No SSO cookie

Huszadik alkalommal rendeznek rózsaünnepet Szőregen

Világos + zöld » Kiállítás és vásár

Huszadik alkalommal rendeznek rózsaünnepet Szőregen, péntektől a sok százezer virággal feldíszített Tisza-Maros-szögi településre várják a vendégeket - mondta Berkesi Ottó szervező a programokat bemutató hétfői sajtótájékoztatón.Részletek »

Mákból is készülhet kozmetikum

Élet + Mód » Wellness

A mák kifejezetten gazdag ásványi anyagokban, amelyeket szervezetünk könnyen felhasználhat. Valóságos elixírként kiválóan hat a bőr, a haj, a köröm és a csontok állapotára.Részletek »

Építsünk támrendszer a paradicsomnak

Konyhakert » Zöldségek

Hazánkban nemcsak a hajtatásban, de a szabadföldi termesztésben is egyre jobban elterjedt a támrendszeres művelés. Alkalmazásának legfőbb előnye, hogy a vázszerkezet kialakítása révén jelentősen növelhető a növényzet asszimilációs felülete.Részletek »

Fehérjediétával többet fogyhatsz!

Élet + Mód » Wellness

Több protein fogyasztásával akár 43%-kal több zsírt veszíthetsz a súlyodból! Ismerd meg a fogynivágyók új csodafegyverét a magas fehérjetartalmú diétát!Részletek »

Stressztűrő hibridek, innovatív növényvédelmi megoldások a Syngenta válaszai a változó klímára

Növénydoktor » Növényvédelem

Teljes technológiát kínál vetéstől a betakarításig a legfontosabb szántóföldi kultúrákban a Syngenta. A vállalat a hagyományos Szer-show rendezvényein valós termesztési körülmények között mutatta meg azokat az újdonságokat, amelyek a következő években kiemelten fontosak lesznek a magyar gazdák számára.Részletek »

Cseresznye és meggy szedd magad - Elkezdődött

Gyümölcs » Gyümölcsfák

A cseresznye már javában érik, a meggy ízesebb fajtái még csak most következnek. Összegyűjtöttük a hazai szedd magad gyümölcsösöket, ahol beszerezhető a nyár eleji ropogtatnivaló és befőttalapanyag!Részletek »

Hogyan készítsünk kovászos és ecetes uborkát?

Élet + Mód » Megéheztél?

Savanyúság márpedig dukál a sült hús vagy a tányér pörkölt mellé! Ki-ki maga döntse el, melyiket szereti jobban, közben mi elmeséljük, hogyan készülnek. Részletek »

Károsak-e a kertben a hangyák?

Növénydoktor » Növényvédelem

Erre a kérdésre nehéz egyértelmű választ adni, mert a hangyák kárt is okoznak és hasznot is hajtanak a kertben. Lássuk, mikor szeretjük és mikor nem kedveljük a hangyákat... Részletek »

Medárd és a 40 napos eső vár ránk?

Világos + zöld » Zöld bolygó

Június 8.-a, Medárd napja, a hónap legismertebb időjárásjósló napja. A népi mondás szerint: ha ezen a napon esik, negyven napig esik egyfolytában vagy Medárdus napja ha tiszta, nem jő a rossz idő vissza!Részletek »

Hogyan neveljünk szép liliomot? \

Díszkert » Virágágyások

A liliom (Lilium) a liliomfélék (Liliaceae) családjába tartozó gumós növény. A liliomfélék népes családjának tagjai többféle színben és méretben pompáznak a nyári kertben, nem véletlenül hívhatjuk őket a virágágyak királynőjének. Részletek »

A kánikula és a szárazság a rovarkártevőknek kedvez

Növénydoktor » Növényvédelmi előrejelzés

A korábbi hetek kánikulai szárazsága főleg a kártevők (rovarok, atkák) terjedését segítette. A záporok, esők hatására kialakult párás melegben a levéltetvek kifejezetten jól érzik magukat. Több faj gazdacserés, elhagyják a gyümölcsfák hajtásait és a lágyszárú növényekre pl. zöldségekre költöznek.Részletek »

3 alkoholos nyári frissítő ital, amivel levehetjük a vendégünket a lábáról

Élet + Mód » Megéheztél?

A magunk készítette italokkal – főleg ha némi kísérletezésre is időt szántunk – nagy elismerést vívhatunk ki nyáresti vendégeink körében. Mivel a tinktúráknak is az alkohol az alapja, ezek az italok is kivonják a hatóanyagot a növényi alapanyagokból, így az alkohol kellemes hatása mellett az emésztésnek is jót tesznek – megfelelő mennyiségben fogyasztva.Részletek »

Kezdődhet a levendulaszüret! Levendula szedd magad 2018

Konyhakert » Gyógynövények

Ha június, akkor levendula virágzás! Nem kell Provance-ba utaznunk, hazánkban is számos helyen gyönyörködhetünk levendulás domboldalban vagy akár szedhetünk is pár csokorral az illatos gyógynövényből. Összegyűjtöttük a legismertebb helyeket!Részletek »

Hatszáz fát vághatnak ki a Városligetben

Világos + zöld » Zöld bolygó

Több száz ligeti fát veszélyeztet az építkezés és a közművesítés: Az Építési Szabályzat módosításával szentesítenék a további parkrombolást?Részletek »

Május végi zöldség-gyümölcs piacles

Piac » Piaci árak

Lassan a szezon végéhet közeledik a szamóca, újra áremelkedés várható. Még most főzzön be télire, aki szeretne!Részletek »

Biztonságos és egészséges kertészkedés: ezekre figyelj oda!

