No SSO cookie

H

K

Sze

Cs

P

Szo

V

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
13
14
15
16
17
20
21
22
23
25
26
27
28
 
 
 
 
 

Miért fontos a gyümölcsritkítás?

Utolsó változtatás: 2016-05-09 | Első közzététel: 2011-01-25
(3/ 2)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Miért fontos a gyümölcsritkítás?
A gyümölcsritkítás elengedhetetlen a jól berakódott őszi-, kajszibarack, alma, körte esetében, ha minőségi termést szeretnénk betakarítani.

A gyümölcsritkításra elsősorban almánál, körténél, őszi- és kajszibarack esetében van szükség.

 

Az őszibarack és a kajszi termésérésekor a legtöbb tápanyagot a csonthéjképzéséhez használja fel. Ezért ezeknél különösen fontos az idejében végzett termésritkítás. Dióméretben le kell szedni a gyümölcsök egy részét. A cél az, hogy minden két gyümölcs között maradjon annyi hely, hogy ott még egy harmadik is elférjen, tehát ne legyenek túl közel egymáshoz a gyümölcsök.

Így valamennyi termés ki tud fejlődni, jóval nagyobb gyümölcsök képződnek, amelyek ízletesebbek, szebbek lesznek.

Az alamatermésűek ritkítása


Az almatermésűek bogernyőben virágoznak, ezért több gyümölcs alakul ki egymás mellett. A természetes gyümölcshullással ugyan számuk csökken, de ennek ellenére is szükség van ritkításra. A júniusi ritkítás során egy bogernyőben legfeljebb két gyümölcsöt kell hagyni.


A videót a Média Online készítette dr. Bálint György kertészmérnök közreműködésével.


Szólj Te is hozzá!