1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
Mivel meleg az időjárás, a növény öregedésével az alternáriás foltosság lehet, ez kör alakú barna foltot mutat, és idővel a folt nagyobbodik, szárad. A termésen a kocsány felől okoz szintén barna színű, besüppedő foltokat. A védekezésre a réztartalmú készítményeket, a ditiokarbamát hatóanyagcsoport valamely tagját, a folpet, kaptán. klórtalonil hatóanyagú kontakt készítmények valamelyikét javaslom.
Ez egy természetes jelenség, többek közt amiatt a különleges mintázat miatt ültetik, amelyet ilyenkor hagynak maguk után a lehulló kéregdarabok. Ez a folyamat időjárásfüggő, valamikor gyorsabban, szinte napok alatt, valamikor pedig lassabban következik be. Tehát aggodalomra semmi ok. Édenkertész
Kedves Júlianna! Szaporítás: A fikuszok félfás dugványát tehetjük vízbe, perlitbe, homokba vagy földbe. A dugvány vágása mindig a fásan erezett szárrésznél történjen, úgy, hogy az íz alatt maradjon néhány cm szár, az első levelet vágjuk le és a következőket egy gumigyűrűvel fogassuk össze - így kisebb a párologtatás. A kb. 5-8 leveles dugványt földbe vagy más szaporító közegbe téve tartsuk a talajt nedvesen, a hőmérséklet pedig legyen 20-22 fokos. A kiöregedett fikusz légbujtással szaporítható. Mivel egy kis gyakorlat kell hozzá, inkább gyakorlott hobbikertészeknek ajánlott. Válasszunk ki egy 1-3 cm közötti, egészséges ágat, húzzuk le a külső héjréteget 1 cm-es sávban - elvileg itt kezd el majd gyökeresedni. Ezután nedves tőzeget kell helyezni a vágási felültre, majd az egészet műanyag fóliával körbe kell kötözni. Mikor elég gyökeret eresztett metsszük el az ágat és ültessük át cserépbe a fikuszt. Tápoldatozza a földjét, ne csüggedjen, lombosodni fog. Édenkertész
Kedves Adrienn! Azt nem írtam az imént, hogy meleg napokon lágy vízzel zuhanyoztathatja. Átültetni elegendő 3-5 évente tavasszal, a gyökereket is vágja vissza ilyenkor.Tápoldatozni májustól szeptemberig kéthetente célszerű, télen hathetente ajánlott. Kedveli a szerves tápanyagot. Édenkertész
Fontos a megfelelő koncentráció, különben a többi növény is megsínyli. Sarjhajtások irtására: 3,5 %, - nap; totális gyomirtásra, cserjeirtásra: 5,0-6,7 l/ha, - nap; De évelő gyomok ellen: 5,0 l/ha, 21 nap