No SSO cookie

Támad a virágfertőző monília

Növénydoktor » Növényvédelmi előrejelzés

Virágzik a kajszi, nemsokára követi a meggy is. Ha ilyen hűvös marad az időjárás, akkor elhúzódik a virágzásuk, megnövekszik a moníliás fertőzésre alkalmas napok száma.Részletek »

A medvehagyma gyűjtésnek is vannak szabályai!

Konyhakert » Gyógynövények

A medvehagyma gyűjtési szezonja március vége, április eleje. Sokan nincsenek azonban tisztában azzal, hogy a hazánkban több helyen is megteremő „vadfokhagyma” gyűjtése engedélyhez kötött. Részletek »

11 tipp, hogy a tiéd legyen a környék legszebb orchideája!

Szobanövény » Gondozás és ápolás

Ha ezt a tizenegy pontot betartod, akkor nem kell mást tenned, csak gyönyörködni az újabbnál újabb bimbókban.Részletek »

Megszabadultunk a talajlakó kártevőktől ezután a fagyos tél után?

Növénydoktor » Növényvédelmi előrejelzés

Még januárban beszélgettem egy alföldi ismerősömmel. Ötven centiméter mélyen átfagyott a talaj, most biztosan nem lesznek pajorok, drótférgek! –mondta reménykedve. Nem biztattam, Önöket is óvatosságra intem a kérdésben.Részletek »

Nézz körbe egy trendi kertben - Kertdesign 2017

Kertépítés + Kerttervezés » Kertépítés

Természetesség, kényelem és időtállóság: ez a három szó jellemzi leginkább a kerti design alakulását. A fák alatt színes szőnyegek, kényelmes kanapé, és díszpárnák várnak. 2017-ben végre leomlik a fal a kert és a nappali között! A téma szakértői beavatnak a legújabb trendekbe és bebizonyítják, hogy az eső és a szél nem ellenségek többé.Részletek »

Tavaszi fűbeindítási tippek \

Édenkert TV » Díszkert

Tavasz elején a nagy hidegek elmúltával végre kimozdulhatunk a kertbe, ezért a következőkben néhány tanácsot szeretnénk adni a tavaszi fűbeindítással kapcsolatban. Lássuk, pl. mikor érdemes elkezdeni a gyepszellőztetést vagy a műtrágyázást?Részletek »

Új ötletek metélőhagymából

Konyhakert » Levélzöldségek, saláták

Ropogós vajas kenyér frissen szedett snidlinggel - és ez még csak a kezdet! A metélőhagyma szinte minden nyers ételhez felhasználható!Részletek »

Lebegő bonsai fák és buja kertek a Gardenexpon

Világos + zöld » Kiállítás és vásár

Tudtad, hogy 2017-ben a nehezen karbantartható fű helyett a buja kert a sztár? És azt, hogy a beton és műanyag már a múlté, idén a kerti utak, kerítések legfőbb alkotóeleme a kő, a kavics és a fa? Egy természet-közeliséget hangsúlyozó modern kertben pedig szinte kötelező elem a csobogó és a tó!Részletek »

Rekordod dönt a fürtös paradicsom ára a piacon

Piac » Piaci árak

Paradicsomból nincs hiány a piacon, néhány évtizede már egész éveben kapható, de ilyenkor kora tavasszal sem az íze, sem az ára nem túl fogyasztóbarát. Zöldség-gyümölcs piaci árak 2017. március közepén.Részletek »

Meddig etessük a madarakat a kertünkben?

Világos + zöld » Állatok a kertben

A téli madáretetés a tartós fagyok időszakában alkalmazandó madárvédelmi módszer, ami átlagos hazai viszonyok között október végi kezdést, és március közepén-végén történő befejezést jelent. A hóolvadást követően a madarak sok természetes táplálékhoz férnek hozzá a fagytól és a nedvességtől felpuhult földön. Meddig fontos, hogy mi is etessük őket? Részletek »

Mikor jön az igazi tavasz?

Világos + zöld » Természet

Tavasz beköszönte alatt azt a huzamosabb ideig beálló jóidőt értjük, amely alatt az országos délutáni hőmérséklet meghaladja a 20 fokot!Részletek »

Így készítsünk magaságyat kertünkbe!

Kertépítés + Kerttervezés » Komposzt és talaj

Napos hétvégékre keresve sem találhatunk kellemesebb családi kikapcsolódást, mint a földtúrás. Munkánk célja lehet például néhány speciális ágyástípus kialakítása, mint amilyen az emeltágy, a magaságy vagy a fedettágy. Részletek »

A mínuszok ellenére kiemelkedő lehet a gyümölcstermés

Profi kertész » Gyümölcsfák ápolása

A hosszan tartó súlyos mínuszok ellenére a gyümölcsfáink termése kiválónak ígérkezik. A szakemberek 14 gyümölcsfajta rügymintáiból állapították meg, hogy a kemény tél nem okozott jelentős fagykárt: az alma és a meggytermés miatt nem kell aggódnunk idén, hacsak a májusi lehűlések nem változtatnak ezen a helyzeten.Részletek »

Tavasszal így fiatalíthatod meg szobanövényeidet

Szobanövény » Gondozás és ápolás

Az edényben nevelt növények tápanyagellátása teljes mértékben tőlünk függ. A növény fejlődésével az ültetőközegben lévő tápanyag készlet kimerülhet. Ezért ajánlott a szobanövényeket időnként megfiatalítani!Részletek »

Ők a legszebb kora tavasszal virágzó fák és cserjék

Díszkert » Díszfák és cserjék

Összegyűjtöttük a tavasz legmutatósabb fáit és cserjéit: a lista kerttervezéskor és növényválasztáskor segítségünkre lehet. Virágok fehérben, sárgában és pirosban, egyesével vagy tömött csokorban. Részletek »

Tudod melyik növény virága a barka? \

Díszkert » Díszfák és cserjék

Legtöbben egyszerűen csak barka fának nevezzük, de valójában melyik növény neveli ezeket a helyes, bolyhos virágzatokat?Részletek »

Csillapítsd kertvágyad a Gardenexpón!

