-
recepciós asszisztens magán egészségügyi intézményben
-
Hideghívó
-
Kereskedelmi vezető, félpótkocsi értékesítő
-
gipszkartonozás, szárazépítés
-
Állásajánlat, gépkezelő
-
Masszőr Hölgy kolléganőt keresek Hévízi munkahelyre.
-
közjegyzőhelyettes
-
Targonca kezelő bizonyítvánnyal
2024. 07. 23
-
Értékesítő - Megemelt bérrel (Mezőtúr )
2024. 07. 27
-
Csoportvezető | Győr
2024. 07. 25
-
Első eladó
2024. 07. 27
-
Sportpálya-karbantartó
2024. 07. 27
-
Ingatlanfejlesztési menedzser
2024. 07. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
![Mézes-citromos karfiol](https://www.edenkert.hu/megeheztel/4340/kiskep/mezes-citromos-karfiol-recept-elkeszitese.jpg)
A mézes-citromos karfiol elkészítésének receptje
Hozzávalók - 4 személyre:
- ¼ bögre extraszűz olivaolaj
- 1 közepes méretű karfiol megtisztítva, kb. 3 cm-es virágokra szedve (7 bögre)
- 1 közepes méretű vöröshagyma, apróra vágva
- 2 kanálnyi méz
- 1 teáskanálnyi korianderpor
- ½ teáskanálnyi édes sült paprika
- ¼ teáskanálnyi összetört pirospaprika
- 2 kanálnyi friss citromlé
- ½ teáskanálnyi finomra reszelt citromhéj
- 1 kanál frissen tört koriander
- só
![]() |
Virágaira szedett karfiol |
A mézes-citromos karfiol elkészítése:
Melegítsünk fel 3 kanálnyi olivaolajat egy kb. 30 cm átmérőjű serpenyőben (legjobb a vas serpenyő) közepesnél nagyobb hőfokon. Adjuk hozzá a karfiolt és egy fél teáskanálnyi sót, majd kavarjuk jól össze. Süssük tovább kavarás nélkül, amíg a karfiol egyik oldala megpirul, kb. 4 percig. Fordítsunk meg minden darabot, és süssük őket tovább, amíg másik oldalukon is megpirulnak. Csökkentsük le a hőfokot közepesre, és süssük még további 4 percig, meg–megkavargatva, addig, amíg teljesen megpirulnak.
Időközben, egy kis tálban kavarjunk össze 2 kanál vizet és a maradék 1 kanál olivaolajat a hagymával, a mézzel, a korianderrel, a paprikával és a fűszerpaprikával.
Tegyük a hagymás keveréket a serpenyőbe és süssük, meg–megkavargatva, amíg a hagyma megpuhul, kb. 1 percig. Süssük tovább, folyamatosan kavargatva addig, amíg a levének legnagyobb része elpárolog, és a karfiolon kialakul egy máz. Tegyük ki egy tálba, kavarjuk hozzá a citromhéjat és levet. Szórjuk meg a korianderrel. Tálaljuk azonnal.
![]() |
Mézes-citromos karfiol |
Tápérték-információ (egy adagra):
- Kalória (kcal): 200
- Zsírok (gr): 14
- Zsírkalória (kcal): 120
- Telített zsírok (gr): 2
- Protein (gr): 2
- Egyszeresen telítetlen zsírok (gr): 10
- Szénhidrát (gr): 20
- Többszörösen telítetlen zsírok (gr): 1.5
- Nátrium (mg): 190
- Koleszterin (mg): 0
- Rostok (gr): 5