Kertépítés + Kerttervezés » Kerti eszközök

Sokan vagyunk, akik szívesen töltik minden szabadidejüket kertészkedéssel, de vajon odafigyelünk-e eléggé arra, hogy kedvenc hobbinkat egészséges és biztonságos határok között űzzük?Részletek »

Ezekre a kártevőkre készülj, ha muskátlit nevelsz

Növénydoktor » Növényvédelem

Amikor a muskátlik kártevőiről beszélünk, akkor általában négyet említhetünk meg: levéltetvek, lepkék hernyói, atkák és az amerikai lepkekabóca.Részletek »

A mák csak szigorú feltételek mellett termeszthető

Konyhakert » Gyógynövények

Az étkezési mák kereskedelmi céllal történő termesztése esetén területnagyságtól függetlenül a termesztő köteles a föld fekvése szerinti illetékes megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatóság részére a rendeletben szabályozott következő adatokról bejelentést tenni.Részletek »

Itt az idő a batáta palánták ültetésére

Konyhakert » Zöldségek

Elmúltak a fagyosszentek, így kiültethető a szabadba a fázós batáta vagyis édesburgonya! Nincs sok gond vele, érdemes kipróbálnunk saját kertünkben is!Részletek »

Elkezdődött a cseresznyeszezon!

Gyümölcs » Gyümölcsfák

A meleg tavaszi időjárás miatt már elkezdődött a korai érésű cseresznyefajták, mint például a Münchenbergi, illetve a Májusi korai szedése, idén a gyümölcs termésmennyisége megközelítheti a 20 ezer tonnát.Részletek »

Cseresznye, a roppanós egészség!

Gyümölcs » Gyümölcs az asztalon

Májusban már ehetünk cseresznyét, persze a főszezon kicsit később jön, de a korai fajtákat már ekkor csemegézhetjük! Tegyük is, mert roppant egészséges!Részletek »

Mosódióból permetszer is készülhet

Konyhakert » Zöldségek

Egyre szélesebb körben ismert a mosódió, mint természetes tisztítószer. A természetbarát megoldások hívei a kertben is kipróbálhatják, mint rovarirtó permetszer.Részletek »

Tervezzünk romantikus vadvirágos kertet!

Kertépítés + Kerttervezés » Kertépítés

Szemetgyönyörködtető látványt nyújtanak a természetes zöldben elszórtan nyíló, tarka vadvirágok. Ehhez társul a virágos rét hétről hétre változó illata. Mindez egyszerűen, néhány alapvető szabály követésével megvalósítható.Részletek »

Top 10 szuperélélmiszer 2018-ban

Élet + Mód » Wellness

Egy amerikai felmérésben 2050 dietetikust kérdeztek meg arról, hogy szerintük a fogyasztók körében melyek lesznek a népszerű élelmiszerek 2018-ban. Itt a lista régi ismerősökkel.Részletek »

Fahatározó applikációt fejlesztett az Országos Erdészeti Egyesület

Világos + zöld » Zöld bolygó

Fa Book néven, okostelefonon futtatható terepi fahatározó alkalmazást fejlesztett ki az Országos Erdészeti Egyesület, az ingyenesen letölthető program 111, a hazai erdőkben előforduló fa- és cserjefaj, illetve fajcsoport azonosításában nyújt segítséget - közölte az egyesület az MTI-vel.Részletek »

Kedvelt tavaszi szobadísszé vált a narancsszínű madártej

Szobanövény » Virágdíszek

Anyák napjára, ballagásra sokan választhatják az alábbi virágdíszt, hiszen az utóbbi évek látványos tavaszi szobadíszként árult növénye lett a Dél-Afrikából származó hagymás évelő, a narancsszínű madártej vagy másik nevén betlehem csillaga. Részletek »

Talajtól a tányérig kampányt az Édenkert.hu is támogatja!

Világos + zöld » Zöld bolygó

Hazánkban kevesen ismerik az ökogazdálkodás valós előnyeit és korlátait. Ugyanakkor a társadalmi igény érezhetően növekszik a kémiai szerek által dominált élelmiszer-termelés megváltoztatására, és az egészségesebb, környezetkímélőbb alternatívák keresésére.Részletek »

Május közepén nyitnak a szedd magad szamócaföldek!

Gyümölcs » Bogyósok

Indul a szamóca - eper- szezon. Akinek nincs sajátja, annak vennie kell... illetve szedhet maga is, valamilyen szedd magad-akció keretében. Összegyűjtöttük a lehetőségeket.Részletek »

Szépséges és gondos bogárka a szivarsodró eszelény

Növénydoktor » Gyümölcsök és Zöldségek

Amíg csak 1-2 szivart sodor ez a helyes kis bogárka, én inkább örülök a jelenlétének, s megfigyelem gondos ivadékgondozását, de sajnos nem olyan ártatlan.Részletek »

Május elsejétől működik az országos jégkármérséklő rendszer

Növénydoktor » Növényvédelem

Május elsejétől működik az országos jégkármérséklő rendszer, ami a termelőknek nem jelent többletkötelezettséget, mivel a gazdák befizetésein alapuló agrárkárenyhítési alapból finanszírozzák - mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) főigazgatója kedden az M1 aktuális csatornán.Részletek »