1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
Az átültetést október közepe - vége felé kell elvégezni úgy, hogy a lehető legnagyobb földlabdával - amit a terület és persze fizikai állapotunk megenged - kerüljön új helyére a fa. Az ültetőgödör kialakításánál ügyeljünk arra, hogy tőzeggel kevert laza ültetőközegbe kerüljön a növény, valamint gondoskodnunk kell hosszan felszívódó komplex tápanyag bekeveréséről is a közegbe. Erre legmegfelelőbb az Osmocote örökzöld tápanyag felhasználása. Az átültetést követően kissé metsszük vissza a fa ágait és csúcsát is, majd a metszési felületeket sebkezelő gyantával zárjuk le. Az ültetőgödörbe helyezést követően karózzuk ki a fát lehetőleg három irányból. A rendszeres öntözéséről se feledkezzünk meg.
Tisztelt Hölgyem! Mivel csak leírás van a kórképről, így pontos diagnózist felállítani nem igazán lehet. A metszés hatására a sérült hajtásokon akár valami kórokozó gomba vagy baktérium is bejuthatott, ebben az esetben a növények akár tönkre is mehetnek! A kórképet mutató hajtásból kellene levágni és gazdaboltban bemutatni, ott ez alapján tudnak segíteni permetszer kiválasztásában. Üdvözlettel: Kiss Krisztián
Tisztelt Uram! Sajnos bambusz elég sokféle van és hasonlóak is egymáshoz, fénykép alapján nehezen határozhatóak. Azt, hogy a rügye ehető e, nem tartom valószínűnek.
Valószínűleg valami élősködő gomba vagy baktérium károsítja a hibiszkuszát. Persze ezt így látatlanban nagyon nehéz lenne pontosan eldönteni. Felszívódó gombaölő permetezőszerrel kellene párszor lefújni a növényt, ez segithet. Sőt, a foltos levélből a gazdaboltosnak is kellene vinni, hogy segíthessen a megfelelő szer kiválasztásában. Üdv:Krisztián
Kérem, küldjön a dió termésen jelentkező betegségről értékelhető fényképet!