1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
Ez a növény valószínű, hogy a Hoya carnosa egy nemesített fajtája, hogy pontosan melyik azt a nemesítő vagy a bolt, ahol vásárolta tudná megmondani, mivel számtalan fajtája létezik. (Az Édenkertészhez valóban csak egy képet lehet egyszerre feltölteni.)
A fehér tölcsérvirág vagy más néven kálla ( Zantedeschia aethiopica vagy Calla aethiopica) melegkedvelő mocsári növény, télen a vízből kiemelve 10 fokon kell teleltetni, másik mód, ha a hagymáját földbe ültetjük és a szobában teleltetjük.
A gardenia igen szeszélyes növény. A virágbimbók kifejlődéséhez 16-18 °C-os éjszakai és 20-22 °C fokos nappali hőmérsékletre van szüksége. Egyenletes hőmérsékletet (télen 10-16 fok) és gondos öntözést igényel. <p>Kifejezetten utálja a kemény vizet, ha nincs ideje forralni neki vizet, állott vízzel locsolja. Télen vízigénye csökken, csak arról kell gondoskodnunk, hogy ki ne száradjon talaja. <p>A rovarok melyek megtámadták a növényeit valószínű, hogy liszteskék. Mellékelem a róla szóló leírást!
Mivel olyan táplálék nem igazán létezik, amit csak a cinkék szeretnének -a verebek pedig nem, ezért elég nehéz ´megszabadulnunk´ a verebektől. A kérdés, hogy érdemes-e őket kizárnunk az etetésből. Nálunk jól felosztják egymás között a napot, ki mikor látogatja az etetőt. Azt viszont tapasztaltuk, hogy a verebek ügyetlenebbek a cinkéknél, ezért, ha olyan eleséget akaszt ki nekik, amin meg kell kapaszkodniuk, az a cinkéknek jobban fog menni. Drótra fűzött féldiókon például hosszasan elcsámcsognak a cinkék, míg a verebek nem tudják kienni belőle a táplálékot.
A kakiszilva - vagy szebb néven - datolyaszilva nem egyezik meg a datolyával. A mellékelt cikkben mindkét gyümölcsről láthat képet. A datolyaszilva termése magtalan, ezért magról nem, csak szemzéssel vagy tősarjakról szaporítható.