No SSO cookie

Sándor, József, Benedek, zsákban hoznak hideget-meleget

Világos + zöld » Természet

A magyar népi időjárás megfigyelés szerint Benedek napján legkésőbb biztosan beköszönt a tavasz.Részletek »

Meditáció egy metszőollóval - mindfulness a kertben

Élet + Mód » Legjobb OTTHON

Első hallásra csupán egy divatos kifejezésnek hangzik, pedig az alapja több mint 2500 éves keleti hagyományokon nyugszik. A mindfulness, a tudatos jelenlét állapota, amikor kiürül az elménkből a bevásárlólista, a többszáz olvasatlan email, a családi problémák, és csak a jelenre koncentrálunk.Részletek »

Megmutatjuk, hol csobbannak a világsztárok!

Díszkert » Parkok és díszkertek

Vannak dolgok, amik egy csapásra igazi zöld oázist képesek varázsolni az otthonunkból. Ilyen egy ízlésesen megtervezett virágágyás, néhány árnyékot nyújtó fa, egy látványos kertibútor, kényelmes nyugágy vagy egy talpmasszírozó kavicsösvény a fűben. És ilyen, amikor az éltető víz medence formájában megjelenik a kertedben.Részletek »

130 ezer árvácskával várja Budapest a tavaszt

Díszkert » Parkok és díszkertek

FŐKERT Nonprofit Zrt. tavasszal összesen 130 ezer árvácskát ültet ki a Főváros kiemelten kezelt zöldterületeire és mintegy 16 különféle árnyalatot használva hoz színeket a főváros virágágyaiba.Részletek »

2018 márciusi piacles: jóízű már a fürtös paradicsom?

Piac » Piaci árak

Nagyon várjuk már a tavaszt és a friss zöldségeket! A sütőtök szezonja lejárt, a fürtös paradicsom meg hiába kínálja magát, íze még nem az igazi...Részletek »

Melyik filmsztár kertjébe költöznél?

Kertépítés + Kerttervezés » Kertépítés

Élére állított szimmetria vagy toszkán romantika, buja őserdő, tengerparti plázs, japánkert? Nem létezik olyan hangulat, amit minőségi alapanyagokból egy profi szakember ne tudna megidézni a kertedben.Részletek »

Érdemes-e növénykondicionálóval támogatnom a növényeimet?

Növénydoktor » Növényvédelmi előrejelzés

Bőven száz fölött van a hazánkban engedélyezett növénykondícionálók, talajkondícionálók és mikrobiológiai készítmények száma. Érdemes használni ezeket? Mikor, melyiket vegyem meg? Pontosan milyen betegségre jók? - sorjáznak hozzám a kérdések.Részletek »

Változatos tavaszi koszorúalap mohából

Élet + Mód » Legjobb OTTHON

Készítsünk mohás koszorúalapot, amit aztán kedvünk szerint akár évszakonként cserélhetünk. Kezdjük egy tavaszi virágos változattal.Részletek »

Ne vegyél fonálféreggel fertőzőtt vetőburgonyát

Növénydoktor » Növényvédelem

Újabb külföldi burgonyában talált kártevőt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a 11,5 tonna fertőzött szállítmány Romániából és Ausztriából származik - tette közzé a hivatal csütörtökön a honlapján.Részletek »

A gyümölcsfametszés 10 legfontosabb szabálya

Profi kertész » Gyümölcsfák ápolása

Metszéskor a növény vegetatív (zöld részek) és a generatív (termő rézsek) egyensúlyát próbáljuk kialakítani, hogy ezzel egészségesebb és több termést tudjunk szüretelni saját kertünkből. Részletek »

Az idei tél feladta a leckét: enyhe tél szibérira faggyal zárva

Növénydoktor » Növényvédelmi előrejelzés

Úgy tűnik, hogy hozzá kell szoknunk a szélsőséges időjáráshoz. Az idei tél is feladta a leckét. A fagyhatás kivédésében próbálok segíteni ezzel az első, korai felhívással.Részletek »

Dendrobiumok a középpontban a tavaszi orchidea kiállításon

Világos + zöld » Kiállítás és vásár

Növényrajongóknak kihagyhatatlan program a négynapos hétvégén a tavaszi orchidea és bromélia kiállítás, melynek idén központi elemei a Dendrobiumok.Részletek »

Kora tavasszal így gondozd az örökzöldjeidet a kertben

Profi kertész » Aktuális kerti munkák

A téli hónapok elmúltával az örökzöldek körüli tennivalók is gyarapodnak. Lássuk, milyen teendők várnak ránk márciusban és áprilisban.Részletek »

Városi erdészek - Kisfilm a fővárosi kertészek mindennapjaiból \

Édenkert TV » Díszkert

Igazán izgalmas dologba vágtak a Főkert munkatársai: videósorozatban mutatják be a legrégebbi kertész cég kulisszatitkait. A Városi erdészek című epizódban a FŐKERT faápolási alközpontjának tevékenységét mutatják be.Részletek »

KSH: csütörtökig tölthető ki online a gyümölcsösültetvény-összeírás kérdőíve

Világos + zöld » Zöld biznisz

A gazdák csütörtökig tölthetik ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyümölcsös ültetvények összeírására vonatkozó online kérdőívét - hívta fel a figyelmet a KSH.Részletek »

Lézerrel harcolnak a mezőgazdasági kárt okozó madarak ellen

Világos + zöld » Zöld biznisz

Új eszköz jelenthet megoldást a termelőknek és a vállalkozásoknak, akiknek eddig nem állt rendelkezésére hatékony és humánus módszer a madarak távoltartására. Részletek »

Így neveld a paprika palántád!

