No SSO cookie

Megfejtették, hogyan hódították meg a Földet a virágos növények

Világos + zöld » Természet

Amerikai tudósok megfejtették, hogy hódították meg a Földet a virágos növények, melyek a ma élő növények  90 százalékát teszik ki - számolt be a BBC hírportálja.Részletek »

Dél-Afrika, a hagymás növények paradicsoma

Díszkert » Virágágyások

Dél-Afrika csücske egyike a világ hat legnevezetesebb botanikai paradicsomának. A többezer bennszülött növényfaj között számos hagymás növény csak itt honos. Részletek »

Tesztelhetjük a zöldségmagvak csírázóképességét!

Konyhakert » Zöldségek

Valószínűleg legtöbben már jártunk úgy, hogy az elültetett zöldségmagvak a fokozott várakozás ellenére sem voltak hajlandóak életre kelni. A zöldségmagvak csírázóképességének letesztelésével sok időt és kellemetlenséget spórolhatunk meg.Részletek »

2018 újévi piacles

Piac » Piaci árak

Új év, új piac. Nézzünk körbe mi változott az előző évekhez képest. 2018. 2. hét.Részletek »

Hogyan komposztáljunk hidegben?

Kertépítés + Kerttervezés » Komposzt és talaj

Nem számít, mennyire vagyunk aprólékosak a téli komposzthalom megfelelő kiépítésében, hideg időben nem fog sokminden történni. Részletek »

2018 madara, fája, virága, emlőse, rovara és gombája

Világos + zöld » Természet

Vándorsólyom, virágos kőris, óriás szitakötő, balin és a földikutya hívja fel figyelmünket 2018-ban a természet szépségeire, a biológiai sokféleségre, annak védelmére. A vadvilág állományai világszerte visszaszorulóban vannak, aktív védelmükért bárki tehet – képviselőit többnyire a lakosság szavazatai alapján választják ki minden évben.Részletek »

Így hasznosíthatod a fenyő minden részét Vízkereszt után!

Kertépítés + Kerttervezés » Komposzt és talaj

Január 6-án, Vízkereszt környékén a legtöbben kidobják a karácsonyfát, pedig a pompázatos szobadísz nem csak a szemétre kerülhet!Részletek »

Varázslatos téli illatok a kertben

Díszkert » Díszfák és cserjék

A pihenő talaj földillata és a lehullott levelek a téli virágok finom, édes illatával ajándékoznak meg. Néhány melegebb januári nap elég, hogy a megduzzadt virágrügyek kipattanjanak, életet és parfümillatot hoznak ezzel a kertbe. Részletek »

Könnyen fenntartható kertek tervezése

Kertépítés + Kerttervezés » Kertépítés

A „könnyen fenntartható” kifejezés már évek óta nagyon népszerű a kertészetben. Régóta ismerjük ezt a kifejezést ahhoz, hogy egyre inkább összezavarjon bennünket. Kezdjük azzal a kérdéssel, hogy „Mit jelent a fenntartás?”. A válasz a feladaton és a feladatot elvégző személy szerint változik.Részletek »

Tudsz választani a legszebb orchideák közül?

Szobanövény » Egzotikus szobanövények

Az orchideák a legszebb és az egyik legkeresettebb virágdíszei otthonainknak. Lenyűgöző, mikor 6-8 virág nyílik egy virágszáron s beborítják az egész ablakot. Melyik a te kedvenced?Részletek »

Segítőkész növényvilág: tusoláshoz szilárd testápoló

Élet + Mód » Wellness

Egyre kedveltebbek azok a testápolók, amelyeket fürdés közben használhatunk. Ebből készíthetünk szilárd változatot is, melyről a test melege hatására oldódik le a használathoz szükséges mennyiség.Részletek »

Enyhe télen meleg helyzet: mitől pusztulnak ki hirtelen a növényeink? \

Édenkert TV » Díszkert

Pár éve már megkérdeztük Bálint gazdát, hogy mit okoz a kertben a szokatlanul enyhe tél. A sok kemény telet megélt kertész videóriportban mondja el megérzéseit.Részletek »

Télikert vagy teraszbeépítés, s egy új nappalival bővül a ház

Élet + Mód » Legjobb OTTHON

Egy erkély vagy terasz jelentősen megnöveli a lakók komfortérzetét, és javítja hangulatát, főleg, ha az egy üveggel beépített télikert. A jó hangulaton kívül számos további előnnyel is büszkélkedhet.Részletek »

30 karácsonyi kérdés - Tudod a választ?

Világos + zöld » Idézetek, történetek

Mennyire ismerjük a karácsony ünnepét, és az azzal kapcsolatos tényeket, történeteket? A következő kérdésekkel könnyen letesztelhetjük tudásunkat. Természetesen a kérdések után a válaszokat is megtalálhatjuk, de az emberi késztetésünket legyőzve, kezdjük előbb a kérdésekkel!Részletek »

Készítsünk habcsókot karácsonyra!

Élet + Mód » Megéheztél?

A habcsók nélkül nincs karácsony, akár a fenyőfára aggatva, akár nassolni tálaljuk. A kettő nem zárja ki egymást, nincs is jobb a karácsonyi csókvadászatnál és szaloncukor legelésnél... ahány ház, annyi szokás habcsók témában is, nálunk ez az alaprecept a nyerő: mert az elkészítése könnyű és gyors, és nagyon finom! Részletek »

Ötletes fenyőtoboz-karácsonyfa

Élet + Mód » Legjobb OTTHON

Hogyan készítsünk egyszerűen fenyőtobozból kis karácsonyfát? A fenyőtobozokat használhatjuk karácsonyi dekorációként vagy karácsonyfadíszként. Ez egy egyszerű kézműves foglalatosság. Kisebb gyermekeket is bevonhatunk, élvezni fogják.Részletek »

Milyen növények illenek a karácsonyi hangulathoz? Dobd fel a decembered!

