No SSO cookie

Okoságyást fejlesztettek ki Bécsben – meg is öntözi magát, ha kiszáradt

Kertépítés + Kerttervezés » Kertépítés

Levegőhőmérsékletet, páratartalmat és a talaj nedvességtartalmát is monitorozza az az okoságyás, amelyet Bécsben fejlesztettek ki elfoglalt hobbikertészeknek. Értesítést is küld a tulajdonos telefonjára, ha fogytán az öntözővíz.Részletek »

Ne féljünk, ne üldözzük az ártalmatlan tőrösdarazsakat!

Világos + zöld » Állatok a kertben

Májustól számíthatunk a termetes tőrösdarazsak feltűnésére amint a kertek, parkok gyepén, egy korhadó fa közelében, a komposztnál keringenek, akár nagy tömegben is. Részletek »

Tápoldatok 1x1 - Milyen tápoldatot válasszunk?

Szobanövény » Gondozás és ápolás

Te is tanácstalanul állsz a tápoldatkínálat előtt? A növényeknek a növekedéshez, a virágok és termések kifejlesztéséhez tápanyagokra van szükségük.  A növények a talajból a víz segítségével szervetlen anyagokat (ásványi anyagokat) vesznek fel, és azokból fotoszintézis segítségével építik fel testük szerves anyagait.Részletek »

Akácvirágból is lehet szörp

Élet + Mód » Megéheztél?

A bodzaszörp mintájára akácvirágból is elkészítettük a kedvenc szörpünket. A siker nem maradt el.Részletek »

Így néz ki a Margitszigeten a 7500 virágból álló VB logo

Díszkert » Parkok és díszkertek

A vizes világbajnokság kezdetekor már teljes pompájában fog ragyogni az a 7577 nebáncsvirág, melyeket a Centenáriumi emlékműnél ültettek. A megújuló Margitszigeten elültetett virágözön a 17. FINA Világbajnokság logóját formázza meg.Részletek »

Álhernyó sereg pusztítja a nőszirmot

Növénydoktor » Növényvédelem

Mire észre vettük, már nagy volt a baj, egyik napról a másikra ellepte és szinte teljesen letarolta a nőszirom levéldarázs szürkés álhernyója az íriszeket. Gyors gyűjtögetésbe kezdtünk.Részletek »

Folyamatosan nyitnak a szedd magad szamócaföldek!

Gyümölcs » Bogyósok

Indul a szamócaszezon. Akinek nincs sajátja, annak vennie kell... illetve szedhet maga is, valamilyen szedd magad-akció keretében. Összegyűjtöttük a lehetőségeket.Részletek »

A fejes saláta távol tartja a földi bolhákat

Konyhakert » Levélzöldségek, saláták

A fejes saláták között két csoportot különböztetünk meg: az úgynevezett zöldsalátákat és a jégsalátákat. Az elnevezések országonként változók, de mindig a növény valamely jellemző tulajdonságát tükrözik.Részletek »

10 napimádó egynyári virágágyba, balkonládába

Díszkert » Erkély és terasz

Ha napos a teraszod vagy az előkerted és virágosítani szeretnéd, vedd számításba a következő növényfajokat.Részletek »

Cseresznyelégy ellen sárgalap csapda

Növénydoktor » Növényvédelmi előrejelzés

A sárgalapok javában fogják a cseresznyelegyet. A zöldborsó nagyságú gyümölcsöket már károsíthatja. Javaslom, hogy Önök is helyezzenek ki ragacsos sárgalapokat a lombkorona déli oldalára és a felső szintjére.Részletek »

Nagy veszteséget szenvedtek a méhek, kevés mézre lehet számítani

Világos + zöld » Természet

A méhek egyharmada hullott el Jász-Nagykun-Szolnok megyében télen. A túl kevés termelő méh miatt valószínűsíthető, hogy idén kevés repce- és akácméz lesz - tájékoztatta az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezetének szaktanácsadója csütörtökön az MTI-t.Részletek »

Ricinus tartalmú gyeptrágya a megoldás a vakond ellen?

Díszkert » Pázsit és sövény

A vakond csak oda megy, ahol jól érzi magát. A ricinus szagát viszont annyira utálja, messze elkerüli kertünket. De mi a helyzet, ha nem szeretnénk a mérgező termésű ricinust ültetni kertünkbe?Részletek »

Veszélyben a hazai fokhagyma?

Piac » Piaci árak

Csökken a vetésterület és az export, viszont nő a fokhagymaimport. Meglátszik ez a fokhagyma árának alakulásában is. Piaci árles 2017. május.Részletek »

A Hold járása befolyásolja a növények fejlődését! Holdnaptár 2017 nyarára

Kertépítés + Kerttervezés » Zöldfülű

Írásos emlékek bizonyítják, hogy már az egyiptomiak is figyelembe vették a Hold változásait és a vetést fogyatkozó, az aratást pedig növekvő holdállásra ütemezték.Részletek »

Miért hasznosítsuk az esővizet?

Profi kertész » Aktuális kerti munkák

Akiben már régóta érlelődik az elhatározás, hogy hasznosítani kellene az esővizet, annak talán elegendő a következőkben olvasható megerősítés, és ezzel véglegesen meggyőzi önmagát, no meg másokat is: érdemes belevágni!Részletek »

Két napig bárki tesztelheti a legújabb, több száz milliós agrárgépeket

Világos + zöld » Kiállítás és vásár

Soha nem látott nagyságú szántóföldi bemutatóval: több száz kiállított géppel, közel 40 hektáron készül az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow - Mezőfalva. A NAK és a MEGFOSZ közös rendezvényén egymás mellett, interaktívan mutatják be a szakma legújabb technológiáit és az agrárgépszektor teljes kínálatát, amelyet a látogatók május 31. és június 1. között maguk is kipróbálhatnak.Részletek »

Itt vannak a fagyosszentek!

