-
Személy- és vagyonőr
-
Fogászati asszisztens
-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
Fűszer csomagolói állás teljes, rész munkaidőben
-
ÁLTALÁNOS ASSZISZTENSI pozíció
-
Hentes
-
Laboratórium vezető
2023. 09. 22
-
Áruösszekészítő | Szeged
2023. 09. 21
-
Ingatlantanácsadó / ingatlanértékesítő
2023. 09. 22
-
Targoncavezető- Nagykanizsa
2023. 09. 22
-
Ukrán nyelvű tolmács és oktató
2023. 09. 22
-
CNC 5-tengelyes marógép gépkezelő
2023. 09. 22
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A betyárok a pusztában gyakran főztek maguknak bográcsban. Amikor egy ifjoncot megkínáltak az egytál étellel, és megkérdezték tőle, hogy ízlik-e neki, teli szájjal csak annyit tudott mondani: "Öhöm!" Innen az elnevezés. És az Öhöm valóban nagyon finom, laktató étel, ami nem igényel különösebb fűszerezést, mert a szabadban elkészült ételek füstöt íze pótolja az ételízesítőket. Érdemes kipróbálni!
Hogyan készítsünk öhöm-öt?
Hozzávalók:
- Fél kg burgonya
- 25 dkg lebbencs tészta
- 20 dkg húsos szalonna
- 2 fej hagyma
- 1 ek pirospaprika
- só
![]() |
Az Öhöm elkészítése
A szalonnát apró kockákra vágjuk és a bográcsban félig kiolvasztjuk. Sárgára pirítjuk rajta a lebbencstésztát, majd az apróra vágott hagymát is. Meghintjük a paprikával, majd beledobjuk a felkockázott krumplit. Felöntjükannyi vízzel, hogy 2ujjnyira ellepje. Kis lángon - időnként megrázogatva bográcsot, nem keverve - addig főzzük, amíg össze nem áll. Akor jó, ha a bográcsban rázogatva egyben meg tudjuk fordítani.