Currys csirke édes burgonyával és karfiollal
A currys csirke elkészítéséhez nincs szükség különleges összetevőkre. Nézzük, hogy hogyan kell elkészíteni ezt az ízekben gazdag ételt!

 

Készítsünk ízletes currys csirkét édesburgonyával és karfiollal!

 

A kicsontozott, bőr nélküli csirkecombokat tartsuk jól fűszerezett joghurtos pácban, így puha és zamatos lesz, miután megsütjük a sütőben.

 

Jó tanács a recepthez


Áztassuk az előkészített karfiolt és más zöldségeket hideg vízben 15 percig, mielőtt megsütnénk, így azok is puhák és zamatosak maradnak.

 

Currys csirke 4 személyre


  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Összes idő: 5 1/2 óra (beleértve a pácolást is)

 

Hozzávalók

  • 3/4 csésze zsírszegény sima joghurtot
  • 1 teáskanál madras curry por
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma, aprítva
  • 3/4 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál cayenne bors
  • 8 kicsontozott, bőr nélküli csirke felsőcomb, (kb. 1 1/2 kg)
  • 1 édesburgonya, meghámozva és kockákra vágva
  • 3 csésze karfiol darabkák (1 kis fej), vagy brokkoli darabkák
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • frissen őrölt bors, ízlés szerint
  • 1/4 csésze apróra vágott sótlan pörkölt mogyoró, vagy kesudió
  • 1/4 csésze koriander levél

 

A karfiolos currys csirke elkészítésének menete


  • Tegyük be a joghurtot, a curry port, a koriandert, a gyömbért, a fokhagymát, a 1/2 teáskanál sót és a cayenne-i borsot egy alacsony üvegtálba, majd keverjük össze. Tegyünk félre 1/4 csészét ebből a keverékből; fedjük le, és rakjuk hűtőbe. Adjuk hozzá a csirkét a maradék joghurtos keverékhez. Fedjük le, majd pácoljuk a hűtőszekrényben legalább 4 óráig, vagy egy éjszakán át.
  • Melegítsük elő a sütőt 230 Celsius fokra. Kenjünk ki egy nagyobb tepsit.
  • Vegyük ki a csirkét a pácból, és tegyük a tepsibe. Keverjük össze az édesburgonyát a félretett joghurtos keverékkel, majd tegyük ezt is a tepsibe. A karfiolt olajozzuk be, majd mehet is a tepsibe. Ízesítsük a zöldségeket a megmaradt 1/4 teáskanál sóval és borssal. Fedetlenül helyezzük a sütőbe 15 percig.

 

Curry-csirke-édesburgonya-karfiol

 

  • Óvatosan forgassuk meg a combokat, és keverjük össze a zöldségeket. Addig süssük, amíg a zöldségek megpuhulnak, és a csirke is elkészül (10-15 perc).
  • Tegyük ki a combokat és a zöldségeket a tányérokba, és díszítsük mogyoróval (vagy kesudióval) és korianderrel.

 

Fontos tudnivalók a currys csirkével kapcsolatban


  • A Madras curry por csípősebb, mint a hagyományos curry por. Fűszerboltokban megtalálható.
  • Bevásárlóközpontokban könnyen vehetünk kicsontozott, bőr nélküli csirke felsőcombokat. Elég zsírosak lehetnek, ezért óvatosan vágjuk fel. Ha nem találunk kicsontozott, bőr nélkülit, a csontos is megteszi, csak szedjük le a bőrét. A 3. lépésben leírtak szerint süssük a csirkét 10 percig, mielőtt hozzáadnánk a zöldségeket.

 

Tápanyagok


Adagonként: 473 kalória, 26g zsír (6g telített), 154 mg koleszterin, 34g szénhidrát, 52g fehérje, 7g rost, 655 mg nátrium, 1183 mg kálium

Bónusz: rostok (30% napi érték), A-vitamin (440% napi érték), C-vitamin (110% napi érték), Vas (20% napi érték), folsav (2% napi érték)

Ez a mennyiség 2 adag szénhidrátot tesz ki.

Exupery: Kis herceg

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Mangolia /tulipánfa) tartható-e nagy edényben, (kint a kertben ) és meglehet-e metszeni?

Tartható dézsában, cserépben, de az így tartott növényeket fiatal korukban 2 évente érdemes nagyobb cserépbe ültetni. 6-7 éves kor után elegendő 3-4 évente átültetni a növényt.

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Meleg igérete

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.