1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
A szaporítás házilag is kivitelezhető módjai közül,az un.vegetatív szaporítás a legegyszerűbb.Ennek módja mikor az anyanövény sarjait leválasztva arról tovább neveljük önálló növényként. Ez lehet akár tőosztás vagy a szárakon megjelenő sarjak leválasztása. Minden ezt követő szaporítási eljárás nagyon bonyolult és nem kevés türelem szükségeltetik hozzá.Mivel a leírása több oldalba is belekerülhet,javaslom megtekintésre a következő oldalt ahol minden részletesen látható olvasható az alábbi linkre kattintva.
Bőségesen öntözze, akár naponta is. Nem bírja a szárazságot. Fényigénye közepes, a direkt napfényt vagy a félárnyékot kedveli. Hőigénye közepes. Ideális hőmérséklet 13-18 C között. Egyes fajok a tűző napot kedvelik, mások jobban kedvleik a többnyire árnyékos fekvésű területeteket. A gyenge hajtások lemetszésével elősegíthető a virágzás. HA magvetéssel kapott növény, akkor 4-5 éven belül, a dugványról, bújtvánnyal szaporítottak 2-3 éven belül virágoznak.
A teljes levél alakját, erezettségét, a levelek sajátságos elhelyezkedését a hajtáson bemutató éles képek nélkül a növényt nem lehet meghatározni. Kérem, a leírtak szerinti fotókat küldje meg és azonnal válaszolok:)
A lime, ahogy a citrusfélék, 10-15 éves korában szokott teremni általában. Káliumdús tápoldattal kell öntözni. Most nyáron jobb lenne a szabadban tartani, vagy párásítani a lakásban a levegőt. Ha ez nem lehetséges, spriccolni a leveleit, de ne jéghideg vízzel, hanem inkább kézmeleggel.
Az apró, légy-szerű repkedő állatok valószínűleg a növények talajából bújtak elő, és azokkal kerültek be a lakásba. A talajban, tőzegben lárva alakban meghúzódva a virágokkal elterjeszthetők, a meleg hőmérsékletű lakásban hamar kifejlődnek belőlük a hártyásszárnyú szúnyogok vagy legyek. A repkedő alakja nem károsít, a talajban élő lárvák sem mindegyike bántja a növényt gyökérzetét, de jelenlétükkel zavarják az otthon komfortérzetét. A lakásban rovarölő szereket kipermetezni egészségügyi okokból nem szabad. Ha kezelni szükséges, lépcsőházba, garázsba, vagy a lakás olyan részébe, helyiségébe vigye ideiglenesen a növény(eke)t, ahol senki nem tartózkodik. Kezelésre javaslom az Actara 25 WG nevű szert, annak permetezésre javasolt oldatával, bő lémennyiséggel, víz helyett öntözze be a cserép talaját. Ezt ismételje meg még két alkalommal.