No SSO cookie

18 Ft-os lélektani áron az ipari alma ára Szabolcsban

Piac » Piaci árak

Az ipari alma feldolgozása alacsony felvásárlási árral indult a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei léüzemekben, az étkezési almáért azonban a tavalyinál akár 40 százalékkal is többet adnak egyelőre a felvásárlók - közölte az alma terméktanács elnöke kedden az MTI érdeklődésére.Részletek »

Miért inkább ősszel füvesítsünk? Soroljuk!

Díszkert » Pázsit és sövény

Az őszi füvesítéshez a természeti adottságok sokkal optimálisabbak, mint tavasszal! Most készüljünk elő!Részletek »

Ismered a ragacsoslapos kártevő előrejelzést? \

Növénydoktor » Növényvédelem

Tudod, hogy milyen kártevőket csalogat magához a sárga, illetve a fehér színcsapda? Hogyan használhatjuk ezeket saját kiskertünkben? Mutatjuk!Részletek »

Narancssárgába öltözött kert vidám embereknek

Kertépítés + Kerttervezés » Kertépítés

A narancssárga szín élénk és merész, így a narancssárga színt kedvelők személyisége tükrözi a ragyogást és vidámságot, amit ez a szín hordoz. Számos virág közül választhatnak azok, akik szeretik a narancssárga virágokat, van azonban néhány, amelyik kitűnik a többi közül.Részletek »

Izgalmas az augusztus a madárbarát kertben \

Világos + zöld » Állatok a kertben

Gyorstalpaló iskola a nyár vége: a madárfiókák önállósodásának nehéz, felfedezésekkel és kudarcokkal teli folyamatába pillanthatunk be.Részletek »

Hogyan kell öntözni az orchideát?

Szobanövény » Egzotikus szobanövények

Az orchideák egyik legfontosabb gondozási folyamata az öntözés. Már vásárláskor érdemes megnézni, hogy a kiválasztott orchideának milyen a vízigénye. Most megmutatjuk, hogyan kell helyesen öntözni az orchideákat! Részletek »

Fagyasztás? Szárítás? Melyik a jobb fűszernövény tartósítás?

Konyhakert » Fűszernövények

Itt az idő, hogy leszüreteljük fűszernövényeinket és téli megőrízzük fantasztíkus ízüket. Több módszer is a rendelkezésünkre áll, mindenki választhat kedve szerint.Részletek »

Okra, az afrikai zöldség - hamarosan mi is ezt termesztünk?

Konyhakert » Zöldségek

Okra - bámia - bhindi - gombó - quimbombó. Ezek nem törzsi átok vagy áldozati szertartás vezényszavai, hanem egy zöldségkülönlegesség különböző elnevezései. Részletek »

Megszűnhet a málnatermesztés Magyarországon?

Világos + zöld » Zöld biznisz

Eltűnhet a magyar málna a piacról, a termelők szerint ugyanis egyre kevésbé éri meg a nagy kézimunkaerő-igényű tevékenységgel foglalkozni - írja a Magyar idők pénteki számában.Részletek »

Hogyan készítsük elő a paradicsomot a lecsóhoz, szószokhoz?

Konyhakert » Zöldségek

Egyes ételreceptek a meghámozott és a mag nélküli paradicsom használatát írják elő. De hogyan is járjunk el? Kövesd az alábbi egyszerű lépéseket, amelyek nagy segítségedre lesznek, ha legközelebb paradicsomos ételt készítesz.  Részletek »

Szedjünk inkább szedret otthon!

Piac » Piaci árak

A szeder ára a főszezonban is alig megy 900 Ft/kg ár alá, érdemes tehát pár tövet a saját kertnkbe is ültetnünk. Nevelése nem ördöngősség. Pici árak 2016 augusztus közepén.Részletek »

Kártevők elriasztása természetes módszerekkel!

Világos + zöld » Állatok a kertben

Több millió ember lakását fertőzték meg az olyan undorító élőlények, mint a csótányok, az egerek vagy a darazsak. Nincs miért tovább tűrjük garázdálkodásukat, hisz minden eltávolításukra szükséges anyag ott lapul a konyhánkban, kertünkben. Részletek »

Földicseresznye: egzotikus nassolnivaló a konyhakertből

Díszkert » Erkély és terasz

Dísznövényként tartható, paradicsomként termeszthető, különlegességként fogyasztható növényizgalom jelent meg néhány éve a láthatáron. Az édenkert.hu bemutatja a földicseresznyét!  Részletek »

Időben kell védekezni az amerikai szőlőkabóca ellen

Növénydoktor » Aktuális növényvédelmi munkák

Akár az egész szőlőültetvényt is elpusztíthatja az amerikai szőlőkabóca által hordozott, szőlő aranyszínű sárgaság fitoplazma elnevezésű betegség, ezért fontos időben védekezni ellene, amit online térképpel segít a Nébih.Részletek »

Virágözönnel kápráztat el minket az angyaltrombita

Díszkert » Virágágyások

Annak ellenére, hogy az angyaltrombita (Brugmansia) mérgező, még mindig ez az egyik leglátványosabb nyári virág a kertben. Csak néhány tanácsot kell betartanunk, hogy minket is lenyűgözzön tengernyi virágával.Részletek »

