No SSO cookie
SZAVAZÁS

Balaton?

Salátákat tesztelt a NÉBIH

Világos + zöld » Zöld bolygó

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) legújabb terméktesztjén az előrecsomagolt salátakeverékeket és azok fő összetevőjét, a jégsalátákat vizsgálta. A Szupermenta projektben 35 terméket ellenőrzött a hatóság.Részletek »

800 a ribiszke, 300 a szilva - Piacolunk

Piac » Piaci árak

Messzi földön híres a magyar szilva és a belőle készülő gyerek és felnőtt finomságok. Még 2 hét és elérhető áron a szilva a piacon. Piaci árak 2016. 29. hét.Részletek »

Szaporítsunk hortenziát hajtásdugványról

Díszkert » Díszfák és cserjék

Pár lépés az egész, lemetszed, lecsíped, bedugod, takarod és várunk. Így is lehet saját hortenzia bokrunk.Részletek »

Eredményes a nemzeti dinnyeprogram, nőtt a termőterület

Világos + zöld » Zöld biznisz

Eredményes a 2011-ben elindított nemzeti dinnyeprogram, azóta jelentősen emelkedett a görögdinnye termőterülete Magyarországon; most mintegy 6 ezer hektár körül mozog - közölte a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára kedden  a Budapesti sajtótájékoztatón.Részletek »

Gyümölcsfák júliusi növényvédelme - állítsuk meg a fertőzést! \

Profi kertész » Gyümölcsfák ápolása

Most tudjuk megelőzni a jövő évi fertőzést több gyümölcsfa betegség és kártevő esetében is, ha tudjuk mi a teendőnk. Az alma, a csonthéjasok, a mogyoró és a dió aktuális növényvédelmi munkái következnek.Részletek »

A Bécsieknek okostelefon mutatja az utat a zöldségeshez

Világos + zöld » Zöld bolygó

Az osztrák főváros lakóit már honlap és okostelefonos alkalmazás is segíti a hozzájuk legközelebb lévő helyi termelő megtalálásában, ahol friss zöldséget és gyümölcsöt vásárolhatnak.Részletek »

Túl vagyunk már a nehezén? Szőlővédelem 2016-ban \

Profi kertész » Gyümölcsfák védelme

Idén növényvédelmi szempontból, talán a szőlő került a legnehezebb helyzetbe. Videón a 2016-os lisztharmat és peronoszpóra járvány hatása kezelt és permetezetlen szőlőparcellán. Érdemes megnézni a különbséget!Részletek »

3 tipp, amivel nyári házipatikád teljes

Élet + Mód » Wellness

A nyár a gondtalanságról, a szabadságról szól és arról az érzésről, hogy ilyenkor semmi rossz sem történhet velünk. Van azonban néhány olyan probléma, ami a jó idő beállta után különösen jellemző. A problémát megelőzendő állítsuk össze a natúr házipatikánkat a nyárra!Részletek »

Cékla, te csodás!

Élet + Mód » Megéheztél?

Megérett a kertben a cékla, ne halogassuk az időt, lássunk neki mihamarabb, most a legegészésgesebb! Ötleteket adunk az elkészítéséhez. Részletek »

Céklás brownie River Cottage-ból

Élet + Mód » Megéheztél?

Ha létezik répatorta, a hasonlóan édes céklából miért ne lehetne mennyei süteményt készíteni? Utánanéztünk és megtaláltunk a kedvencet: brownie Hugh Fearnley konyhájából. A hagyományosnál szaftosabb brownie recept következik.Részletek »

Hogyan védhetjük meg kertünket a jégesőtől?

Kertépítés + Kerttervezés » Kerti eszközök

Egy hálóval árnyékolt kerti ágyás megvédheti növényeinket a tűző naptól és a hirtelen lezúduló nyári jégesőtől vagy akár a madárkártól is.Részletek »

Hogyan csökkentsük a víz,- és csatornadíjat esővízgyűjtéssel?

Világos + zöld » Zöld biznisz

A tiszta víz látszólag korlátlanul áll rendelkezésünkre, de még Magyarországon is, ahol sok a természetes forrású víz, hosszú utat tesz meg kinyerési helyétől a háztartásunkig. Ez a folyamat évről évre költségesebb lesz! Megoldás az esővízgyűjtés! Részletek »

A lisztharmat vezeti a kórokozók sorát

Növénydoktor » Növényvédelmi előrejelzés

Úgy tűnik, hogy a gyümölcsmolyok és a gombák „beálltak a megszokott szintre”. Továbbra is a lisztharmat vezeti a kórokozók sorát, szőlőben néhol már 100%-os a fürtkár. Növényvédelmi előrejelzés 2016. július 11.Részletek »

Sárgabarackdzsem cukor nélkül

Gyümölcs » Gyümölcs az asztalon

Hozzávalók: 2 kg sárgabarack, 4 evőkanál citromlé, 2 evőkanál rum, 2 késhegynyi szalicil.Részletek »

Hogyan gyűjtsük be kedvenc virágaink magjait?

