-
Nemzetközi kamionsofőr
-
Értékesítési vezető
-
fogászati szakasszisztens
-
Tejelő szarvasmarha telep- telepi munkás
-
Ingatlanértékesítő
-
Csemegés , hús pultos eladó , hentes
-
Takarítónő/Házvezetőnő
-
Porfestő
2024. 04. 22
-
Technical System Engineer
2024. 05. 01
-
PIZZA SZAKÁCS I GYŐR
2024. 04. 30
-
Barista / Pultos
2024. 05. 01
-
Szaküzletvezető
2024. 05. 01
-
Beugrós jellegű csoportkísérő diákmunka a Bespoke Adventures-nél - br. 1980 Ft / óra
2024. 05. 01
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Hogyan készítsük a rakott padlizsánt?
Kelet-Indiából származik, ahol már évezredekkel ezelőtt is termesztették, de Magyarországon is egyre jobban kedvelik és termesztik. Tartalmaz C- és A-vitamint, és igen gazdag ásványi sókban is.
A padlizsán bokra 40-100cm magas, fásodó szára elágazik. A termés színe fajta szerint lehet fehér, sárga, lila, fekete; formája gömbszerű vagy hosszúkás. Környezeti igénye megegyezik a paprikáéval. Akkor szedjük, ha a padlizán sötétlila termése elérte a teljes nagyságát és fényes felületű.
Amikor már fénytelen és a magok barnák, rágós és kesernyés lehet a húsa. Július végétől a fagyok beálltáig terem. Kitűnő és laktató egytál étel készíthető belőle, ha rizzsel, hússal kombináljuk.
A következő recept egy vega verzió, padlizsán, paradicsom, mozzarella sajt és paradicsom szósz kell hozzá: