No SSO cookie

Milyen fűszereket használjunk a különböző húsokhoz?

Utolsó változtatás: 2010-08-27 | Első közzététel: 2009-09-27
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Milyen fűszereket használjunk a különböző húsokhoz?
Az ételek fűszerezése egyéni ízlés dolga. Függhet családi szokásoktól, hangulattól vagy éppen betegségektől. Jó azonban, ha szem előtt tartunk néhány szempontot: milyen fűszert mivel érdemes társítani. Mindenekelőtt azt vegyük figyelembe, hogy a különböző fűszerek felerősítik, kiegészítik egymás zamatát. Vigyázni kell tehát, hogy ha többféle fűszert használunk egyszerre, egyik se nyomja el a többi ízét.

Már az ókori Rómában is készítettek házi fűszerkeverékeket. Időt és energiát takarítunk meg, ha mi is tartunk otthon néhány saját „csodafegyvert".

Az alábbi összeállítás segít eligazodni abban, hogy milyen ételekhez milyen őrölt fűszereket érdemes használni.

fűszerek az asztalon
Csodafegyverek a háztartásban

Sültekhez: bazsalikom, borsikafű, kakukkfű, koriander, köménymag, majoránna, mustármag, rozmaring, tárkony, őrölt babérlevél.

 

Szárnyasokhoz: bazsalikom, kakukkfű, majoránna, menta, petrezselyem, rozmaring, tárkony.

 

Vadakhoz: bazsalikom, borsikafű, kakukkfű, koriander, majoránna, rozmaring, tárkony, őrölt babérlevél.

 

Halakhoz: bazsalikom, borsikafű, citromfű, kakukkfű, kapor, petrezselyem, rozmaring, tárkony, zsálya.

 

Tojásételekhez: borsikafű, gyömbér, szerecsendió.


Szólj Te is hozzá!