-
Panzióvezető (bentlakással)
-
villanyszerelő
-
Virágkötő állás
-
Shop eladó
-
gépész és betanított munkás
-
Mérlegképes könyvelő
-
laboratóium analitikus
-
Szállodai Karbantartó
2023. 03. 21
-
Fióki Back Office Munkatárs | Részmunkaidő (4 Óra) | 1052 Budapest, Szabadság Tér 7-8. (Bank Center)
2023. 03. 20
-
Ügyfélkapcsolati munkatárs
2023. 03. 20
-
Mechanikus Karbantartót
2023. 03. 21
-
Russian speaker Sales and application engineer
2023. 03. 21
-
Junior Project Manager - AT Operáció
2023. 03. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »

A dinnyemagot együk meg, ne piszkáljuk ki a tányér szélére. Egészségesebb, mint gondonánk.
A dinnyemagot sokan nem szeretik. Pedig ahelyett, hogy a komposztban végezné, érdemes lenne elrágcsálni. Ugyanis a dinnyemag tele van a szervezet számára nélkülözhetetlen anyagokkal, nyomelemekkel.
A dinnyemag hatása a szervezetre
1. Magas a magnéziumtartalma
4 grammnyi dinnyemag 21 mg magnéziumot tartalmaz, amely a napi szükséglet 5 százaléka. A magnézium nélkülözhetetlen az izom-és az idegek megfelelő működéséhez, a szív és a csontok egészségéhez.
2. Rengeteg cinket tartalmaz
A dinnyemag szuper cinkforrás, így erősíti az immunrendszert

3. Vas is van benne
Egy marék dinnyemag közel 0,3 mg vasat tartalmaz. A vas nélkülözhetetlen többek között a vérképzéshez, ezért vérszegényeknek is kifejezetten ajánlott.
4. Gazdag „jó zsírokban”
4 grammnyi dinnyemagban 1,1 g jó, a szervezet számára hasznos zsír van, amely csökkenti a koleszterinszintet, a szívinfarktus-és a sztrók kialakulásának kockázatát.
5. Alacsony a kalóriatartalma
Egy marék dinnyemag nagyjából 23 kalóriát tartalmaz, ezért fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják.
Dinnyemag ehető
Lehetőleg ne egyben nyeljük le, hanem alaposan rágjuk meg. Ha ez nehezünkre esik, akkor a magokat sütőben magas hőfokon negyed óra alatt pirítsuk le, és úgy együk meg. Vagy keverjük bele például a reggeli zabkásába.