Készítsünk olaszos vaníliafelfújtat!
Ebben a nagy melegben könnyű desszertekre vágyunk. Nagyszerű finomság a vaníliafelfújt, mert gyümölcsökkel tálalhatjuk, könnyű elkészíteni, és ha édesítővel készítjük, akkor a kalóriáktól sem kell tartanunk.

Vaníliafelfújt olasz módra


Hozzávalók:

  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 4 dl tej
  • 3 tojás
  • 5 dkg cukor
  • fél rúd vanília.

 


A vaníliafelfújt elkészítése:

A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, és a cukrot, majd jól elkeverjük. a vaníliarúddal felforralt tejjel elkeverjük, simára keverjük, majd ismét felforraljuk. Levesszük a tűzről, kihűtjük, majd egyenként elkeverjük a tojássárgákkal. Végül hozzáadjuk a csipet sóval és cukorral keményre felvert tojásfehérjét. Margarinnal kikent, liszttel behintett pudingformába öntjük, és alufóliával letakarva, sütőben, vízfürdőben 25 percig sütjük. A formából kiborítjuk, vaníliamártással, gyümölcsökkel tálaljuk.

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Miért potyognak le citromfáról az apró terméskezdemények?

Az első két évben célszerű az irányított gyümölcs-, illetve virágritkítás.

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Csipegetünk...

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.