Káposztával a gyomorfekély ellen! - 2. rész
A nyers káposztalé bizonyítottan remek megoldás a gyomorfekély kezelésére. A napi egy liter megivott káposztalé akár tíz napon belül is képes teljesen meggyógyítani a gyomorfekélyt. A további kutatások kimutatták, hogy a zöldség hatásossága magas glutamin tartalmában rejlik.

 

Hogyan kezeljük káposztával a gyomorfekélyt?

 

Napjában együnk egy cikk nyers káposztát, hozzá igyunk nyolc 224 g káposztalevélt vagy egy káposztakarikás salátát. Ezt próbáljuk szokássá tenni. Mindegy melyik megoldást választjuk, bizonyosodjunk meg róla, hogy a káposzta friss, mivel csak így lesz igazán hatásos ez a kúra.

Csupán az utóbbi időben derítették ki, hogy a fekélyes megbetegedések nagy részét nem a stressz, hanem a baktériumok okozzák. Ennek ellenére a fekély ellen évtizedeken keresztül az immunrendszer stimuláló körömvirágból készült teát ajánlották.

 

Miért rákmegelőző a káposzta?

 

Ma már tudjuk, hogy a káposzta rákmegelőző gyógyhatása a benne rejlő számos antioxidánsnak köszönhető. A zöldség megnöveli az ösztrogéntermelődést, ami segít a mellrák megelőzésében, a polip-, illetve a velőrák kialakulását. A kutatások szerint a heti két alkalommal fogyasztott káposzta férfiaknál mintegy 66 százalékkal lecsökkenti a gerincvelőrák kialakulását. Emellett két teáskanálnyi főtt káposzta megvéd a gyomorráktól. A káposzta mindemellett erős fekély-ellenes enzimeket tartalmaz, a leve bizonyítottan hatásosan gyógyítja a gyomorfekélyt. Ne feledjük, hogy a rákmegelőzésben és -kezelésben is élen jár!

Az ősi görög és római kultúrákban a káposztát kimondottan nagy becsben tartották, mivel felismerték a benne rejlő gyógyhatást. A rómaiaknak volt egy olyan kenőcsük, amely disznózsírból és égetett káposzta hamvakból készült, ezt a sebek fertőtlenítésére használták. A káposztalevet a legtöbb bioboltban, mint gyomorfekély elleni orvosságot árulják.

 

a3_400_01

 

A káposzta gyógyhatása a gyomorfekély kezelésében és a rákmegelőzésben bizonyított tény!

 

Egy japán kutatás során kiderítették, hogy azok, akik sok káposztát fogyasztanak kevésbé hajlamosak a rákos megbetegedésekre. Ezzel a káposzta ugyanabba a kategóriába kerül, mint a joghurt vagy az olívaolaj, mint potenciális élethosszabbító élelmiszerek. A magas A-vitamin tartalmuk segít a sejtregenerálódásban, és a bennük található kén pedig megvéd a fertőzésektől, ekcémától és más bőrbetegségektől. A nyers káposzta, és kimondottan a leve rengeteg aszkorbinsavat, más néven U-vitamint tartalmaz, ami jótékony hatással van a gyomorfekélyre.

A káposzta valószínűleg a legjobb növény a gyomorfekély kezelésére. A homeopata orvosok gyakran ajánlanak káposztalé-kúrákat. Én azt ajánlom, hogy egyenek minél több zellerrel és krumplival összefőzött káposztát, amelyet piros és fekete borssal, illetve gyömbérrel fűszereznek. A felsoroltak mindegyike fekély-ellenes összetevőket tartalmaz. Számos kísérlet kimutatta, hogy a betegség kezelésére az édesgyökér is igen hatásos, legalább annyira, mint a különböző gyógyszerek.

Kissé  megfőzve a legjobb, noha a káposzta nyersen is finom. Mai napig Angliában és a Mediterrán övezet egyes térségeiben találhatunk vadkáposztát. A több, mint két évezreden át becsben tartott káposzta édes, és kellemesen hűsíti a gyomrot. A zöldség olyan betegségetek is gyógyít, mint a gyulladt torok, táplálja a lépet, kiegyensúlyozza a gyomorműködést, enyhíti a hasfájást, a has felpuffadást és a gyomorfekélyt. Gyógyítja a székrekedést, a hűlést és a depressziót is. Ezek mellett vértisztító hatással bír, a rómaiak pedig másnaposság ellen is használták.

Az 1940-es években egy kiemelkedő amerikai orvos arra a következtetésre jutott, hogy a friss káposzta egy igen hatékony fekély elleni gyógyszer. Dr. Garnett Cheney a Standford Orvosi Egyetem oktatója szemcsepp mennyiségű friss káposztalevet adott a tengerimalacoknak, majd megpróbált fekélyt okozni náluk, de a betegség egyetlen állatnál sem alakult ki.

Erjesztett formájában a káposzta tápanyagai jobban felszívódnak. Az erjesztett káposzta nagyon sok laktó és plantatum baktériumot tartalmaz, amelyek a káposztát előreemésztik számunkra. Ezek a mikroorganizmusok rengeteg energiával látják el a szervezetünket, és segítik az általános emésztésünket. A laktó bacillus egy olyan bélrendszeri környezetet alakít ki, amelyet a Candida élesztőgomba nem kedvel. A friss zöldségek bizonyítottan számos olyan betegség ellen hatásosak, mint például a Candida, a gyomorfekély, az ételallergia, a bélgörcsök, a ciszták és a székrekedés.

 

a4_400_01

 

A friss alma, cékla, káposzta, répa, zeller és szőlőlé is igen hatásos, pont annyira, mint a „zöld italok”, amelyeket zöldségek leveleiből készítenek. Ezeknek a zöld italoknak remek méregtelenítő hatásuk van. A nyers káposztalé kimondottan a fekély, a rák és a vastagbél problémákra ajánlott. Fontos, hogy a káposztalevet közvetlenül kifacsarás után igyuk, mivel ha állni hagyjuk, csökken a benne rejlő vitaminmennyiség.

Általános szabály az, hogy lehetőleg ne keverjük a zöldség- és a gyümölcsleveket. Az alma az egyetlen gyümölcs, amit zöldséggel keverhetünk.

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

LEvendulát ültetnénk tarackos, száraz kertünkbe. Mi a teendő?

A taracktól meg kell szabadulni a beültetés előtt,

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.