Világos + zöld » Idézetek, történetek

A fagyosszentek a magyar népi hagyomány szerint a Pongrác, Szervác, Bonifác napok (május 12., 13., 14.), valamint Orbán napjának (május 25). a közös elnevezése. Az Ipoly mentén a néphagyomány az ezután következő Zsófia-naptól is fagyot várt.Részletek »

Örökzöld virágzó cserjékkel dobd fel a kerted

Díszkert » Díszfák és cserjék

A virágzó örökzöld cserjék telepítése a legjobb módja annak, hogy kertünk egész évben gyönyörű és friss látványt nyújtson. Lássuk, hogyan varázsolhatjuk kertünket még szebbé! Részletek »

A virágzó sivatag növényei a Füvészkertben

Világos + zöld » Kiállítás és vásár

Óriás sziklák között kövek, kavicsok a magas hegyormok felöl száraz szél söpör végig a tájon, a nap kíméletlen erővel süt, esőnek már hónapok óta nyoma sincs a mexikói fennsíkon. De ha vízhez jut a szomjazó sivatag, virágba borul a kietlen táj!Részletek »

Látogathatóvá vált a spanyol királyi család mallorcai nyári rezidenciájának kertje

Díszkert » Parkok és díszkertek

A palotakert az év kilenc és fél hónapjában fogad látogatókat, a fennmaradó időben a királyi család használja az ingatlant.Részletek »

Ismétlődő tavaszi fagykárok, paradigmaváltás kell a védekezésben

Profi kertész » Gyümölcsfák védelme

A fagykárok enyhítése érdekében hathatósan segíteni kell az aktív és passzív fagyvédelmi technológiák terjedését, mert több olyan szabályozási kérdés van, mely jelenleg gátja a fagyvédelmi módszerek terjedésének.Részletek »

Egyik legnehezebb növényvédelmi feladat közterületen a vadgesztenyék védelme

Növénydoktor » Aktuális növényvédelmi munkák

Talán a legnehezebb növényvédelmi feladat a közterületeken, a vadgesztenyék védelme a vadgesztenyelevél-aknázómoly ellen. 2017-ben tovább nehezíti a feladatot az elhúzódó rajzás.Részletek »

Mindent behálóznak a pókhálós molyok

Növénydoktor » Aktuális növényvédelmi munkák

Megindultak a lakossági bejelentések, hiszen sokan undorodnak a 2-3 cm-es hernyóktól és pókhálószerű fészküktől.Részletek »

5 tipp magas törzsű növények ápolásához

Díszkert » Díszfák és cserjék

Sok kedvelt dézsás növény megvásárolható magas törzsűként, gömbölyű koronával. Ahhoz, hogy megőrizzék formájukat, éveken át szépek maradjanak, rendszeresen metszenünk kell őket.Részletek »

Májusi teendők a kertben

Profi kertész » Aktuális kerti munkák

Az év ötödik hónapjában járunk, amely legtöbbek számára a legkedvesebb időszak. Minden virágzik, zöldül, és az utolsó fagyos éjszakáknak is búcsút intünk, ugyanakkor a kártevők és kórokozók is teljes gőzzel munkába állnak. Lássuk, milyen teendők várnak ránk májusban a kertben!Részletek »

Vakondűzési praktikák, módszerek

Világos + zöld » Állatok a kertben

Nem szeretném elkiabálni, de már sorban a harmadik vakondmentes idényt indítom saját kertemben. Sok mindent kipróbáltam, de rájöttem, hogy aprólékosan kimunkált terv szerinti bosszantással lehet kellemetlenkedni nekik, s aki elég ügyes, célba ér, mert megunják és tovább állnak az amúgy védett állatok.Részletek »

FűFa Tankert nyílik az ELTE Füvészkertben

Díszkert » Parkok és díszkertek

Az ELTE Füvészkertben 2017. május 2-án 10.00 órakor a Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával 500 négyzetméteres területen nyílhat meg a FűFa Tankert. Az új tanodát azzal a céllal adják át a jövő generációinak, hogy óvodások és kisiskolások kaphassanak itt élményközpontú zöldtudatos képzést.Részletek »

Hogyan készítsünk orgonaszappant? \

Élet + Mód » Legjobb OTTHON

Nyílik az orgona, így aktuális a szappan készítésének receptje. A frissen kinyílt virágokat gyűjtsük, és a szárról lehúzva, árnyékos helyen szárítsuk meg. Részletek »

Petrezselyem, minden mennyiségben!

Konyhakert » Zöldségek

Frissen és szárított állapotban főtt, sült ételekhez, levesekhez, főzelékekhez, salátákhoz nyersen, ételek díszítéséhez - petrezselymet szinte mindenhez használunk! Ezzel magunknak is jót teszünk, gyógyhatásai a következők:Részletek »

15 egyedi virágtartó ötlet

Díszkert » Erkély és terasz

Szeretnéd saját stíludosra szabni erkélyedet vagy teraszodat? 15 különböző stílusú virágtartót mutatunk:Részletek »