No SSO cookie

Hogyan védjük a növényeket a fagytól?

Növénydoktor » Aktuális növényvédelmi munkák

Bemutatunk néhány ötletet, amelyek alkalmazásával megvédhetjük növényeinket a fagy okozta elváltozásoktól. Egy kevés előkészülettel és szeretetteljes gondoskodással növényeink túlélik a hideg telet, és tavasszal készen állnak majd a virágzásra.Részletek »

Koronaformák és gyümölcsfák, mikor melyik ajánlott?

Gyümölcs » Gyümölcsfák

A gyümölcsfák koronakialakításakor több dolgot kell szem előtt tartanunk. Milyen gyümölcs, milyen alanyon, mekkora helyünk van és milyen gépek állnak a rendelkezésünkre? Koronaválasztás a kiskertben.Részletek »

A 40 napos böjt - szabályok és receptek

Élet + Mód » Wellness

Már elkezdődött a Nagyböjt negyven napja, mely alatt, lemondva a zsíros-húsos fogásokról, tulajdonképpen lehetőséget teremtünk testünk és lelkünk számára a tavaszi megújuláshoz, a természettel való összhangba rendeződéshez.Részletek »

Hogyan gondozzuk a tuját, hogy fél évszázadig is virítson?

Díszkert » Örökzöldek

Tuja témában sokan sokfélét mondtak már, ezért szeretnék most néhány tévhitet eloszlatni és egyszerű, de nagyszerű tippekkel segíteni neked abban, hogy a tujá sokáig a kerted éke maradjon!Részletek »

Zsuzsanna napján figyeljük a pacsirtát \

Világos + zöld » Természet

A néphagyomány szerint Zsuzsanna napján ha megszólal a pacsirta, közeleg a tavasz. Megmutatjuk, hogy milyen hangra kell figyelnünk:Részletek »

Növény-egészségügyi zárlatot rendeltek el Pécsen a szőlő aranyszínű sárgasága miatt

Növénydoktor » Növényvédelem

Növény-egészségügyi zárlatot rendeltek el Pécsen a szőlő aranyszínű sárgasága betegség megjelenése miatt - tájékoztatta szerdán a baranyai megyeszékhely jegyzője az MTI-t.Részletek »

Jó áron a petrezselyem, répa - Zöldség árak 2018 február

Piac » Piaci árak

Az előző évekhez viszonyítva kedvező áron juthatunk az alapvető leveszöldségekhez a piacon. Zöldség-gyümölcs árak 2018 február.Részletek »

A sikeres otthoni magvetés titka

Kertépítés + Kerttervezés » Kertápolás

Sokszor próbálkoztál már magvetéssel, palántaneveléssel sikertelenül? Bemutatjuk a magvetés fontos lépéseit és az esetleges hibákat.Részletek »

Biogazdálkodási együttműködés bécsi mintára

Világos + zöld » Zöld bolygó

Ünnepélyes keretek között alakult meg Párizsban egy környezetbarát gazdálkodást ösztönző kezdeményezés, az úgynevezett „Organic Cities Network Europe“, melynek alapító tagjai között Bécs is szerepel. A megállapodást aláíró nagyvárosok célja a városban élő állampolgárok életminőségének javítása a regionális biogazdálkodásból származó termékek segítségével.Részletek »

Mi mindent jelenthet egy szál rózsa?

Élet + Mód » Lelkünk kertje

A rózsákat évszázadok óta a legmélyebb emberi érzésekkel és érzelmekkel hozzák kapcsolatba. A különböző színekhez különböző jelentés társul...Részletek »

Gombatermesztő lett Az Év Agrárembere

Világos + zöld » Zöld biznisz

Mutsy Árpádot, a Bio-Fungi Kft. vezetőjét választotta 2017-ben az Év Agráremberének a 70 fős szakmai zsűri Siófokon - közölte az Agrotrend a díjátadót követően vasárnap az MTI-vel.Részletek »

Kreatív meglepetésötletek Valentin-napra

Élet + Mód » Legjobb OTTHON

Bár a Bálint-nap ünneplése nem kifejezetten Európai szokás, az alábbi kedves ötletekkel, az év bármely napján kifejezhetjük szeretteink felé érzéseinket.Részletek »

Hogyan csíráztass az íróasztalodon?

Élet + Mód » Megéheztél?

Ütött az igazság órája: már az is termeszthet zöldséget, akinek nincs kertje. Nézzük, hogyan csíráztassunk otthon magvakat! Részletek »

Fadoktorok - Kisfilm a fővárosi kertészek mindennapjaiból \

Édenkert TV » Díszkert

Igazán izgalmas dologba vágtak a Főkert munkatársai: videósorozatban mutatják be a legrégebbi kertész cég kulisszatitkait. A Fadoktorok című epizódban a FŐKERT favédelmi munkacsoportjának munkáját mutatják be.Részletek »

A fekete tányéralma lett az év gyümölcsfajtája

Gyümölcs » Gyümölcsfák

Nagyszüleink gyümölcsösének nagy múltú fajtája, a fekete tányéralma lett az Év gyümölcsfajtája. Az MKSZN által tavaly hagyományteremtő szándékkal indított szavazáson két különleges fajta, a Fekete berkenye és a Pipacs1 meggy mellett indult az az ősrégi magyar alma, amely idén a vállalat lakossági programjának központi elemévé vált.Részletek »

Mire kell vigyázni februárban a kertben?

