No SSO cookie

Aki szereti a tokajit, annak hétvégén Hegyalján a helye

Világos + zöld » Kiállítás és vásár

A bor és a gasztronómia dominál ezen a hétvégén a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék két meghatározó településén, Tokajban és Tállyán, a programokat egyebek mellett színházi előadások, koncertek, hangversenyek fűszerezik.Részletek »

Úri kaja lesz a fokhagymás pirítós?

Piac » Piaci árak

Közelít a náthaszezon, elő a fokhagymás pirítóssal. Na de ennyiért? Majdnem duplája a piacon idén a fokhagyma ára, mint tavaly. Piaci árak 2016. szeptember közepén.Részletek »

Külön jelölést kaphatnak a GMO mentes termékek

Világos + zöld » Zöld biznisz

Életbe léptek a genetikailag módosított szervezetektől mentes termelés szabályait, valamint a GMO-mentes élelmiszer és takarmány előállítás és forgalmazás feltételeit meghatározó magyarországi rendelet - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-vel.Részletek »

Szüreti praktikák a kisebb nitrát tartalmú zöldségekért

Konyhakert » Zöldségek

Ősszel kell elvégeznünk több tárolásra szánt gyökérzöldség betakarítását. Ezek közé tartozik a cékla és a sárgarépa is. A hűvösebb idő és a fényszegény hónapok alatt a gyökérzöldségekben az ideális mennyiségnél jobban megnőhet a nitráttartalom.   Részletek »

Különleges receptek dióból, amiket érdemes kipróbálni

Gyümölcs » Gyümölcs az asztalon

Diófasírt, dióleves, diótej mind különlegesség teljesen hétköznapi alapanyagokból, amit mi magunk is kipróbálhatnánk. Vegetáriánusok is ajánlott!Részletek »

Otthonunkat támadja ősszel a vándorpoloska

Növénydoktor » Gyümölcsök és Zöldségek

Néhány év alatt tömegesen elszaporodott hazánkban is a délről érkezett vándorpoloska. Nyáron a konyhakertben károsít, télire pedig otthonainkban keres megedéket.Részletek »

Több tízezer forint úszik el a lefolyókban havonta

Világos + zöld » Zöld bolygó

A magyarok többsége a mindennapi tevékenységük során nem figyel oda a vízhasználatra, pedig havi szinten több tízezer forinttal míg, éves szinten akár egy havi fizetéssel lehetnének gazdagabbak.Részletek »

Hogyan lehet átteleltetni a krizantémot? \

Díszkert » Virágágyások

Te is elcsábulsz minden ősszel, mikor meglátod a virágboltok környékén sorokban álló színpompás krizantémokat? Legtöbbször meg is próbálod kiültetni, aztán kipusztul? Tippeket adunk, hogy idén túléljen!Részletek »

A vakondűző vagy a vakondriasztó hatékonyabb a kertünkben?

Díszkert » Pázsit és sövény

Váratlan vulkánkitörés szerű földtúrás bukkan elő a talajból. Megint egy vakond, csak ez hiányzott nekünk... Bemutatunk egy új vakondriasztó szert.Részletek »

Szeptember elején is vannak még növényvédelmi teendőink

Növénydoktor » Aktuális növényvédelmi munkák

Szőlősgazdáknak és az almás, körtés kertészeknek még érdemes figyelni a növényeket szeptember elején is. Kiskertben a csigákkal és a termények tárolásával lehet gondunk.Részletek »

Hogyan alkalmazzuk a kávézaccot szagtalanításra, bolhaölőnek, és horgászathoz?

Élet + Mód » Legjobb OTTHON

Amikor kávét főzünk ne dobjuk el azonnal a zaccot, hanem előbb tekintsük át az alábbiakban bemutatott újrahasznosítási ötleteket. Meglátjuk majd, hogy olyan célokra is felhasználható, amelyekre eddig talán nem is gondoltunk! Részletek »

Kopasz foltok tarkítják a gyeped? Megoldás a felülvetés!

Díszkert » Pázsit és sövény

A kert gyepterületének életciklusa meghosszabbítható, ha tavasszal vagy ősszel egyszerűen felülvetjük fűmaggal a területet. Ezzel a módszerrel az apróbb hibák is orvosolhatóak.Részletek »

Szívesen végzett őszi tennivaló: hagymások kiültetése

Díszkert » Virágágyások

Az őszi tennivalók közé tartozik a hagymás virágok kiültetése. Van időnk, ezt szeptembertől egészen a fagyokig megtehetjük.Részletek »

Sós paprikakrém, avagy piros arany házilag

Piac » Piaci árak

Szeptember elején  érdemes még paprika, padlizsán és különböző paradicsomos krémeket készítenünk télire. Most a legolcsóbbak ezek a zöldségek a piacon. Piaci árak 2016. szeptember elején.Részletek »

Melyik alma fajták a kedvenceink? \

Gyümölcs » Gyümölcsfák

Az almát ősidők óta ismeri az ember, az egyik legalapvetőbb gyümölcsünk. Rendkívül sok típus, számtalan fajta és fajtacsoport létezik, nem könnyű eligazodni közöttük. Elég, ha azt a néhány fajtát ismerjük, amihez a boltok polcain hozzájutunk.Részletek »

Ilyen tízórait vigyen a gyerkőc a suliba!

