1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
A bálványfa irtása rendkívül nehéz, és nagy körültekintést igényel. Még a legóvatosabb vegyszeres kezelési eljárással sem kerülhető ki a gyep sérülése. A bálványfák levelei a permetezést követően rövid időn belül elszáradtak, de a következő évben sajnos jelentős részben sok bálványfa újra kisarjad. Jó hatásfokú a Banvel és a Garlone, de az irtás így 2 évig is eltarthat. A Glialka 480 Plus, a Medallon Premium vagy a Roundup Bioaktív elég hatásosak. Szeptemberben érdemes permetezni és tavasszal megismételni. Utána 6 órán keresztül ne érje víz.
Az orchideák nagy része a gyökerei egy részét más más célra használja.Jelen esetben a középső részen látható kissé sárgás gyökerek a kimondott talajban lévő keringést kiszolgáló gyökerek(nem szabadna ennyire sötétsárgának -barnának lennie valószínű, hogy sok volt a víz) a majdnem fehér zöld végű gyökerek a páratartalmat hasznosítja, illetve a zöld csúcsokkal a fényt hasznosítja (asszimilál)éppen, ezért átültetéskor nem is szabad őket a cserépbe erőltetni. A látható növénynek nincs semmi baja kissé szárazabban kellene tartani.
Lehet, hogy káliumhiányos a fa, ezt tápoldatozással kell kipróbálni, de az is elképzelhető, hogy a gyökerei vízben fulladoznak, kérhetek egy képet?
Fás szárúakhoz való gyökereztető porral kezelje. Gyökereztetés előtt a terméseket távolítsa el a hajtásvégekről. Gyökereztetni perlitben szokták, Hermesz boltokban is kapható. Gyökereztetés alatt nagyon magas páratartalmat kell biztosítani a hajtásnak, tűző napon ne álljon a gyökerezés alatt, Tujafélék gyökereztetését télen szokták végezni hideg üvegházban, a nagyon meleg idő nem ideális erre a célra.
A tuják pikkelyleveleinek barnulása gyakori. A tuják sekélyen gyökeresedő, vízigényes növények, ezért folyamatosan öntözni kell őket. A kiszáradás jelei a kezdetben sárguló, majd barnára váltó levelek, amik először a csúcsi részen jönnek, majd fokozatosan az alsóbb részeken a növény külsejétől befelé haladva. Télen a napégés és a fagy is okozhat barnulást. Napégés csak a növény déli oldalán mutatkozik, ahol az ágvégek barnulnak. Gyakran a nem megfelelően kijuttatott, vagy nagy adagban adott gyomirtó szerek is okozhatnak barnulást a tujákon. Ha atka, gomba, vagy tetű lenne, akkor a friss hajtásoktól kezdve, befelé barnulnának a levelek. Tápoldatot javasolok első körben, és rendszeres locsolást. Ha a földje jó és elegendő vizet kap, magához fog térni.