-
TELEFONOS ÜGYFÉLSZOLGÁLATI MUNKATÁRS
-
KERESKEDELMI MUNKATÁRS
-
Főkönyvi könyvelő
-
Kompresszor és vákuumszivattyú szerviztechnikus/karbantartó
-
Kőműves, Gipszkartonos, Vízvezeték szerelő Álláslehetőség
-
Árukiadó - raktáros kollégát keresünk
-
Autómosó
-
Konyhai kisegítő, csomagoló munka nyugdíjasoknak (WHC07614)
2022. 05. 14
-
Hegesztő (WHC01783)
2022. 05. 13
-
Kitting műszakvezető
2022. 05. 13
-
Repülőtéri poggyászkocsi rendező munkatárs - Liszt Ferenc Repülőtér (BP_II_020405)
2022. 05. 16
-
Szerszámelőkészítő-Nagykanizsa (AIDe_2021_10_01_01)
2022. 05. 16
-
Targoncakezelő munkatárs - Nagykanizsa (NK_II_012403)
2022. 05. 16
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »

Ha stresszes a napod, egyél egy kis savanyúságot
A fermentált élelmiszerek fogyasztása egy olyan bélreakciót eredményez, amely a US National Library of Medicine-ben közölt tanulmány szerint stressz- és szorongásoldó hatással bír. - írja a hazipatika.hu Egy korábbi, 700 diákot vizsgáló tanulmány eredménye azt mutatta, hogy azon tanulók, akik fermentált élelmiszereket ettek kevésbé szorongtak a mindennapokban. A joghurtokban, a savanyú uborkában vagy a savanyú káposztában fellelhető probiotikumok megváltoztatják a bél környezetét: a bennük lévő jó baktériumok megnövelik a GABA (gamma-amino-vajsav) nevű kémiai anyag szintjét szervezetünkben. A GABA egy olyan neurotranszmitter (ingerületátvivő anyag), amelynek szorongást feloldó hatása van. Ebből gyakorlatilag az következik, hogy a fermentált élelmiszereknek direkt szorongás-oldó, nyugtató hatása van, ami a beleken keresztül érvényesítenek."

A savanyúságok diétásak
A legtöbb savanyúság kifejezettem diétásnak mondható: alacsony a kalóriaértékük, fogyasztásuk hozzájárul a jóllakottság érzéséhez. Rost és probiotikum tartalmuk munkára fogja az emésztőrendszert, emésztésük több kalóriát éget el, mint sok energiadús élelmiszer.
További fogyókúrás trükk, hogy a savanyú íz hatására kevésbé kívánjuk az édességeket. Ezért ha nehezen megy a leszokás az étkezés utáni desszertről, érdemes savanyúsággal befejeznünk az ebédet.

Kedvenc téli savanyúságaink és vitamintartalmuk
Csalamádé: Édeskáposzta, uborka, sárgarépa, zöld paradicsom, paprika, vöröshagya sóval, mustármaggal, babérlevéllel és borssal ízesített savanyúság mix. A magyarok egyik kedvence.
Ecetes uborka: A-, B1-, B2-, B6- és C- és E-vitaminban, kálium tartalma jelentős. Vízhajtó, görcsoldó hatású, diétás
Céklasaláta: A, B, C vitaminban , karotin és folsav forrás - kiváló antioxidáns
Almapaprika: magas C-vitamin tartalmú, izzasztó, zsírégető hatású, probiotikum
Savanyúkáposzta: legfontosabb téli C-vitamin forrásunk (20mg/100g), emellett B-vitaminban is gazdag - diétás, probiotikum

Így készül házilag a savanyú káposzta>>