No SSO cookie

Spenót, kicsit másképp

Utolsó változtatás: 2010-04-18 | Első közzététel: 2005-07-20
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Spenót, kicsit másképp
Biztos, hogy Popey is ezt a fajta spenótot szerette? Mert az, hogy a legtöbb gyerek utálja a zöld szószt, egészen biztos.

Spenót, kicsit másképp
Elképzelhető, hogy Popeye is ezt a fajta spenótot szerette?

Mert az, hogy kiskorában a legtöbb gyerek utálkozva fordul el ettől a zöld szósztól, egészen biztos.
Próbáljuk meg egy kicsit másképp elkészíteni, lássuk, hátha akkor jobb eredményt sikerül elérnünk! Állítólag hiperaktív gyerekekre különösen jótékony hatással van a spenót - persze, ha nem mint fenyegetést alkalmazzuk, hanem ha sikerül egy tányérral elfogyasztatnunk vele ebből az egészséges főzelékből.

A spenótfőzelék

Hozzávalók:

  • 1 kg jól megtisztított és megszárított spenótlevél
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 2-3 fej összevágott mogyoróhagyma
  • egy gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 dl tejszín
  • egy kis brandy
  • 1 evőkanál liszt csomómentesen elkeverve 1 evőkanál vajjal
  • só, bors

Nagy hőfokon olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a mogyoróhagymát, a fokhagymát, a szerecsendiót, majd pároljuk addig, amíg meg nem üvegesednek. Öntsük nyakon egy kis brandyvel, majd főzzük addig, amíg egy kicsit besűrűsödik. Ezután adjuk hozzá a vajas-lisztes keveréket, gyorsan főzzük össze, majd a tejszín hozzáadása után lassú tűzön hagyjuk megpárolódni az összetevőket.
Most következik a spenót: közepes tűzön, forrásban lévő vízbe dobáljuk bele a leveleket, pár percig fonnyasszuk őket. Ne hagyjuk túl sokáig ázni a főzőlében, mert akkor elveszíti értékes tulajdonságait. Ezután egy húsvágó deszkára kiszedve tépdessük kézzel apró darabokra.
Végül vegyítsük össze a spenótot a brandys keverékkel, lassú tűzön forraljunk rajta egyet, ízesítsük és már tálalhatjuk is!


Szólj Te is hozzá!