-
Traktoros (tolólapos)
-
recepciós asszisztens magán egészségügyi intézményben
-
Szervezetfejlesztő talent
-
Shop eladó
-
közjegyzőhelyettes
-
Állásajánlat, gépkezelő
-
Traktoros
-
Targonca kezelő bizonyítvánnyal
2024. 07. 23
-
Gyártás előkészítő mérnök
2024. 07. 27
-
Csoportvezető | Győr
2024. 07. 25
-
Targoncás
2024. 07. 27
-
Számviteli ügyintéző-kontroller
2024. 07. 27
-
Raktáros / targoncás
2024. 07. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
![Meg szabad enni a dinnyemagot? Elmondjuk!](https://www.edenkert.hu/gyumolcs-az-asztalon/7232/nagykep_916x515/dinnyemag-eheto.jpg)
Kétféle dinnyeevő ember: aki megeszi a dinnyemagot, és aki nem. Utánajártunk, kinek van igaza..
A dinnyemagot sokan nem szeretik. Pedig ahelyett, hogy a komposztban végezné, érdemes lenne elrágcsálni. Ugyanis a dinnyemag tele van a szervezet számára nélkülözhetetlen anyagokkal, nyomelemekkel.
A dinnyemag hatása a szervezetre
1. Magas a magnéziumtartalma
4 grammnyi dinnyemag 21 mg magnéziumot tartalmaz, amely a napi szükséglet 5 százaléka. A magnézium nélkülözhetetlen az izom-és az idegek megfelelő működéséhez, a szív és a csontok egészségéhez.
2. Rengeteg cinket tartalmaz
A dinnyemag szuper cinkforrás, így erősíti az immunrendszert
![fresh-sliced-watermelon-wooden-background fresh-sliced-watermelon-wooden-background](https://www.edenkert.hu/upload/2/article/7232/fresh-sliced-watermelon-wooden-background.jpg)
3. Vas is van benne
Egy marék dinnyemag közel 0,3 mg vasat tartalmaz. A vas nélkülözhetetlen többek között a vérképzéshez, ezért vérszegényeknek is kifejezetten ajánlott.
4. Gazdag „jó zsírokban”
4 grammnyi dinnyemagban 1,1 g jó, a szervezet számára hasznos zsír van, amely csökkenti a koleszterinszintet, a szívinfarktus-és a sztrók kialakulásának kockázatát.
5. Alacsony a kalóriatartalma
Egy marék dinnyemag nagyjából 23 kalóriát tartalmaz, ezért fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják.
Dinnyemag ehető
Lehetőleg ne egyben nyeljük le, hanem alaposan rágjuk meg. Ha ez nehezünkre esik, akkor a magokat sütőben magas hőfokon negyed óra alatt pirítsuk le, és úgy együk meg. Vagy keverjük bele például a reggeli zabkásába.