Díszkert » Virágágyások

A kedvenc kerti virágainkról érdemes magot fognunk, hogy jövőre is ugyanúgy díszítsék kertünket. Mikor "szüreteljünk" és hogyan?Részletek »

Hogyan készítsünk 1 óra alatt függőágyat a kertünkbe? \

Élet + Mód » Legjobb OTTHON

Télen-nyáron kiváló sziesztahely, a kertbe kiakasztott függőágy! Hogy nincs függőágyunk? Akár 1 óra alatt összedobhatunk egyet! Csak egy erős vászon vagy bútorszövet kell hozzá. Részletek »

Kajszi,- és őszibarack szedd magad 2016

Gyümölcs » Gyümölcsfák

Összegyűjtöttük, hogy 2016-ban hol nyílnak szedd magad kajszi- és őszibarack gyümölcsösök. Indulás előtt érdemes egyeztetni az ültetvény nyitva tartásáról és az esetleges tavaszi fagykárról.Részletek »

Hogyan gondozzuk a citromfánkat? - A leggyakoribb betegségek

Díszkert » Erkély és terasz

Ha odafigyelünk citrusainkra, hamar észrevehetjük vészjelzéseiket, amiket leggyakrabban nem kártevők vagy kórokozók, hanem nevelési hibák okoznak. Részletek »

Édes-savanyú nyári desszert: egres granita

Piac » Piaci árak

Savanykás gyümölcsből édes, fagyos desszert. Nem is kívánunk mást a nagy nyári forróságban. Ráadásul az egres nem nagyon fogy a kertből. Hátha ezt megeszik a gyerekek is... Recept és piaci árak 2016. 27. hét.Részletek »

Készítsünk kerti tipegőt pizzás dobozból!

Kertépítés + Kerttervezés » Kertépítés

A térkövek és kerti tipegők népszerű dekorációk, melyekkel nagyszerűen feldobhatjuk a kertünket. Az alábbi kézműves munkába a gyerekek is bekapcsolódhatnak, akik örülni fognak, hogy megmutathatják művészi készségeiket. Részletek »

Fűnyírók, fűnyírótípusok pázsithoz \

Kertépítés + Kerttervezés » Kerti eszközök

Végre megtörtént az olyan rég várt gyepesítés az udvarunkban, úgyhogy mehetünk fűnyírót venni. Vásárlás előtt azonban érdemes végiggondolni, hogy melyik is lenne kertünk számára a legideálisabb. A következőkben a pázsit nyírásához való fűnyírótípusokat mutatjuk be!Részletek »

Készítsünk potpourrit szárított rózsából!

Szobanövény » Virágdíszek

A rózsáról levágott, elhervadt virágokat szárítsuk meg, ahelyett, hogy eldobnánk. Pár lépés és kész is a házi pot pourri.Részletek »

Szeretnél méhecskéset játszani? Porozz cukkinit! \

Konyhakert » Zöldségek

Borult, esős időben rásegíthetünk a méhek munkájára és egy kis ecsettel mi is beporozhatjuk a cukkini és a többi tökféle virágait.Részletek »

Mediterrán hangulatot idéz kertünkben a gránátalma

Gyümölcs » Egzotikus gyümölcsök

Mediterrán hangulatú kertet szeretnél? Ne hagyd ki a növények közül a skarlátvörös virágú gránátalmát sem! Júliusban megnyerheted az édenkert.hu fotójátékán!Részletek »

Veteményeskertek munkanaptára - július, augusztus

Profi kertész » Aktuális kerti munkák

Nyár közepén járunk, veteményeskertünk pedig folyamatosan ellát bennünket minden földi jóval. Ahhoz, hogy ez így is maradjon, lássuk, milyen feladatok várnak ránk júliusban és augusztusban!Részletek »

Július 1-től büntetik a parlagfüves területek gazdáit!

Növénydoktor » Növényvédelmi előrejelzés

Június 30-ig meg kell szabadulnunk a telkünkön burjánzó parlagfűtől. Aki figyelmen kívül hagyja a felhívást, akár milliós pénzbüntetésre is számíthat. Részletek »

Hogyan gondozzuk a paradicsomot a konyhakertben?

Konyhakert » Zöldségek

Az otthon termesztett paradicsom íze nem hasonlítható össze a boltiéval. Egy kevés odafigyeléssel még egy kezdő kertész is képes szép, egészséges paradicsomokat termeszteni.Részletek »

Hogyan gondozzuk, szaporítsuk?- Amit a leanderről tudni kell \

Díszkert » Díszfák és cserjék

Dél-Európa meleg tájairól került hozzánk, és csinos formájával, szép és tartós virágzásával úgy megszerettette magát, hogy a teraszaink, kertjeink fontos része lett. Hogyan gondozzuk, szaporítsuk?  Részletek »

Hőségben az erdők még nagyobb veszélyben!

Világos + zöld » Zöld bolygó

A kánikulában egy helyi zápor után akár néhány órával is képes az erdő meggyulladni, ha nem vagyunk elég körültekintőek. Fokozottan ügyeljünk, ha tüzet szeretnénk gyújtani és tartsuk be a következőket:Részletek »

Óvatosan bolygassuk a rőzserakásokat, vigyázzunk a sünökre! \

Világos + zöld » Állatok a kertben

2014 év emlőse a keleti sün, előszeretettel választja nappali búvóhelyül a kertekben, parkokban felhalmozott rőzserakásokat. A nőstények itt is ellenek, ezért az óvatlanul végzett kertrendezés könnyen teljes családok pusztulását is okozhatja.Részletek »