-
Sofőr / Karbantartó
-
karbantartó
-
Területi értékesítési munkatárs - Győr
-
Területi értékesítési munkatárs - Budapest
-
Kőműves
-
Óvodapedagógus
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Csőszerelő
2025. 02. 08
-
Recepciós | Tihany
2025. 02. 13
-
Raktári anyagmozgató
2025. 02. 19
-
Gyógyszergyártó (mosó / töltő operátor)
2025. 02. 19
-
Gyártósori kisegítő
2025. 02. 19
-
P2P Process Manager
2025. 02. 19
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »

Zöldcitromos joghurtzselé elkészítése
![]() |
Hozzávalók:
- 1 zöldcitrom
- 1 db vaníliarúd
- 350 ml joghurt
- 100 ml tejszín
- 100 g porcukor
- 1 evőkanál zselatin
- 1 grapefruit
- 1 kávéskanálnyi friss gyömbér
- 2 dl grapefruitlé
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- díszítéshez citromfű
Tegyük a joghurtot egy keverőtálba, adjuk hozzá a lereszelt citrom héját, a vaníliarúd kikapart magjait és 50 g porcukrot. Keverjük jól össze. A tejszínt öntsük egy kis lábasba, tegyük bele a kevéske hideg vízbe beáztatott zselatint, majd melegítsük addig, míg a zselatin fel nem oldódik. Keverjük a joghurtos alaphoz. Töltsük poharakba, majd tegyük a hűtőbe legalább 3-4 órára. A grapefruitot hámozzuk meg úgy, hogy a fehér héját is vágjuk le, vágjuk négyfelé, és a közepében lévő fehér eret is metsszük ki, majd vágjuk kis kockákra. Tegyük egy lábasba, öntsük rá a grapefruitlevet, reszeljük rá a friss gyömbért, ízesítsük a megmaradt cukorral. Forraljuk fel és hideg vízzel elkevert keményítővel sűrítsük be. Ha kihűlt, kanalazzuk a joghurtzselé tetejére. Friss citromfűvel díszítsük.