1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
Fagymentes időszakban kimondottan ajánlott a lemosó permetezés! A permetezés mellett ne feledkezzünk meg a talajra hullott beteg, fertőzött levelek megsemmisítéséről sem. Bővebben:
A virágzást serkentő tápoldatok természetesen nem csak a bimbóképződést, hanem a virágzást, sőt a beérést is segítik, ha folyamatosan adagoljuk a tápot. Az előírt mennyiségek betartása ekkor is fontos, a túlzott mértékű táplálással akár árthatunk is növényünknek.
A hagyományos értelemben vett szavatossági idő nincs, a hosszú tárolás alatt csak a víztartalom és a nitrogéntartalom csökken gyorsan, a többi tápelem szintje megmarad, a szervesanyag mennyisége csak lassan csökken, ahogyan komposztálódik az anyag.
Az újonnan feltörő sarjakat permetezze le valamelyik glifozát tartalmú gyomirtószer 2 %-os oldatával, amikor azok legalább 20-30 cm magasak. Valószínűleg nem elég egy kezelés, várhatóan szükség lesz 2-3 - szori ismétlésre, de azután végleges lesz az eredmény.
Fokozatosan kell a melegre bevinni, úgy ahogy a természetben is történik tavasszal Először hideg, sötét helyen kell tartani 5 fok körüli hőmérsékleten 2-3 hétig. Amikor megjelent a rügy, akkor lehet 10-15 fok körüli világos helyre rakni. Ekkor megkezdődik a virág növekedése. Amikor már elég nagy (pl. 10 cm) akkor be lehet tenni meleg helyre, szobába is, mert innen már gyorsan virágot bonthat.