-
karbantartó
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
takarító
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Terület karbantartó
-
Óvodapedagógus
-
Kőműves
-
Gépkezelő (pékség)
2024. 11. 08
-
Lakáshitel Értékesítési Tanácsadó | Veszprém
2024. 11. 08
-
Betanított E-BIKE összeszerelő
2024. 11. 10
-
Facility Projektmérnök
2024. 11. 10
-
Háztartási gépszerelő - Győr
2024. 11. 10
-
Árufeltöltő
2024. 11. 09
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Akár karácsonyra is elkészítheted kedvenc muffinreceptedet üvegbe zárva. Ötletes ajándékkal lepheted meg sütni és főzni szerető szeretteidet. Csak körül kell nézni a nagyi éléskamrájában, és ki kell választani egy szép, öblös üveget. A többi már rajtad múlik, melyik receptet választod. Vigyázz, az üvegbe csak a száraz hozzávalókat töltsd, mellékelten pedig írj egy használati utasítást, mit is kell tenni az üveg tartalmával. Elkészítettem egy karácsonyi muffinkeveréket, ha tetszik, másoljátok le!
Karácsonyi ajándék muffin
Hozzávalók: 25 dkg búzaliszt, 5 dkg zabpehely, 2 teáskanál sütőpor, 2 teáskanál őrölt fahéj, 2 teáskanál mézes sütemény fűszerkeverék, 10 dkg dió, 15 dkg vegyes tropical aszalt gyümölcskeverék, 10 dkg barnacukor.
Válassz egy jól záródó, lehetőleg másfél literes befőttes üveget. Szórd az aljára lisztet, tetejére a zabpelyhet, majd rá a sütőport és a fűszereket. Óvatosan öntsd rá a barnacukrot, rá a durvára összevágott diót, és végül a gyümölcskeveréket. Tegyél az üvegbe 12 db muffin sütőpapírt, és ne feledd beletenni a használati utasítást.
Az utasításhoz használd a Bradley Hand ITC betűtípust! Másold ki ezt a szöveget, és kinyomtatva tedd az üvegben elkészített muffinkeverék tetejére!
Karácsonyi muffinkeverék
Elkészítési útmutató: üss fel egy nagy tálba 2 db egész tojást, önts hozzá 3 dl tejet és 10 dkg olvasztott vajat. Fakanállal jól dolgozd össze, majd kis adagokban keverd hozzá az üveg tartalmát is. Ha már egyneművé kavartad, evőkanállal kanalazd muffin sütőformákba. Ha ügyes vagy, pont 12 darabot tudsz megtölteni úgy, hogy háromnegyedig legyenek. Vigyázz, ne töltsd túl, mert sütéskor ki fog folyni.
Tedd előmelegített sütőbe és 160-170 fokon süsüd 15-20 percen keresztül.
Ugye milyen egyszerű volt elkészítened?
Jó étvágyat hozzá!
Kaldeneker György receptje
www.kaldeneker.hu
Az üveg tartalma: liszt, barnacukor, aszalt gyümölcs, sütőpor, zabpehely, dió és fűszerek.
Datolyás-narancsos muffin
Hozzávalók: 1 pohár búzaliszt, 1 pohár teljes kiőrlés liszt, 0,5 pohár cukor, 2 evőkanál reszelt narancshéj, 2 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 csipetnyi só, 1 db tojás, 1 narancs leve, 0,5 pohár tej, 1 dl étolaj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 marék összevágott datolya.
Tetejére: ¼ pohár cukor, 1 evőkanál reszelt narancshéj.
Egy nagy edénybe keverjük össze a lisztet, cukrot, narancs reszelt héját, sütőport, szódabikarbónát, és a sót. Egy kisebb edénybe tegyük a tojást, narancslét, tejet, olajat, vaníliát és a datolyát. Keverjük alaposan össze, majd apránként keverjük bele a lisztes keveréket és dolgozzuk össze jól. A muffinsütőket töltsünk meg háromnegyedig a tésztával, tetejüket szórjuk meg a cukor és narancshéj keverékével. 190 fokos sütőben süssük 20 percig.
Mézes muffin
Hozzávalók: 6 dkg vaj, 6 dkg barnacukor, 1.5 dl mézes joghurt, 2 db tojás, 2 szál kakukkfű, 3 evőkanál méz, 2 db narancs lereszelt héja, 25 dkg liszt, 25 dkg mézes tönkölybúza reggelizőpehely, 1 evőkanál sütőpor, 1 csipetnyi só.
Öntsük egy keverőtálba az olvasztott vajat, majd adjuk hozzá a barnacukrot. Üssük bele a tojásokat, kanalazzuk bele a joghurtot és a mézet, tegyük hozzá a kakukkfűleveleket és a narancs lereszelt héját. Fakanállal vagy habverővel jól dolgozzuk össze. Egy másik tálba szórjuk a lisztet, tegyük hozzá a reggelizőpelyhet, sót és a sütőport, és egy kanállal keverjük össze. Kis adagokban dolgozzuk a tojásos keverékhez, csak addig keverjük, míg teljesen elvegyülnek az alapanyagok. Béleljünk ki papírkapszulákkal egy 12 darabos muffinsütőt, majd töltsük meg háromnegyedig a kész masszával, és a tetejére szórjunk a reggelizőpehelyből. Tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon süssük 25-30 percig. Még melegen reggelire vajjal megkenve, kávéval vagy teával fogyasszuk.
A muffin elkészítéséhez bármilyen magas rosttartalmú reggelizőpelyhet használhatunk.
