-
Árúterítő, gépkocsivezető
-
Nemzetközi személyszállító sofőr
-
Takarítónő/Házvezetőnő
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
fogászati szakasszisztens
-
Bolti eladó
-
Értékesítési vezető
-
Porfestő
2024. 04. 22
-
Project Procurement Manager for Controls & Digitalization
2024. 04. 23
-
Mobil Értékesítési Tanácsadó (Lakossági) | Nyíregyháza
2024. 04. 27
-
Nyugdíjas pénztáros
2024. 04. 29
-
Nyugdíjas pénztáros
2024. 04. 29
-
Közbeszerzési referens
2024. 04. 29
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Trükkök, mire kell figyelni, ha padlizsánt termesztünk a konyhakertben.
Padlizsán: a török paradicsom
A padlizsán népies nevei: kék paradicsom, török paradicsom, tojásgyümölcs egyre kedveltebb zöldségféle hazánkban. A padlizsán őshazája India, ahol már évezredekkel ezelőtt termesztették. Melegigényes, hazánkban egyéves - a trópusokon évelő -, akár 1-1,2 m magasra is megnövő cserjeszerű bokor. A paradicsom és a burgonya közeli rokona.
Padlizsán termesztése
Videón mutatjuk, mire kell figyelni.
Padlizsán kártevői
Burgonyabogár, takácsatka, levéltetvek. Amint észleljük a jelenlétüket, azonnal cselekedjünk.
Mikor érett a padlizsán?
Fontos a szüret időpontjának helyes megválasztása: a padlizsán termést akkor szedjük, ha már elérte a fajtára jellemző méretet és színeződést, viszont még nem érett túl. Ennek egyértelmű jele, hogy a magok színe a terméshúsban még fehér. Ha már sárgásbarna, akkor kicsit túlérett, s ilyenkor már megkeseredhet. A termés nehezen válik el a szártól, ezért érdemes óvatosan szedni, nehogy a nagyobb szárrészek is leszakadjanak