-
óvodapedagógus
-
Autófényező
-
Irodai ügyintéző/adminisztrátor
-
karbantartó
-
Területi értékesítési munkatárs - Budapest
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Fogtechnikus
-
Csőszerelő
2025. 02. 08
-
Contact Center Értékesítési Tanácsadó | Pécs
2025. 02. 11
-
Értékesítési vezető
2025. 02. 13
-
Személyszállítási Projektvezető
2025. 02. 13
-
Senior Specialist Quality Management
2025. 02. 13
-
Betanított címkéző, csomagoló
2025. 02. 12
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »

Trükkök, mire kell figyelni, ha padlizsánt termesztünk a konyhakertben.
Padlizsán: a török paradicsom
A padlizsán népies nevei: kék paradicsom, török paradicsom, tojásgyümölcs egyre kedveltebb zöldségféle hazánkban. A padlizsán őshazája India, ahol már évezredekkel ezelőtt termesztették. Melegigényes, hazánkban egyéves - a trópusokon évelő -, akár 1-1,2 m magasra is megnövő cserjeszerű bokor. A paradicsom és a burgonya közeli rokona.

Padlizsán termesztése
Videón mutatjuk, mire kell figyelni.
Padlizsán kártevői
Burgonyabogár, takácsatka, levéltetvek. Amint észleljük a jelenlétüket, azonnal cselekedjünk.
Mikor érett a padlizsán?
Fontos a szüret időpontjának helyes megválasztása: a padlizsán termést akkor szedjük, ha már elérte a fajtára jellemző méretet és színeződést, viszont még nem érett túl. Ennek egyértelmű jele, hogy a magok színe a terméshúsban még fehér. Ha már sárgásbarna, akkor kicsit túlérett, s ilyenkor már megkeseredhet. A termés nehezen válik el a szártól, ezért érdemes óvatosan szedni, nehogy a nagyobb szárrészek is leszakadjanak