FruitVeB: a szeszélyes időjárás ellenére átlagos évet zárhat a zöldség-gyümölcs ágazat

Világos + zöld » Zöld biznisz

A szeszélyes időjárás az eddig becsültnél kisebb károkat okozott a zöldség- és gyümölcstermelőknél, így zöldségből a tavalyinál több, gyümölcsből átlagos mennyiségre lehet számítani az idén, a zöldség-gyümölcs ágazat teljesítménye 2,6 millió tonna körül alakulhat - mondta a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) elnöke az MTI-nekRészletek »

Bécs: Kiskertek a nagyvárosban

Világos + zöld » Zöld bolygó

Az utóbbi időben a városi kertészkedés, vagyis urban gardening egyre népszerűbbé vált az osztrák fővárosban. A bécsiek mára már több lehetőség közül is választhatnak, ha saját zöldségek termesztésére adnák a fejüket - sőt, ingyenes tanácsadást is kérhetnek hozzá.Részletek »

Riasztóan terjed a szőlőbotritisz \

Növénydoktor » Aktuális növényvédelmi munkák

Az elmúlt hetek csapadékos időjárásának hatására szürkepenész fertőzések alakultak ki országszerte. A következő hetek időjárása mondja meg, hogy a fertőzés ezek után mekkora lesz. Részletek »

Pillangócsalogató díszcserje a nyári orgona

Díszkert » Díszfák és cserjék

A nyári orgona népszerűségét főleg annak köszönheti, hogy akkor virágzik, amikor a legtöbb cserje már elvirágzott.Részletek »

Töklekvárból fűszerlekvár

Konyhakert » Zöldségek

Miért jó egy alapvetően ízetlen termésből, mint a tökből készülő lekvár? Mert bármilyen ízűvé varázsolhatjuk!Részletek »

Rióba utazik? Ezekre figyeljen étkezésnél!

Világos + zöld » Zöld bolygó

Napokon belül elkezdődnek a 31. Nyári Olimpiai Játékok. A NÉBIH összegyűjtötte a legfontosabb élelmiszerbiztonsági tudnivalókat a Brazíliába utazók számára, hogy csak a sportversenyek okozzanak izgalmas pillanatokat.Részletek »

Őszi lombszínével kápráztat el az amerikai ámbrafa

Díszkert » Díszfák és cserjék

Délceg koronája formás, fő erénye az intenzív őszi lombszíne. Ha kérgét megkarcoljuk mézgát termel, ami a régi rágógumi alapanyaga volt. Ő a gumifa (sweet gum) vagy ámbrafa.Részletek »

Csak a megfelelő időjárásra várt a szürkepenész

Növénydoktor » Növényvédelmi előrejelzés

Az előrejelzések szerint ugyanilyen esősen, párásan folytatódik az időjárásunk és ez a botritisznek kedvez, járványhelyzetet teremthet. Növényvédelmi előrejelzés 2016 augusztus eleje.Részletek »

Tűző napon szeret az ólomvirág

Szobanövény » Virágdíszek

A Dél-Afrikából származó ólomvirág kecses formájú, szép füzérvirágzatú növény. Égszínkék virágait júniustól októberig megcsodálhatjuk. Részletek »

Szilva szedd magad 2016-augusztusban indul

Gyümölcs » Gyümölcsfák

Újra itt a szilvaszezon. Ha Te is befőzésre készülsz, a lekvárnak, befőttnek, szörpnek és aszalványnak valót termelői áron az alábbi helyeken beszerezheted.Részletek »

Nemzeti érdekünk a magyar gyümölcsfajták védelme

Profi kertész » Gyümölcsfák ápolása

Az Érdi Elvira Major olyan a magyar mezőgazdaságnak, mint a bibliai Noé bárkája, ahol a legtöbb hazai csonthéjas fajtájából féltve őriznek néhányat. Bár az érdi törzsültetvényt nem fenyegeti özönvíz, de az állományban bekövetkezett legkisebb baleset is katasztrofális következményekhez vezethet.Részletek »

Veszélyes betegséget hozhatunk haza egy leander hajtással

Növénydoktor » Növényvédelem

Sokan sóvárgunk a tengerparti nyaralás során találkozott gyönyörű leander bokrok után. De a lecsípett hajtással több veszélyes kórokozót is behurcolhatunk, amely aztán elterjedhet a hazai növényeken.Részletek »

13+1 bevált szúnyogriasztó növény

Díszkert » Virágágyások

Vegyük magunkat körbe olyan növényekkel, amelyek távol tartják a szúnyogok hadát otthonunktól! Bemutatjuk a legjobbakat!Részletek »

Salátákat tesztelt a NÉBIH

Világos + zöld » Zöld bolygó

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) legújabb terméktesztjén az előrecsomagolt salátakeverékeket és azok fő összetevőjét, a jégsalátákat vizsgálta. A Szupermenta projektben 35 terméket ellenőrzött a hatóság.Részletek »

800 a ribiszke, 300 a szilva - Piacolunk

Piac » Piaci árak

Messzi földön híres a magyar szilva és a belőle készülő gyerek és felnőtt finomságok. Még 2 hét és elérhető áron a szilva a piacon. Piaci árak 2016. 29. hét.Részletek »