-
takarító
-
Tejelő szarvasmarha telep- telepi munkás
-
Kőműves
-
könyvelő, bérszámfejtő
-
Vagyonőr Tiszafüred
-
Adminisztrátor, kapcsolattartó
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
CNC operátor / programozó
2024. 08. 30
-
Senior ügyfélkapcsolati munkatárs - Intézményi, Intragroup és kiemelt kapcsolatok
2024. 09. 14
-
Autószerelő
2024. 09. 13
-
Logisztikai munkatárs
2024. 09. 14
-
Junior IT business partner
2024. 09. 14
-
Műszakvezető raktáros
2024. 09. 14
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Az egészséges étrend fontossága a rákmegelőzésben
A tavaly 18 milliárd dollárt költöttek az Egyesült Államokban táplálékkiegészítőkre azért, hogy elejét vegyék a ráknak. A közép korosztályúak rekord mennyiségű vitaminokat, ásványi anyagokat és gyógynövényeket vásárolnak, annak érdekében, hogy megelőzzék az olyan krónikus betegségeket, mint a rák, a szívbetegség, a cukorbetegség, a csontritkulás és az Alzheimer-kór.
A „rákipar” szóvivői azt állítják, hogy a táplálkozásnak nincs köze a rák kialakulásához. Ez nevetséges. Dr. Daniel W. Nixon a New York-i Rákmegelőzési Intézet elnöke szerint „a vitaminok és az ásványi anyagok többé-kevésbé haszontalanok a rákmegelőzést illetően”.
Az efféle megállapítás jellemzi a „rákipart”. Szerintük nincs kapcsolat a táplálkozás és a rák kialakulása között. Megdöbbentő az egészségügyi szakemberek tudatlansága ezen a téren.
Rákkeltő élelmiszerek
Az tény, hogy a ráknak köze van a vitaminokhoz, az ásványi anyagokhoz, az élelmiszerekhez és a táplálkozáshoz. Valójában a legtöbb rákos megbetegedést a rákkeltő élelmiszerek és élelmiszer-adalékok okozzák, ilyenek a nátrium-nitrát, a nátrium-glutamát, a hidrogénezett olajok, a mesterséges élelmiszerszínezékek és a különböző vegyi tartósítószerek. Kapcsolat van a rák és a finomított élelmiszerek között, ez azt jelzi, hogy a fehér kenyér, a gabonapelyhek, a keksz és a pékáru is elősegítik a rák kialakulását.
Meglepő módon, a „rákipar” szóvivői az Egyesült Államokban sohasem beszélnek az élelmiszer-adalékanyagok rákkeltő hatásáról. Ezek a mérgező összetevők az első számú okozói a rákos megbetegedéseknek az Egyesült Államokban - és más, fejlett iparral rendelkező országban. Figyelmen kívül hagyják azt a tényt is, hogy megfelelő táplálkozással megelőzhető, vagy akár kezelhető lenne a rák. Az ő olvasatukban – annak ellenére, hogy több száz tudományos vizsgálat bebizonyította - csak a kemoterápia, a sugárterápia és a radikális műtéti eljárások léteznek. Valójában a nyugati megközelítés a rák kezelését illetően téves, és a vizsgálati eredmények magukért beszélnek.
Most lépjünk tovább. A vitamin és ásványi anyag tartalmú étrendkiegészítők és a funkcionális élelmiszerek, mint pl. a szójatermékek valóban megakadályozzák és gyógyítják a rákot?
Szedhetsz ilyeneket, de ha nem iktatod ki az étrendedből a rákkeltő anyagokat, akkor mindhiába. Meg kell gondolni a rák kockázatát. Végy képzeletben egy hagyományos mérleget, a bal oldali serpenyőbe tedd azokat az élelmiszereket és italokat, amelyeket rákkeltőnek tartasz. A legtöbb amerikai olyan élelmiszereket fogyaszt, amelyek a baloldali serpenyőbe kerülnek, és amelyek rendkívül magas kockázatot képviselnek. Más szóval a mérleg erősen a bal oldalára billent.
A jobb oldali serpenyőbe tedd a vitaminokat, az ásványi anyagokat, a gyógynövényeket, az egészséges élelmiszereket és egyéb anyagokat, amelyek megakadályozzák a rák kialakulását. Ha a jobb oldali serpenyőbe annyi anyag kerül, amennyi ellensúlyozza a rákkeltő anyagokat, akkor az eredmény nulla pont. Ezen a ponton kicsi az esélye annak, hogy valaha is rákot diagnosztizáljanak, de még nem 100%-os a védelem.
Most ha a baloldalról eltávolítod az összes rákkelőt élelmiszert, és ki is iktatod azokat az étrendedből, akkor a mérleg nyelve jó irányba mutat. Most már a rákmegelőzésen van a hangsúly.