Zabpelyhes-málnás muffin
Hozzávalók: 25 dkg zabpehely, 1 pohár tej (250 ml), 1 db tojás, 2 evőkanál vaj, 2 dl melasz, 25 dkg liszt, 1 csipetnyi só, 1 maréknyi mazsola, 1 teáskanál sütőpor, 15 dkg málna.
Tegyük egy keverőtálba az olvasztott vajat, sót, mazsolát, melaszt, tejet és a tojást, majd habverővel vagy fakanállal jól dolgozzuk össze. Egy másik tálkába keverjük össze a lisztet a sütőporral és a zabpehellyel, majd kis adagokban keverjük a tojásos masszához. Óvatosan keverjük hozzá a málnaszemeket, hogy ne törjenek össze. Célszerűbb, ha összekeverés előtt betesszük a málnát a mélyhűtőbe fél órára, hogy megkeményedjen, majd fagyosan keverjük a tésztához. Kenjünk ki vajjal és szórjunk meg liszttel egy 12 darabos muffin sütőformát, egyszerűbb ha mignon papírkapszulával béleljük ki, majd töltsük meg háromnegyedig a tésztával. Tegyük előmelegített sütőbe és 150 fokon süssük körülbelül 20 percig. Ha elkészültek, szedjük ki egy rácsra és hagyjuk kihűlni. Még langyosan vajjal vagy lekvárral megkenve, kávéval vagy egy csésze teához fogyasszuk. Gyermekeknek uzsonnára is kiváló csemege.
Melasz helyett használhatunk kukoricaszirupot, amit reformélelmiszereket árusító üzletekben vásárolhatunk meg.
Zabpelyhes muffin
Hozzávalók: 25 dkg zabpehely, 1 pohár tej (250 ml), 1 db tojás, 2 evőkanál vaj, 2 dl melasz, 25 dkg liszt, 1 csipetnyi só, 1 maréknyi mazsola, 1 teáskanál sütőpor.
Tegyük egy keverőtálba az olvasztott vajat, sót, mazsolát, melaszt, tejet és a tojást, majd habverővel vagy fakanállal jól dolgozzuk össze. Egy másik tálkába keverjük össze a lisztet a sütőporral és a zabpehellyel, majd kis adagokban keverjük a tojásos masszához. Kenjünk ki vajjal és szórjunk meg liszttel egy 12 darabos muffin sütőformát, egyszerűbb ha mignon papírkapszulával béleljük ki, majd töltsük meg háromnegyedig a tésztával. Tegyük előmelegített sütőbe és 150 fokon süsük körülbelül 20 percig. Ha elkészültek, szedjük ki egy rácsra és hagyjuk kihűlni. Még langyosan vajjal vagy lekvárral megkenve, kávé vagy egy csésze teához fogyasszuk. Gyermekeknek az uzsonnára is kiváló csemege. Melasz helyett használhatunk kukoricaszirupot is, amit a reform élelmiszereket árusító üzletekben vásárolhatunk meg.
Narancsos muffin füstölt pulykamellel
Hozzávalók a muffinhoz: 20 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 csipetnyi só, 3 evőkanál cukor, 1 db tojás, 1,5 dl tej, 3 evőkanál vaj, 1 db narancs lereszelt héja.
Töltelékhez: 25 dkg füstölt pulykamell, 20 dkg friss spenótlevél, 3 evőkanál majonéz, 3-4 evőkanál hagymalekvár.
A muffinhoz tegyük egy kis tálba a lisztet, szórjuk rá a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd kanállal keverjük össze.
Egy másik keverőtálba üssük a tojást, adjuk hozzá a tejet, az olvasztott vajat, cukrot és egy narancs lereszelt héját. Fakanállal keverjük jól össze, majd szórjuk bele a lisztes keveréket is. Fakanállal jól dolgozzuk össze.
Töltsünk meg a masszával háromnegyedig jól kivajazott és liszttel megszórt muffin sütőformát, majd tegyük előmelegített sütőbe, és 150 fokon süssük 20-25 percig. Ha elkészült, várjunk vele míg kissé kihűl, majd szedjük a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni. Szendvicsekhez vágjuk derékban kétfelé a muffinokat, kenjük meg majonézzel, helyezzünk rá pár levél spenótot, majd hajtogassunk rá a vékonyra felszeletelt füstölt pulykából. Tetejére kanalazzunk a hagymalekvárból, majd helyezzük vissza a levágott fedelét. Friss, ropogós vajretekkel és salátalevelekkel fogyasszuk. Elkészíthetjük maradék csirke-, marha- vagy sertéssültből is. Hagymalekvár helyett tehetünk rá chutney-t, paprika- vagy vörösáfonya-lekvárt, de nagyon finom frissen felszeletelt almával, körtével is.
Répás-kávés muffin
Hozzávalók: 2 pohár teljes kiőrlésű liszt, 1 pohár barnacukor, 4 db tojás, 1 csomag sütőpor, 1 csipetnyi só, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 evőkanál instant kávé, 4 szál reszelt sárgarépa, 1 pohár durvára darált dió, 2 dl étolaj.
1 pohár = 250 ml.
Egy tálban keverjük össze a teljes kiőrlésű lisztet, barnacukrot, sütőport, sót, őrölt fahéjat. Egy másik tálban szintén keverjük össze az instant kávét, reszelt sárgarépát, tojásokat, durvára darált diót és az étolajat. A száraz, lisztes keveréket keverjük a tojásoshoz, dolgozzuk össze jól, majd töltsük meg háromnegyedig a muffin sütőformákat. Célszerű, ha a formákba papírkapszulákat teszünk sütés előtt, mert így könnyebben ki tudjuk venni belőle, és a mosogatás is könnyebb lesz. 20-25 percig süssük 150-160 fokon.
Még több szuper ötlet: www.kaldeneker.hu