No SSO cookie

A gönci barack érintetlen íz, érték és lehetőség a munkahelyteremtésre

Világos + zöld » Kiállítás és vásár

Felejthetetlen élmények és maradandó gasztronómiai kaland a látogatónak, kiváló lehetőség a helyieknek a boldogulásra és, hogy megmutassák a térség lenyűgöző turisztikai értékeit, a hamisítatlan helyi ízeket, a tiszta, érintetlen vidéki értékeket – ez a Gönci Barack Vigasság, amelyet július 1-2-án rendeznek a festői szépségű Boldogkőváralján. Részletek »

Varázslatos Uborkafű - avagy mire jó a kapor?

Konyhakert » Gyógynövények

Közismert fűszer és gyógynövény, az ernyősvirágzatúak családjából. A Földközi-tenger vidékéről származó fűszert a római légionáriusok hozták be Európába. Részletek »

Újabb növényellenség? Országszerte gondot okozhat a medvetalp

Világos + zöld » Zöld bolygó

Maradandó károsodást okozó, veszélyes, agresszíven terjeszkedő, Ázsiából származó gyomnövényt távolítottak el Bács-Kiskun megyében a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság (KNPI) munkatársai - közölte szerdán a szervezet kommunikációs menedzsere az MTI-vel.Részletek »

Infektológus: egyes védőoltásokról hat héttel az utazás előtt kell gondoskodni

Élet + Mód » Wellness

Külföldi, főként egzotikus országba való utazás előtt érdemes mielőbb utazási orvoshoz fordulni, mert egyes védőoltásoknál hat hétre is szükség van a védettség kialakulásához - mondta Jelenik Zsuzsanna infektológus az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.Részletek »

Locsoljunk okosan - nyári öntözési szabályok

Profi kertész » Aktuális kerti munkák

Végre megérkezett a várva- várt nyár! A kánikulában, szárazság idején kertünk növényei is bőséges víz után szomjaznak. Érdemes átolvasni a következő tippeket, hogy növeljük locsolásunk hatékonyságát!Részletek »

Közel négyszáz mintát neveztek idén a Pálinka Országkóstoló versenyre

Világos + zöld » Zöld biznisz

Június 20-án ismét díjazzák az ország legjobb pálinkáit. A 2017. évi Pálinka Országkóstolóra idén 43 pálinkaház nevezett, a bírák összesen több mint 380 féle pálinkából, vakkóstoláson választották ki a legjobbakat. Az eredmények az ünnepélyes díjátadó gáláig titkosak, a győztes pálinkákat az Országház Felsőházi termében hirdetik ki.Részletek »

Fűszerüzemet avattak Nagytarcsán

Világos + zöld » Zöld biznisz

Műszakonként tíz tonna kapacitású gyártóüzemet adott át Nagytarcsán az Innovofoods Zrt. Az egyebek mellett saját fejlesztésű levesporokat, különleges fűszerkeverékeket, pudingporokat, instant kávékat és teákat előállító vállalat a magyar mellett nemzetközi piacokon is megjelenne.Részletek »

Aszályos időben a járványokat megúszhatjuk

Növénydoktor » Növényvédelmi előrejelzés

Aszályosra váltott az időjárásunk, így érthető, hogy idáig járványok nélkül megúsztuk a gombák támadását. Növényvédelmi előrejelzés - 2017. június közepeRészletek »

Szegélyezzük a füvet, csodákra képes!

Kertépítés + Kerttervezés » Kertépítés

A gyepek többsége néha-néha elnyűttnek, elhasználtnak tűnik, főleg, ha nagy igénybevételnek van kitéve. A gondozott szegélyezés rendezettebb hatást kölcsönöz a gyepnek. Szerencsére a tönkrement szegélyeket gyorsan ki lehet javítani, és utána sem kell túl sok munkát és időt fordítanunk rá.Részletek »

Hogyan segít a fehérítő a virágoknak?

Szobanövény » Virágdíszek

A fehérítő egy erős tisztítószer, amely fertőtlenít és megöli a baktériumokat, a vágott virágok vizébe helyezve viszont jótékony hatást fejt ki. Lássuk, melyek ezek a jótékony hatások, és hogyan kell adagolnunk a fehérítőt ahhoz, hogy a kívánt eredményt érjük el! Részletek »

A szépségipar sztárja lehet a magyar meggy

Gyümölcs » Gyümölcsfák

Bár Európa-szerte egyre nagyobb az ismertsége és elismertsége a magyar nemesítésű meggy- és cseresznyefajtáknak, vannak még rejtett tartalékai a hazai termesztésnek. Részletek »

Júniusi kerti teendőink listája

Profi kertész » Aktuális kerti munkák

Naptárunkat tekintve hivatalosan is elkezdődött a nyár. A növények intenzív növekedése még egy ideig nem fog alábbhagyni, ezért a következő hónapokban is akad majd munka bőven. A következőkben a júniusi kerti tennivalóinkat soroljuk fel!Részletek »

Nyári félfás dugványozás 1x1 - képekben

Díszkert » Díszfák és cserjék

Evvel az egyszerű módszerrel saját magunk is szaporíthatjuk kedvenc díszcserjéinket és félfás fűszernövényeinket. Lépésről-lépésre mutatjuk a dugványozást.Részletek »

Kezdődik a cseresznyeszezon

Gyümölcs » Gyümölcsfák

A legnépszerűbb fajta hagyományosan a Germersdorfi óriás, a Biggarreau Burlat és a Van. A gyümölcs árát vélhetően befolyásolja majd, hogy a termelők szerint a húsvét utáni fagyok miatt 20 százalékos lehet a terméskiesés - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara csütörtökön az MTI-vel.Részletek »

Amit az öntözőrendszerekről tudnunk kell!

Kertépítés + Kerttervezés » Kertápolás

A jó öntözőrendszer időt és vizet spórol meg nekünk. Ezért az automatizált, jól programozott öntözőrendszerek nélkülözhetetlen műszaki létesítményei kertjeinknek. Egy átlagos kert megöntözése kerti slaggal, vagy a barkács áruházakban kapható úgynevezett „bólogatós” szórófejekkel, a nyári aszályos időszakban több órás művelet is lehet.Részletek »

Kezdődhet a levendulaszüret! Levendula szedd magad 2017

Konyhakert » Gyógynövények

Ha június, akkor levendula virágzás! Nem kell Provance-ba utaznunk, hazánkban is számos helyen gyönyörködhetünk levendulás domboldalban vagy akár szedhetünk is pár csokorral az illatos gyógynövényből. Összegyűjtöttük a legismertebb helyeket!Részletek »

Szamócaárak 2017-ben

Piac » Piaci árak

500-1200 Ft között váltakozik a szamóca átlagára a hazai piacokon. Várjunk még? Lesz még olcsóbb, hogy befőzhessünk?Részletek »

Mediterrán növényeket mediterrán virágföldbe

Díszkert » Erkély és terasz

Egyre több kertben találkozunk leander, hibiszkusz, citrom, kefevirág vagy egyéb egzotikus mediterrán dísznövényekkel. Ahhoz, hogy éveken keresztül díszítsék otthonunkat, figyelmes ápolást igényelnek.Részletek »

Válasszunk vágott virágnak alkalmas növényeket kertünkbe!

Díszkert » Virágágyások

Akár vázában, akár virágkompozícióban, vágott virágként jól mutató növények számos változata közül válogathatunk. Vágóvirágnak és vágózöldnek alkalmas növénylista következik. Részletek »

Elavultak a hazai permetezési technológiák - Agrárgépshow Mezőfalván

Világos + zöld » Kiállítás és vásár

Korszerűsítéssel akár több millió forintot is spórolhatnak a magyar gazdák a permetezésen. A legújabb gépek már nem csupán takarékosak, sokkal biztonságosabbak és környezet kímélőbbek. Így egy átlagos magyar gazdaság akár 20-30%-kal kevesebb anyagi ráfordítással állíthatja elő a szokásos mennyiségű termést. Részletek »

Alaposan nézzük át a szőlőleveleket: van-e olajfolt?

