Bográcsozzunk! - Az öhöm (slambuc) receptje
A betyárok a pusztában gyakran főztek maguknak bográcsban. Amikor egy ifjoncot megkínáltak az egytál étellel, és megkérdezték tőle, hogy ízlik-e neki, teli szájjal csak annyit tudott mondani: "Öhöm!" Innen az elnevezés. És az Öhöm valóban nagyon finom, laktató étel, ami nem igényel különösebb fűszerezést, mert a szabadban elkészült ételek füstöt íze pótolja az ételízesítőket. Érdemes kipróbálni! 

Hogyan készítsünk öhöm-öt?

 

Hozzávalók:

  • Fél kg burgonya
  • 25 dkg lebbencs tészta
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 2 fej hagyma
  • 1 ek pirospaprika
öhöm bográcsban

 

Az Öhöm elkészítése


A szalonnát apró kockákra vágjuk és a bográcsban félig kiolvasztjuk. Sárgára pirítjuk rajta a lebbencstésztát, majd az apróra vágott hagymát is. Meghintjük a paprikával, majd beledobjuk a felkockázott krumplit. Felöntjükannyi vízzel, hogy 2ujjnyira ellepje. Kis lángon - időnként megrázogatva bográcsot, nem keverve - addig főzzük, amíg össze nem áll. Akor jó, ha a bográcsban rázogatva egyben meg tudjuk fordítani.

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Sövény áttelepítése után gyengén fejlődik, mivel serkenthetnék az öntözésen kívül?

Ami nagyon fontos egy ültetés kapcsán, hogy segítsük a növény hajszálgyökér képződését

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Gloxínia

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.