1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
A Kivi házilag történő szaporítására nehéz. A hajtások gyökereztetése körülményes, az apró, fekete magok sem csíráztathatók egykönnyen. Arra kell vigyázni, hogy a gyökerek az állott vízben ne induljanak rothadásnak. Minden esetre meg kell próbálni, mert sokaknak azért sikerült!
A bálványfa gyökérzete sebezhető, de ha nem sikerül eltávolítani maradéktalanul, könnyen újrasarjad. A Glialkát javaslom első körben. A 3,5 %-os koncentráció elegendő, a termőföld miatt. Édenkertész
A korallberkenyét csak alakító metszésben szokták részesíteni. A gömbkoronájú díszfáknál ez elmaradhatatlan. Az örökzöldeket is általában tavasszal ajánlott metszeni.
Minden édes illatú, nagy tömegben virágzó díszfa vagy cserje vonzza a méheket, de a virágzás néhány hete miatt nem érdemes lemondani a látványról, amit nyújtanak. Édenkertész
A problémának több oka is lehet. A muskátli igényli a sok napfényt és a meleget, de csak a félárnyékos helyen fejlődik szépen, mert gyökerei érzékenyek a nagy hőségre, hamar rothadásnak indulnak. A rendszeres tápanyag- és vízellátáson túl az elszáradt lombokat és a hervadt virágokat ki kell törni, a túlságosan növő hajtásokat vissza kell csípni. Figyelni kell az esetlegesen megjelenő kártevőkre és kórokozókra is, melyek a levelek foltosodását, vagy száradását okozhatják. A leanderek szaporításának legegyszerűbb és leggyakoribb módja a hajtások gyökereztetése. A magoncok akkor lesznek ültetésre alkalmasak, amikor már két levélkéjük van. Óvatosan ültessük mert a kis gyökér letörhet, megsérülhet. Ültethetjük a magokat egyből a földbe, állandóan nedvesen tartva előbb-utóbb kibújnak a földből a kis növények, de cserépbe vagy ládába is tehetjük a magokat, és amikor már néhány centisek, akkor szétültetjük őket. Édenkertész