Élet + Mód » Megéheztél?

Az új tanév kezdetén a számos teendő között arra is érdemes odafigyelni, hogy tízóraira és uzsonnára mit és hogyan visznek a gyerekek az iskolába. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal összegyűjtötte a legfontosabb szempontokat, hogy a gyerekek a főétkezések között is jót, s jól ehessenek.Részletek »

Madárbarátkerti praktikák: napraforgótányérok begyűjtése téli etetéshez \

Világos + zöld » Állatok a kertben

Az őszi napsütésben talán furcsának tűnhet a téli madáretetésre készülni, de a napraforgóérés és -aratás időszaka most van, ilyenkor tudunk néhány tányért eltenni az etetés színesítése érdekében.Részletek »

Tavasszal vagy ősszel komposztáljuk a talajt?

Kertépítés + Kerttervezés » Komposzt és talaj

Azt már bizonyára mindenki tudja, hogy a kert komposztálása nagyszerű módja a talaj utántöltésének. De vajon mikor ideálisabb a komposztálás?Részletek »

Szeptemberben a kertben

Profi kertész » Aktuális kerti munkák

Miután a nyár melege hízelgett növényeinknek, itt az ideje, hogy felkészüljünk a következő évszak kezdetére. Részletek »

Lélegző asztal: Egy zseniális trükk, hogy feldobd otthonod

Élet + Mód » Legjobb OTTHON

Szeretnéd lenyűgözni barátaidat egy különleges asztali dísszel, mikor legközelebb vendégül látod őket? Munkára fel!Részletek »

A legszebb nyár végi évelők a kertben

Díszkert » Virágágyások

Nem szükségszerű, hogy nyár végére kiégett, sárgás legyen a kerted! Bemutatjuk a legszebb nyár végi virágokat!Részletek »

Afrikába repít minket az Őszi Kaktuszkiállítás és Vásár

Világos + zöld » Kiállítás és vásár

A vízhiány világszerte egyre több problémát okoz - ám míg mi, emberek aggódva igyekszünk megoldást találni a problémára, a növényvilág már rég kifejlesztette tökéletes prototípusait, a szukkulenseket vagy pozsgás növényeket.Részletek »

10 érdekesség a darázspókról

Világos + zöld » Állatok a kertben

Szépséges és hasznos is a darázspók, amely nyár végére méretes példánnyá nőhet kertünkben. Ne bántsuk, inkább etessük!Részletek »

Ha motoros permetezővel permetezel, értesítsd a szomszédod!

Növénydoktor » Növényvédelem

Jogszabály született arról, hogy aki motoros háti permetezőt használ, gazdálkodó vagy kiskert tulajdonos, kötelessége tájékoztatni a szomszédos ingatlanon tartózkodókat. A tájékoztatás módjáról a gazdálkodó dönt, elmulasztása viszont akár pénzbírsággal is járhat.Részletek »

Milyen az ideális gyerekszoba iskolás korban?

Élet + Mód » Legjobb OTTHON

Az iskoláskor új igényeket teremt a gyerekszoba berendezésében. A szülők feladata ilyenkor egy tanulásra és pihenésre egyaránt alkalmas szoba kialakítása. A berendezés során könnyű elkövethetni olyan hibákat, amelyek negatívan hathatnak nemcsak a gyermek egészségére, hanem iskolai teljesítményére is. Vegyük most sorra a leggyakoribbakat.Részletek »

Magas nehézfém tartalmú trágyát tiltott be a NÉBIH

Világos + zöld » Zöld bolygó

Határérték feletti nehézfém tartalom miatt felfüggesztette a „Marha-Jó szarvasmarha trágya mikroelemekkel” kereskedelmi nevű termék engedélyét a NÉBIH. A készítmény egyes gyártási tételeinek krómtartalma meghaladta a határérték ötszörösét.Részletek »

Rendőrségi helikoptert is bevetnek a parlagfűves területek felmérésébe

Világos + zöld » Zöld bolygó

A hétfői adatok szerint másfél millió hektár parlagfűvel fertőzött területet derítettek fel eddig, és 1500 hektáron kellett hatósági eljárást indítani, a kiszabott bírság összege mintegy 4 millió forint - közölte Szalkai Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) főosztályvezető-helyettese szerdán Dunakeszin sajtótájékoztatón.Részletek »

18 Ft-os lélektani áron az ipari alma ára Szabolcsban

Piac » Piaci árak

Az ipari alma feldolgozása alacsony felvásárlási árral indult a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei léüzemekben, az étkezési almáért azonban a tavalyinál akár 40 százalékkal is többet adnak egyelőre a felvásárlók - közölte az alma terméktanács elnöke kedden az MTI érdeklődésére.Részletek »

Miért inkább ősszel füvesítsünk? Soroljuk!

Díszkert » Pázsit és sövény

Az őszi füvesítéshez a természeti adottságok sokkal optimálisabbak, mint tavasszal! Most készüljünk elő!Részletek »

Ismered a ragacsoslapos kártevő előrejelzést? \

Növénydoktor » Növényvédelem

Tudod, hogy milyen kártevőket csalogat magához a sárga, illetve a fehér színcsapda? Hogyan használhatjuk ezeket saját kiskertünkben? Mutatjuk!Részletek »