Világos + zöld » Kiállítás és vásár

Gyere el családoddal Magyarország legnagyobb kerti trend és életmód kiállítására, töltődj fel ötletekkel, nyerj ihletet és alkoss olyan kertet vagy teraszt magadnak, amiben mindig, mindenki mosolyog! Gardenexpo 2017 - március 24-26.Részletek »

8 zöldség, ami jól fejlődik félárnyékos kertben is

Konyhakert » Zöldségek

Ne keseredj el, ha túl nagy az árnyékos rész a kertedben, az alábbi zöldségek jól tűrik és félárnyékos helyen is szép termést hoznak.Részletek »

Megkezdődött a pollenszezon - kertészkedés allergiásan

Élet + Mód » Wellness

A következő napokban a mogyoró, az éger, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja várhatóan a tüneteket okozó, közepes tartományban alakul, sőt helyenként - elsősorban a Dunántúlon és az Alföld déli részén - a magas szintet is elérheti.Részletek »

Ideális levélzöldség kezdőknek a mángold

Konyhakert » Levélzöldségek, saláták

Kora tavasztól a nyár közepéig ültethetjük a mángold magjait. Egyes fajtái a telet is átvészelik és korán kihajtanak, így biztosítva számunkra a friss salátának valót. Részletek »

Gilisztakomposzt az új házikedvenc?

Kertépítés + Kerttervezés » Komposzt és talaj

Egyre több bécsi osztja meg otthonát gilisztákkal, amelyek a gondozásért cserébe értékes komposzttal látják el gazdáikat. A hasznos társbérlők egy hokedlihez hasonló faládában laknak, és csupán némi zöldhulladékra van szükségük.Részletek »

Márciusi tennivalók a kertben!

Profi kertész » Aktuális kerti munkák

A naptár szerint beköszöntött a tavasz, ezért az időjárástól függően kezdődhetnek a növényekkel kapcsolatos munkák. A következőkben néhány tanácsot szeretnénk adni, hogy milyen munkák várnak ránk márciusban a kertben.Részletek »

Neveld fel könnyedén a saját chilid az ablakban

Konyhakert » Zöldségek

Kezdő, de annál lelkesebb hobbikertészeknek ajánl kompakt termesztőkészleteket a neveldfel.hu webshop. Chilitermesztésbe fognál? Vagy csak szeretnél egy szép dísznövényt az ablakodba? A Neveldfel.hu-n megtalálod!Részletek »

Március 20-ig kell érvényesíteni az őstermelői igazolványokat

Világos + zöld » Zöld biznisz

Az őstermelők 2017. március 20-ig érvényesíthetik igazolványukat annak érdekében, hogy őstermelői jogviszonyuk folyamatos legyen és az őstermelőként történő értékesítési tevékenységüket idén is jogszerűen folytathassák.Részletek »

Virágkonyha: illatos ibolyatorta és kandírozott virágszirom

Élet + Mód » Megéheztél?

VIRÁGkonyha, vagyis virágok, amiket meg lehet enni. Bármennyire hajmeresztő ötletnek is tűnhet elsőre, jobb, ha tudod, nem a Michelin-csillagos éttermek séfjeinek úri hóbortjáról van szó.Részletek »

Ezek közül a lemosó permetszerek közül válogathatunk

Növénydoktor » Növényvédelmi előrejelzés

Lassan elkezdhetik a tavaszi lemosó permetezést. A réz, a kén és az olaj hatóanyagú készítmények közül választhatunk. Nem történt nagy változás a lemosó szerek kínálatában, kiegészítettük a tavalyi listát.Részletek »

Milyen a jó gyepszellőztető gép?

Kertépítés + Kerttervezés » Kerti eszközök

Az egyik legfontosabb tavaszi feladat a gyepszellőztetés. Durva beavatkozásnak tűnik, de egy kis tépkedés csodákra képes. A kérdés, hogy milyen gépet vegyünk/béreljünk a gyepszellőztetéshez?Részletek »

Messze még az uborkaszezon

Piac » Piaci árak

Vajon miért drágábbak idén az idényzöldségek? Aki fejes salátával vagy kigyóuborkával szeretné kihúzni a böjti szezont, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Zöldség-gyümölcs piaci árak 2017. február közepén.Részletek »

Ilyen csodás a tavasz a pécsi botanikus kertben

Díszkert » Parkok és díszkertek

A PTE Botanikus Kertjében a tavasz előjeleként kibújt a téltemető, a hunyor és hamarosan követik őket az alábbi kis csodák.Részletek »

Rákot és meddőséget okozhatnak a hamis növényvédő szerek

Növénydoktor » Növényvédelem

A hamisított növényvédő szereknek súlyos egészségkárosító hatásuk lehet az emberi szervezetre, olyan veszélyes és toxikus szennyezéseket, ellenőrizetlen melléktermékeket is tartalmazhatnak, amelyek rákkeltő vagy ivarsejt-károsító hatásúak.Részletek »