-
Fogtechnikus
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Óvodapedagógus
-
karbantartó
-
takarító
-
Kőműves
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Karbantartó Helyettes
2025. 01. 17
-
QA expert (REF3080Q)
2025. 01. 17
-
FOGÁSZATI ÉRTÉKESÍTŐ
2025. 01. 18
-
Termelési munkatárs
2025. 01. 18
-
Kézi anyagmozgató
2025. 01. 18
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A zab az egyik legfontosabb gabona, egészséges, könnyen emészthető és sokoldalú, valamint könnyen és gyorsan lehet belőle finom ételeket készíteni. A zabpehely kiváló sütemény alapanyag is, és nem csupán az íze miatt, hanem mert a zabnak alacsony a glikémiás indexe, így cukorbetegek és diétázók is fogyaszthatják. Lássunk egy könnyű, finom receptet!
A zabpelyhes-meggyes sütemény elkészítése
Hozzávalók:
(1 pohár = 250 ml):
- 1,5 pohár liszt
- 2 ml szódabikarbóna
- 2 pohár zabpehely
- 1 pohár barnacukor
- 1 pohár margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 60 dkg meggy
- 4 evőkanál keményítő
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál mandulalikőr
- 150 g cukor
- 2 evőkanál citromlé.
A meggyet saját levében a cukorral, a citromlével, a fahéjjal feltesszük főni, mikor forr, vízzel elkevert keményítővel besűrítjük (sűrű szószt készítsünk), majd a tűzről levéve ízesítsük likőrrel.A tészta alapanyagait egy nagy tálba tesszük és összedolgozzuk, forgácshoz hasonló tésztát fogunk kapni.Kivajazott és lisztezett közepes tepsibe tesszük a tészta 2/3-át, kézzel egy kicsit lenyomjuk. Erre öntjük a meggyszószt, majd a tészta másik felét is rászórjuk. 170 fokon 20-25 percig sütjük.
Ha sok meggy terem a kertben, próbáld ki ezt a meggy-málna lekvárt is!