1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
Két fajtáját ismerjük: A földi bodza alacsony bokor, ősszel levele elhal, tavasszal újra kihajt. Gyökere könnyen terjed. Az egész növény hasonlít a bodzafához, levele, virágja és termése, ám jellegzetesebb illatú. A bodzafa magas cserje, vagy alacsony fa formában fordul elő. Levelei 5-9 ágúak. Virágzata az ágak végén fejlődik ki, sárgásfehér, kellemes illatú, május, júniusban virágozik. Termése feketés lila, lilásvörös, édes, savanykás bogyó. Ízlés szerint választják az egyik vagy a másik fajtát.
A vizicsigák nagyon hasznosak a vizi ökoszisztémákban, többféle feladatot látnak el. A termelődő törmeléket fogyasztják általában, de algát is legelnek. A vízből kivonják a meszet és beépitik a házukba, ezzel azt lágyítják. Eléggé igénytelen jószágok, a víz összetételének változását jól tolerálják. Életkoruk változó, néhány évig élhetnek. Elég gyorsan fejlődnek és sok petét leraknak. Halakkal jól társíthatók. Üdvözlettel: Kiss Krisztián
Úgy hallottam, hogy 10l vízhez 2 dkg salicil kell, és leginkább a fürtökre kerüljön. Remélem beválik, ha nem, más vegyszerrel nem szabad próbálkozni. Annyit lehet tenni, hogy a darázsinvázió előtt le kell szüretelni:)
Az éredő meggy terméseken a fómás és a glöospóriumos betegség is okoz besüppedő foltokat általában a gyümölcsök alján. Különösen esős, csapadékos időjárás esetén gyakori megjelenésük. Ellenük a mankoceb hatóanyagú kontakt, és a tiofonát-metil, azoxistrobin, ciprodinil, difenokonazol hatóanyagú felszívódó hatású szabadforgalmú gombaölő szerek hatásosak. Eredményes védelemhez sziromhullás után már szükséges a permetezés.
A gardenia igen szeszélyes növény. A virágbimbók kifejlődéséhez 16-18 °C-os éjszakai és 20-22 °C fokos nappali hőmérsékletre van szüksége. Egyenletes hőmérsékletet (télen 10-16 fok) és gondos öntözést igényel. <p>Kifejezetten utálja a kemény vizet, ha nincs ideje forralni neki vizet, állott vízzel locsolja. Télen vízigénye csökken, csak arról kell gondoskodnunk, hogy ki ne száradjon talaja. <p>A rovarok melyek megtámadták a növényeit valószínű, hogy liszteskék. Mellékelem a róla szóló leírást!