-
Hentes
-
Fűszer csomagolói állás teljes, rész munkaidőben
-
Személy- és vagyonőr
-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
ÁLTALÁNOS ASSZISZTENSI pozíció
-
Fogászati asszisztens
-
Gépbeállító
2023. 09. 22
-
Pénzforgalmi Munkatárs | Hatvan
2023. 09. 22
-
Ingatlantanácsadó / ingatlanértékesítő
2023. 09. 22
-
CNC gépkezelő és betanított gépkezelő
2023. 09. 22
-
Főkönyvelő
2023. 09. 22
-
Telefonos ügyfélszolgálati diákmunka - Home office - Br. 1704 Ft / óra + Jelenléti bónusz
2023. 09. 22
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »

Trükkök, mire kell figyelni, ha padlizsánt termesztünk a konyhakertben.
Padlizsán: a török paradicsom
A padlizsán népies nevei: kék paradicsom, török paradicsom, tojásgyümölcs egyre kedveltebb zöldségféle hazánkban. A padlizsán őshazája India, ahol már évezredekkel ezelőtt termesztették. Melegigényes, hazánkban egyéves - a trópusokon évelő -, akár 1-1,2 m magasra is megnövő cserjeszerű bokor. A paradicsom és a burgonya közeli rokona.

Padlizsán termesztése
Videón mutatjuk, mire kell figyelni.
Padlizsán kártevői
Burgonyabogár, takácsatka, levéltetvek. Amint észleljük a jelenlétüket, azonnal cselekedjünk.
Mikor érett a padlizsán?
Fontos a szüret időpontjának helyes megválasztása: a padlizsán termést akkor szedjük, ha már elérte a fajtára jellemző méretet és színeződést, viszont még nem érett túl. Ennek egyértelmű jele, hogy a magok színe a terméshúsban még fehér. Ha már sárgásbarna, akkor kicsit túlérett, s ilyenkor már megkeseredhet. A termés nehezen válik el a szártól, ezért érdemes óvatosan szedni, nehogy a nagyobb szárrészek is leszakadjanak