-
Kőműves
-
Épületgépészeti Munkalehetőség
-
Bolti Eladó Pénztáros Állás
-
Gépjárművezető ('B+E' / 'C+E') munkatárs
-
recepciós
-
karbantartó
-
Óvodapedagógus
-
CNC maró / fúró programozó
2024. 09. 30
-
Személygépjármű Munkafelvevő | Pécs
2024. 10. 03
-
Autószerelő - Szolnok
2024. 10. 04
-
Karbantartó (fémipar) 2 műszak
2024. 10. 05
-
Diákmunka: Szórólapozás Szigethalom (októberben) - Br. 2800 Ft / óra
2024. 10. 05
-
Gyártástámogató mérnök
2024. 10. 05
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Próbáljuk ki ezt az ízletes diós céklasaláta receptet!
A leveles zöldségek, a dió és a cékla is kiérdemelték a szuperélelem elnevezést, mivel magas az A-, C-, és E-vitamin tartalmuk; fehérje-, vas-, és omega-3 zsírsav összetevőik az egészséges ételek sorába emelik őket. Ha a diót kevés szójaolajban megpirítjuk, és úgy adjuk a salátához, főtt tésztához, még ízletesebb lesz az eredmény.
Vegetáriánusok céklasalátája
Hozzávalók:
- 2 közepes, hámozott, nyers cékla
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- 2 csésze félbevágott dióbél
- 1 evőkanál sötét szójaszósz (vagy buzamentes tamari szójaszósz)
- sötétzöld saláta levelek, például zsázsa, spenót, rukkola, petrezselyem, megmossuk és megszárítjuk
- omlós kecskesajt (tetszőleges)
- só, bors
- Állítsuk be 175°C-ra a sütőt. Vágjuk fel a céklákat 4-6 darabra, és óvatosan pirítsuk meg a darabokat egy evőkanál olívaolajban. Süssük a sütőben kb. fél órán át. Hintsük meg balzsamecettel. Főzzük még további tíz percig, amíg a cékla teljesen meg nem puhul.
- A dió felét öntsük le a szójaszósszal, majd tegyük egy tepsibe. Süssük tíz percig a sütőben, amíg barnulni nem kezd. Vigyázzunk, nehogy odaégessük a diót.
- Kevejük össze a céklasalátának való leveleket, morzsoljuk rá a kecskesajtot (el is hagyható), és adjuk hozzá a kihűlt diót és a céklát. Öntsünk rá egy kevés balzsamecetet és olívaolajat. Ízesítsük sóval, borssal.
értékelés