-
FUVARSZERVEZŐ DISZPÉCSER (MÉLYÉPÍTŐ CÉG, FÖLDMUNKA, ÚTÉPÍTÉS)
-
Csemegés , hús pultos eladó , hentes
-
Óvodai kertész
-
Nemzetközi gépjárműezető állás
-
Tejelő szarvasmarha telep- telepi munkás
-
VILLAMOSIPARI TECHNIKUS - IPARI VILLANYSZERELŐ – VEZÉRLÉS TECHNIKUS
-
mérlegképes könyvelő
-
Porfestő
2024. 04. 22
-
German speaking Dispatcher / Service Coordinator @ ZaWin (Martin Engineering AG)
2024. 04. 26
-
Targoncavezető I Herceghalom
2024. 04. 26
-
Pénzforgalmi Munkatárs | Gödöllő
2024. 04. 26
-
Pénzforgalmi Munkatárs | 1066 Budapest, Oktogon Tér 3.
2024. 04. 26
-
Lakáshitel Értékesítési Tanácsadó | 1152 Budapest, Szentmihályi Út 131. (Pólus Center)
2024. 04. 26
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Ha stresszes a napod, egyél egy kis savanyúságot
A fermentált élelmiszerek fogyasztása egy olyan bélreakciót eredményez, amely a US National Library of Medicine-ben közölt tanulmány szerint stressz- és szorongásoldó hatással bír. - írja a hazipatika.hu Egy korábbi, 700 diákot vizsgáló tanulmány eredménye azt mutatta, hogy azon tanulók, akik fermentált élelmiszereket ettek kevésbé szorongtak a mindennapokban. A joghurtokban, a savanyú uborkában vagy a savanyú káposztában fellelhető probiotikumok megváltoztatják a bél környezetét: a bennük lévő jó baktériumok megnövelik a GABA (gamma-amino-vajsav) nevű kémiai anyag szintjét szervezetünkben. A GABA egy olyan neurotranszmitter (ingerületátvivő anyag), amelynek szorongást feloldó hatása van. Ebből gyakorlatilag az következik, hogy a fermentált élelmiszereknek direkt szorongás-oldó, nyugtató hatása van, ami a beleken keresztül érvényesítenek."
A savanyúságok diétásak
A legtöbb savanyúság kifejezettem diétásnak mondható: alacsony a kalóriaértékük, fogyasztásuk hozzájárul a jóllakottság érzéséhez. Rost és probiotikum tartalmuk munkára fogja az emésztőrendszert, emésztésük több kalóriát éget el, mint sok energiadús élelmiszer.
További fogyókúrás trükk, hogy a savanyú íz hatására kevésbé kívánjuk az édességeket. Ezért ha nehezen megy a leszokás az étkezés utáni desszertről, érdemes savanyúsággal befejeznünk az ebédet.
Kedvenc téli savanyúságaink és vitamintartalmuk
Csalamádé: Édeskáposzta, uborka, sárgarépa, zöld paradicsom, paprika, vöröshagya sóval, mustármaggal, babérlevéllel és borssal ízesített savanyúság mix. A magyarok egyik kedvence.
Ecetes uborka: A-, B1-, B2-, B6- és C- és E-vitaminban, kálium tartalma jelentős. Vízhajtó, görcsoldó hatású, diétás
Céklasaláta: A, B, C vitaminban , karotin és folsav forrás - kiváló antioxidáns
Almapaprika: magas C-vitamin tartalmú, izzasztó, zsírégető hatású, probiotikum
Savanyúkáposzta: legfontosabb téli C-vitamin forrásunk (20mg/100g), emellett B-vitaminban is gazdag - diétás, probiotikum
Így készül házilag a savanyú káposzta>>