Keresett kifejezés: “”

Cikkek (7274)

1401. Ginszeng és csillagánizs - az influenza ellen

A vakcinák mellett a természetes gyógymódok, gyógynövények is hatékonyan segíthetik a védekezést, köztük a hagyományos kínai orvoslásban több ezer éve használt kínai csillagánizs (Illicium verum), amelynek fő hatóanyaga, a sikimisav az influenza megelőzésére és kezelésére szolgáló gyógyszerek egyik alkotóeleme.  

1402. Nem mindegy, hogy mivel fogyasztjuk az áfonyát!

A brit pilóták a II. világháborúban éjszakai bevetések előtt sok fekete áfonyát ettek, mert a benne lévő anyagok javítják a látást, segítik a retinasejtek gyors regenerálódását. A növénynek mára újabb jótékony hatásait fedezték fel, de nem mindegy azonban, hogy mivel fogyasztjuk, mert könnyen semlegesíthetjük a hatását. 

1403. Miért jó a fájó gyomrunknak a céklalé?

A céklalé fogyasztásának újabb előnyös hatását fedezték fel kutatók. Azt eddig is tudtuk, hogy ez a növény igen egészséges, sőt sokan még rákmegelőző hatást is tulajdonítanak neki. Most kutatók állítják: a céklalé minden eddig ismert módszernél jobban segíti az oxigénfelvételt.

1404. Együnk mazsolát cukor helyett!

Közismert, kedvelt csemege a mazsola, az édes szőlők aszalt változata. Előnye, hogy egész éven át használhatjuk, és nem csak süteményekben finom, hanem édesítésre is kiválóan alkalmas, természetes lehetőség a finomított cukor kiváltására. Az óvatosság azonban nem árt!

1405. Hogyan gyógyít az alma?

Együnk almát, igyunk almalevet, mert mindkettő előnyösen hat a bélrendszer egészségére. A legújabb kutatások kimutatták, hogy mind az almában található pektin, mind a polifenolokban gazdag almalé összetevői ténylegesen elősegítik a rák elleni védekezést a szervezetben.