Konyhakert » Zöldségek

A magvetés és a palántanevelés a legfontosabb feladat a sikeres termesztés megalapozása érdekében. Ismételjük át, hogy mi mindenre kell figyelnünk!Részletek »

Hogyan neveljünk egészséges afrikai ibolyát? \

Szobanövény » Virágdíszek

Az afrikai ibolya, vagy más nevén fokföldi ibolya, az egyik legelterjedtebb szobanövény a világon. Hogy miért? Talán azért, mert ezek a tömött, alacsony növésű növények egy évben akár többször is virágoznak,a legkülönfélébb formában és színben megvásárolhatók.Részletek »

Hogyan védjük a növényeket a fagytól?

Növénydoktor » Aktuális növényvédelmi munkák

Bemutatunk néhány ötletet, amelyek alkalmazásával megvédhetjük növényeinket a fagy okozta elváltozásoktól. Egy kevés előkészülettel és szeretetteljes gondoskodással növényeink túlélik a hideg telet, és tavasszal készen állnak majd a virágzásra.Részletek »

Koronaformák és gyümölcsfák, mikor melyik ajánlott?

Gyümölcs » Gyümölcsfák

A gyümölcsfák koronakialakításakor több dolgot kell szem előtt tartanunk. Milyen gyümölcs, milyen alanyon, mekkora helyünk van és milyen gépek állnak a rendelkezésünkre? Koronaválasztás a kiskertben.Részletek »

A 40 napos böjt - szabályok és receptek

Élet + Mód » Wellness

Már elkezdődött a Nagyböjt negyven napja, mely alatt, lemondva a zsíros-húsos fogásokról, tulajdonképpen lehetőséget teremtünk testünk és lelkünk számára a tavaszi megújuláshoz, a természettel való összhangba rendeződéshez.Részletek »

Hogyan gondozzuk a tuját, hogy fél évszázadig is virítson?

Díszkert » Örökzöldek

Tuja témában sokan sokfélét mondtak már, ezért szeretnék most néhány tévhitet eloszlatni és egyszerű, de nagyszerű tippekkel segíteni neked abban, hogy a tujá sokáig a kerted éke maradjon!Részletek »

Zsuzsanna napján figyeljük a pacsirtát \

Világos + zöld » Természet

A néphagyomány szerint Zsuzsanna napján ha megszólal a pacsirta, közeleg a tavasz. Megmutatjuk, hogy milyen hangra kell figyelnünk:Részletek »

Növény-egészségügyi zárlatot rendeltek el Pécsen a szőlő aranyszínű sárgasága miatt

Növénydoktor » Növényvédelem

Növény-egészségügyi zárlatot rendeltek el Pécsen a szőlő aranyszínű sárgasága betegség megjelenése miatt - tájékoztatta szerdán a baranyai megyeszékhely jegyzője az MTI-t.Részletek »

Jó áron a petrezselyem, répa - Zöldség árak 2018 február

Piac » Piaci árak

Az előző évekhez viszonyítva kedvező áron juthatunk az alapvető leveszöldségekhez a piacon. Zöldség-gyümölcs árak 2018 február.Részletek »

A sikeres otthoni magvetés titka

Kertépítés + Kerttervezés » Kertápolás

Sokszor próbálkoztál már magvetéssel, palántaneveléssel sikertelenül? Bemutatjuk a magvetés fontos lépéseit és az esetleges hibákat.Részletek »

Biogazdálkodási együttműködés bécsi mintára

Világos + zöld » Zöld bolygó

Ünnepélyes keretek között alakult meg Párizsban egy környezetbarát gazdálkodást ösztönző kezdeményezés, az úgynevezett „Organic Cities Network Europe“, melynek alapító tagjai között Bécs is szerepel. A megállapodást aláíró nagyvárosok célja a városban élő állampolgárok életminőségének javítása a regionális biogazdálkodásból származó termékek segítségével.Részletek »

Mi mindent jelenthet egy szál rózsa?

Élet + Mód » Lelkünk kertje

A rózsákat évszázadok óta a legmélyebb emberi érzésekkel és érzelmekkel hozzák kapcsolatba. A különböző színekhez különböző jelentés társul...Részletek »

Gombatermesztő lett Az Év Agrárembere

Világos + zöld » Zöld biznisz

Mutsy Árpádot, a Bio-Fungi Kft. vezetőjét választotta 2017-ben az Év Agráremberének a 70 fős szakmai zsűri Siófokon - közölte az Agrotrend a díjátadót követően vasárnap az MTI-vel.Részletek »

Kreatív meglepetésötletek Valentin-napra

Élet + Mód » Legjobb OTTHON

Bár a Bálint-nap ünneplése nem kifejezetten Európai szokás, az alábbi kedves ötletekkel, az év bármely napján kifejezhetjük szeretteink felé érzéseinket.Részletek »