-
Árúterítő, gépkocsivezető
-
Nemzetközi kamionsofőr
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Csemegés , hús pultos eladó , hentes
-
Műszaki mérnök, technikus
-
Értékesítési vezető
-
FUVARSZERVEZŐ DISZPÉCSER (MÉLYÉPÍTŐ CÉG, FÖLDMUNKA, ÚTÉPÍTÉS)
-
Porfestő
2024. 04. 22
-
Project Procurement Manager for Controls & Digitalization
2024. 04. 23
-
Mobil Értékesítési Tanácsadó (Lakossági) | Nyíregyháza
2024. 04. 27
-
Ügyfélforgalmi Munkatárs | 1037 Budapest, Bécsi Út 154. (Gobuda Mall)
2024. 04. 27
-
Ügyfélforgalmi Munkatárs | Részmunkaidő (7 Óra) | Tata
2024. 04. 27
-
Vállalati Team Támogató Szakértő | Tatabánya
2024. 04. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A gyümölcsritkítás elengedhetetlen a jól berakódott őszi-, kajszibarack, alma, körte esetében, ha minőségi termést szeretnénk betakarítani.
A gyümölcsritkításra elsősorban almánál, körténél, őszi- és kajszibarack esetében van szükség.
Az őszibarack és a kajszi termésérésekor a legtöbb tápanyagot a csonthéjképzéséhez használja fel. Ezért ezeknél különösen fontos az idejében végzett termésritkítás. Dióméretben le kell szedni a gyümölcsök egy részét. A cél az, hogy minden két gyümölcs között maradjon annyi hely, hogy ott még egy harmadik is elférjen, tehát ne legyenek túl közel egymáshoz a gyümölcsök.
Így valamennyi termés ki tud fejlődni, jóval nagyobb gyümölcsök képződnek, amelyek ízletesebbek, szebbek lesznek.
Az alamatermésűek ritkítása
Az almatermésűek (alma, körte) bogernyőben virágoznak, ezért több gyümölcs alakul ki egymás mellett. A természetes gyümölcshullással ugyan számuk csökken, de ennek ellenére is szükség van ritkításra.
A júniusi ritkítás során egy bogernyőben legfeljebb két gyümölcsöt kell hagyni.
A videót a Média Online készítette dr. Bálint György kertészmérnök közreműködésével.