Kertépítés + Kerttervezés » Kertápolás

Miért káros a hirtelen felmelegedés, ha azt újabb hideg követi. A fagyos időn kívül  leginkább az ónos eső okozta jégpáncél veszélyezteti a termőrügyek épségét.Részletek »

Ezeket a növényeket tedd a hálószobába, segítik a nyugodt alvást

Szobanövény » Levéldíszek: S-M méret

Mutatunk 9 szobanövényt, amelyek a hálószobába téve tisztítják a levegőt, nyugtató hatásúak, ellazítanak és csökkentik a szorongást. A jó alvás titka a megfelelő szobanövény? Részletek »

Sör, só és mustármag - 3 egyszerű anyag a kertészek szolgálatában

Növénydoktor » Növényvédelem

3 újabb konyhában használatos anyaggal bővölt azon alternatív hatóanyagok listája, melyet a kertünkben is alkalmazhatunk kockázat nélkül és még növényvédelmi hatásuk is bizonyított.Részletek »

Fertőzött kínai goji bogyó került a boltokba

Élet + Mód » Wellness

Kínából származó, növényvédőszer-maradékot tartalmazó szárított goji bogyó kerülhetett a magyar boltok polcaira - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hatóság (Nébih) pénteken honlapján.Részletek »

Őszibarackfák télvégi ápolása: a bőséges termés titkai

Növénydoktor » Gyümölcsök és Zöldségek

Érdekes olvasói kérdést kaptunk: Milyen teendőink vannak kora tavasszal, ha meg szeretnénk előzni vagy gyógyítani gyümölcsfáink, elsősorban őszibarackunk kérgének gombásodását?Részletek »

Így varázsoljunk tavaszias hangulatot az otthonunkba

Élet + Mód » Legjobb OTTHON

Tél közepén, a tavasz és a nyár utáni vágyakozás évről-évre utolér bennünket. Mutatunk néhány könnyen megvalósítható ötlelet, amivel a tavaszt az otthonunkba csalogathatjuk.Részletek »

Milyen paprika fajtát válasszunk?

Konyhakert » Zöldségek

Január vége felé közeledve érdemes elkezdenünk gondolkodni azon, hogy idén milyen paprikafajtát termeljünk. Néhány újdonságra hívja fel a figyelmünket a szakértő.Részletek »

Budapest virágai - Kisfilm a fővárosi kertészek mindennapjaiból \

Édenkert TV » Díszkert

Igazán izgalmas dologba vágtak a Főkert munkatársai: videósorozatban mutatják be a legrégebbi kertész cég kulisszatitkait.Részletek »

Kamélia a tél csodás virága

Díszkert » Díszfák és cserjék

A kamélia (Camellia japonica ) rendkívül jó hidegtűrő szobanövényünk, igazi télikerti növény,  de nevelhetjük átriumban, nappaliban vagy akár kertben, de mindenképp védett helyre ültetve. Részletek »

Megfejtették, hogyan hódították meg a Földet a virágos növények

Világos + zöld » Természet

Amerikai tudósok megfejtették, hogy hódították meg a Földet a virágos növények, melyek a ma élő növények  90 százalékát teszik ki - számolt be a BBC hírportálja.Részletek »

Dél-Afrika, a hagymás növények paradicsoma

Díszkert » Virágágyások

Dél-Afrika csücske egyike a világ hat legnevezetesebb botanikai paradicsomának. A többezer bennszülött növényfaj között számos hagymás növény csak itt honos. Részletek »

Tesztelhetjük a zöldségmagvak csírázóképességét!

Konyhakert » Zöldségek

Valószínűleg legtöbben már jártunk úgy, hogy az elültetett zöldségmagvak a fokozott várakozás ellenére sem voltak hajlandóak életre kelni. A zöldségmagvak csírázóképességének letesztelésével sok időt és kellemetlenséget spórolhatunk meg.Részletek »

2018 újévi piacles

Piac » Piaci árak

Új év, új piac. Nézzünk körbe mi változott az előző évekhez képest. 2018. 2. hét.Részletek »

Hogyan komposztáljunk hidegben?

Kertépítés + Kerttervezés » Komposzt és talaj

Nem számít, mennyire vagyunk aprólékosak a téli komposzthalom megfelelő kiépítésében, hideg időben nem fog sokminden történni. Részletek »

2018 madara, fája, virága, emlőse, rovara és gombája

Világos + zöld » Természet

Vándorsólyom, virágos kőris, óriás szitakötő, balin és a földikutya hívja fel figyelmünket 2018-ban a természet szépségeire, a biológiai sokféleségre, annak védelmére. A vadvilág állományai világszerte visszaszorulóban vannak, aktív védelmükért bárki tehet – képviselőit többnyire a lakosság szavazatai alapján választják ki minden évben.Részletek »