletében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.Részletek »

Mire kell vigyázni februárban a kertben?

Kertépítés + Kerttervezés » Kertápolás

Miért káros a hirtelen felmelegedés, ha azt újabb hideg követi. A fagyos időn kívül  leginkább az ónos eső okozta jégpáncél veszélyezteti a termőrügyek épségét.Részletek »

Mesés szépségek a téli kertben

Díszkert » Parkok és díszkertek

Tél idején a kertünk csupasz és élettelen? Van egy jó hírünk: még a nyári bőséges növényzet nélkül is nézhet ki pompásan a kertünk. Itt az ideje, hogy létrehozzuk!Részletek »

Örökzöldek havi munkanaptára - január, február

Profi kertész » Aktuális kerti munkák

A díszkert örökzöldjei semmivel sem kívánnak több gondoskodást, mint a lombhullató vagy az egynyári növények. Jóllehet, a fajok télen is zöldellnek, de jó részük bárminemű segítség nélkül a zord fél évet is baj nélkül túléli.Részletek »

Bemutatunk egy tipikus téli palántanevelési problémát \

Konyhakert » Zöldségek

Sokan most kezdik az idei paprika plántanevelést, ezért szeretném megosztani egy megfigyelésemet, amely a csatolt videón tekinthető meg.Részletek »

Így készítsük elő a terepet a magvetéshez! \

Kertépítés + Kerttervezés » Kertápolás

Minden kertész arra vágyik, hogy az elültetett magból látványos növény fejlődjön. Ennek érdekében nagyon fontos előkészíteni a földkeveréket és a legjobb módszert választani a magok ültetésekor. Részletek »

Petició az Orczy-kertért: Jobb levegőt, több zöldterületet és több fát!

Világos + zöld » Zöld bolygó

Az Orczy-park Józsefváros legnagyobb közparkja. A 2013-ban kezdődött Ludovika Campus Projekt beruházás miatt eddig összesen 384 darab fát vágtak ki. Ez a park faállományának nagyjából 10%-a.Részletek »

Tavaszköszöntő cserjénk a téli jázmin

Díszkert » Díszfák és cserjék

A téli jázmin az egyik legkorábban virágzó díszcserjénk, hajlékony ágrendszere és aranyszínű virágzuhataga üde színfoltja tél végi kopár kertnek.Részletek »

Ők lesznek a jövő almafajtái?

Gyümölcs » Gyümölcsfák

15 új, hazai ültetvényekből származó, rezisztens almafajtát ismerhettek meg szakértők és almakedvelők a NÉBIH szerdai alma fajtabemutatóján. A rendezvényt megnyitó szakmai kerekasztal beszélgetésen az ágazat képviselői osztották meg tapasztalataikat a rezisztens almafajták jelentőségéről és lehetőségeiről, majd „laikus” almakedvelőkkel együtt érzékszervi bírálaton értékelték az új fajtajelölteket.Részletek »

Gyomirtás glifozát nélkül? Vita az EU-ban

Növénydoktor » Növényvédelem

A glifozátkészítmények évek óta a legnagyobb mennyiségben forgalmazott növényvédők világszerte. Megnehezítené és megdrágítaná a gyomirtást a glifozáttartalmú készítmények visszavonása - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.Részletek »

Donald Trumpról neveztek el egy apró molylepkét

Világos + zöld » Természet

Egy különleges "hajviseletű", apró molylepke lett az első élőlény, amely Donald Trump megválasztott amerikai elnökről kapta a nevét.Részletek »

A kemény fagyok ellenére, miért kevesebb a madár az etetőkön?!

Világos + zöld » Állatok a kertben

Az elmúlt hetekben számos alkalommal futott be ez a kérdés a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülethez (MME) az ország egész területéről. A beszámolók szerint azokon a helyeken is, ahol évek, évtizedek óta folyik téli etetés, gyakran a szokott madárlétszám töredékét tapasztalják a madárbarátok, az újonnan létesült etetők pedig sokszor konganak az ürességtől.Részletek »