Növénydoktor » Növényvédelmi előrejelzés

Ezekben a csapadékos és meleg napokban már gondolnunk kell a szőlő peronoszpórájára is. A szőlő bármely zöld részét megbetegítheti, de a virágokban okozhatja a legsúlyosabb károkat. Növényvédelmi előrejelzés 2017 május végénRészletek »

Okoságyást fejlesztettek ki Bécsben – meg is öntözi magát, ha kiszáradt

Kertépítés + Kerttervezés » Kertépítés

Levegőhőmérsékletet, páratartalmat és a talaj nedvességtartalmát is monitorozza az az okoságyás, amelyet Bécsben fejlesztettek ki elfoglalt hobbikertészeknek. Értesítést is küld a tulajdonos telefonjára, ha fogytán az öntözővíz.Részletek »

Ne féljünk, ne üldözzük az ártalmatlan tőrösdarazsakat!

Világos + zöld » Állatok a kertben

Májustól számíthatunk a termetes tőrösdarazsak feltűnésére amint a kertek, parkok gyepén, egy korhadó fa közelében, a komposztnál keringenek, akár nagy tömegben is. Részletek »

Tápoldatok 1x1 - Milyen tápoldatot válasszunk?

Szobanövény » Gondozás és ápolás

Te is tanácstalanul állsz a tápoldatkínálat előtt? A növényeknek a növekedéshez, a virágok és termések kifejlesztéséhez tápanyagokra van szükségük.  A növények a talajból a víz segítségével szervetlen anyagokat (ásványi anyagokat) vesznek fel, és azokból fotoszintézis segítségével építik fel testük szerves anyagait.Részletek »

Akácvirágból is lehet szörp

Élet + Mód » Megéheztél?

A bodzaszörp mintájára akácvirágból is elkészítettük a kedvenc szörpünket. A siker nem maradt el.Részletek »

Így néz ki a Margitszigeten a 7500 virágból álló VB logo

Díszkert » Parkok és díszkertek

A vizes világbajnokság kezdetekor már teljes pompájában fog ragyogni az a 7577 nebáncsvirág, melyeket a Centenáriumi emlékműnél ültettek. A megújuló Margitszigeten elültetett virágözön a 17. FINA Világbajnokság logóját formázza meg.Részletek »

Álhernyó sereg pusztítja a nőszirmot

Növénydoktor » Növényvédelem

Mire észre vettük, már nagy volt a baj, egyik napról a másikra ellepte és szinte teljesen letarolta a nőszirom levéldarázs szürkés álhernyója az íriszeket. Gyors gyűjtögetésbe kezdtünk.Részletek »

Folyamatosan nyitnak a szedd magad szamócaföldek!

Gyümölcs » Bogyósok

Indul a szamócaszezon. Akinek nincs sajátja, annak vennie kell... illetve szedhet maga is, valamilyen szedd magad-akció keretében. Összegyűjtöttük a lehetőségeket.Részletek »

A fejes saláta távol tartja a földi bolhákat

Konyhakert » Levélzöldségek, saláták

A fejes saláták között két csoportot különböztetünk meg: az úgynevezett zöldsalátákat és a jégsalátákat. Az elnevezések országonként változók, de mindig a növény valamely jellemző tulajdonságát tükrözik.Részletek »

10 napimádó egynyári virágágyba, balkonládába

Díszkert » Erkély és terasz

Ha napos a teraszod vagy az előkerted és virágosítani szeretnéd, vedd számításba a következő növényfajokat.Részletek »