No SSO cookie

Hogyan készítsünk szalonnás karfiollevest?

Utolsó változtatás: 2010-11-11 | Első közzététel: 2010-11-11
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Hogyan készítsünk szalonnás karfiollevest?
Nézzük, hogy hogyan készül ez a finom karfiolleves, aminek a szalonna külön jó ízt ad.

A szalonnás karfiolleves receptje

 

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze vaj
  • 1/2 hagyma – kockákra vágott
  • 6 szelet szalonna – kockákra vágott
  • 2 sárgarépa – meghámozott és kockákra vágott
  • 2 szár zeller – kockákra vágott
  • 2 fej karfiol – rózsáira szedve
  • jó 2 1/2 l csirke húslé vagy erőleves
  • 2 evőkanál petrezselyem – szárított vagy friss
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 csésze tej
  • 1 csésze habtejszín
  • só és bors- amennyi szükséges

Személy: a recept 8 személyre elegendő

Elkészítési idő: 1 óra

 

A szalonnás karfiolleves elkészítése


szalonnás-karfiolleves-elkészítése-receptje

 

  • Tegyünk bele egy nagy edénybe ½ csésze vajat, adjuk hozzá a szalonnát és a hagymát
  • Közepes lángon főzzük kb. 10 percig, amíg a szalonna ropogósra nem sül és a hagyma áttetsző nem lesz
  • Adjuk hozzá a sárgarépákat és zellert, és főzzük még 10 percig
  • Ezután adjuk hozzá a rózsáira szedett karfiolt és a petrezselymet. Fedjük le és főzzük 15 percig
  • Töltsük bele a csirke húslét, és így főzzük továbbra. Fedjük be az edényt, és lassú tűzön főzzük
  • Egy tepsiben olvasszunk meg ½ csésze vajat. Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük össze, így készítsük el a rántást
  • Adjuk hozzá a tejet, keverjük össze jól, és főzzük addig, amíg meg nem vastagodik
  • A tejkeverékhez adjuk hozzá a tejszínt, jól kavarjuk össze ezt is
  • Aztán ezt a tejkeveréket adjuk hozzá a leveshez
  • Ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal
  • Melegen szolgáljuk fel

Szólj Te is hozzá!