Szobanövény » Virágdíszek

Ünnepi hangulatot szeretnél varázsolni a lakásban? Ne hagyd ki a szobanövényeket sem. Mikulásvirág, karácsonyi kaktusz, begóniák mint asztaldíszek. Részletek »

Téli melegítő teák a jobb közérzetért

Élet + Mód » Wellness

Koffeinmentes serkentő Chai tea, koffeines Chai tea, áztatott fűszerek, gyomormelegítő téli teák, gőzölgő gyógynövények száraz bőrre. Visszatérünk az házi teákhoz.Részletek »

Hogyan készítsünk mézeskalács házikót? - kezdőknek és haladóknak \

Élet + Mód » Megéheztél?

Jancsi és Juliska meséjében a Vasorrú bába is egy jól kimunkált mézeskalács házban lakott. Akik eddig visszariadtak a házépítéstől - mert attól tartottak, hogy bonyolult és munkaigényes dolog - egy egyszerűbb változatot mutatunk! Részletek »

Ne dobjuk ki a narancshéjat, készítsünk belőle narancslikőrt!

Gyümölcs » Gyümölcs az asztalon

A mindenki által ismert és kedvelt gyümölcsnek, a narancsnak a megszárított külső héja (Aurantii cortex) szolgáltatja a közkedvelt aromájú ízesítőt, melyet különböző édességek, cukrászati termékek és likőrök készítésénél használnak fel. A kereskedelemben kétféle - édes és keserű - változatban kapható, aszerint, hogy mire akarjuk felhasználni. Részletek »

Élő- vagy műfenyőt karácsonyra?

Világos + zöld » Zöld bolygó

A családokban minden évben vitatémának számít, hogy élőfenyőből vagy műfenyőből állítsanak karácsonyfát. Különböző érvek és ellenérvek szólnak mindkét választás mellett, de jó, ha megfontoljuk a következőket.Részletek »

Biztonságos iskolakertek – egészséges talajokon!

Kertépítés + Kerttervezés » Kertépítés

Az Iskolakertekért Alapítvány – a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) közreműködésével – meghirdeti az iskolakerti talajok ingyenes bevizsgálásának 2018. évi tavaszi körét. A pályázati projektben az Iskolakert-hálózat tagintézményei vehetnek részt, annak érdekében, hogy az iskolakerti termesztés biztonsága felől időben megbizonyosodhassanak.Részletek »

A tök, ami nem csak főzeléknek jó...

Konyhakert » Zöldségek

Tökből nem csak tökfőzelék készülhet. Ez az olcsó, és szinte egész évben hozzáférhető alapanyag kiváló alapja olyan lekvároknak, ahol az alapanyag íze adott, de állaga nem alkalmas lekvár készítésére. Tök alapú lekvárból készíthetünk fajéj, vanília, vagy akár kávélekvárt is. De a tök más módszerekkel is bevihető a mindennapok étkezéseibe.Részletek »

Idősfa-átültető gép, mintha egy legókatalógusból lépett volna elő

Profi kertész » Gyümölcsfák ápolása

A professzionális idősfa-átültető géppel akár 30 cm törzsátmérőjű fákat is sikeresen ki lehet emelni, majd szállítást követően el lehet ültetni a már előkészített új termőhelyükre, biztosítva ezzel a fák megmaradását. Bemutató:Részletek »

Nézd meg, hol veszed a diót a bejglibe!

Piac » Piaci árak

Már számoljuk vissza a napokat Karácsonyig, lassan jön a diósbejgli szezonja is, nem mindegy viszont, hogy hol vesszük meg a tölteléknek való dióbelet. Itt átnézheted a piaci árakat. Részletek »

Ajándéktipp: készítsünk pikáns nyalánkságot Karácsonyra! - chutney recept

Élet + Mód » Megéheztél?

Az ázsiai konyhákban a chutney pont olyan alapvető élelmiszer, mint mondjuk nálunk a ketchup, vagy a leveskocka. Bár hasonlít a lekvárhoz, az édeskés íz mellett kötelezően mindig sós, egyben savanyú és kissé csípős is. Pikantériáját a legkülönbözőbb gyümölcsök, zöldségek és fűszerek merészen összeeresztett kombinációja adja. Részletek »

Az uniós tagállamok öt évvel meghosszabbították a glifozát engedélyét

Növénydoktor » Növényvédelem

Az uniós tagállamok hétfőn minősített többséggel meghosszabbították a glifozát tartalmú növényvédő szerek Európai Unión belüli használati engedélyét.Részletek »

A legfontosabb kerti teendők télen

Kertépítés + Kerttervezés » Kertápolás

A kerti munkákat télen sem lehet abbahagyni, ilyenkor kell felkészíteni kertünket a tavasz érkezésére. Részletek »

2017 slágere: adventi koszorú dobozban

Élet + Mód » Legjobb OTTHON

Évről-évre változik az adventi koszorúk formája, színvilága, az idei év slágere talán a dobozba összeállított kompozíció, az adventi box.Részletek »

A gyümölcsfák törzsét télen védeni kell

Profi kertész » Gyümölcsfák védelme

A gyümölcsfákat háromféle módon is károsíthatja a hideg: a téli hidegek kárt tehetnek a fás részekben és a gallyakban; megrepedhet a kéreg a napos oldalon, amit a fagyos időben kisütő nap és az éjszakai hidegek gyors váltakozása okoz (hőtágulás); a kései fagyok a virágrügyekben vagy a virágokban tehetnek kárt.Részletek »