1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
A Dracenát évközben akkor öntözzük, ha a földlabda teteje megszikkadt; ez a fiatal növényeknél gyakrabban fordul elő, az idősebbeknél kb. 3 naponként. Télen ritkábban és kevés vizet kapjanak, nehogy a gyökerek rothadni kezdjenek. Átültetni tavasszal kell, ha a növény kinőtte a cserepét. Tápanyagot tavasztól őszig kéthetenként kaphat.
Granny Smith Október második dekádjának végén éri el optimális szüreti érettségét. Fogyasztási érettsége április végéig tart. Gyümölcse középnagy vagy nagy, kerekded vagy csonkakúp alakú. Héja viaszos bevonatú, fényes és teljes érettségben zöld színű, nagy fehéres paraszemölcsökkel pontozott. Íze mérsékelten savanykás. Korán termőre fordul és bőtermő. Almafajták vásárlása Szedés október végétől november elejéig. Nagyon régi fajta, csak Európában új. Csak meleg vidékeken érik be. Termése középnagy, fűzöld színű (zöld alma). Lédús, savanykás, üdítő, kemény. Erős növekedésű. A termés kezdetben rendszeres, bőséges és egészséges. Granny Smith almafa porzófái: Cox Orange, Jonathan, Golden Delicious, Starking
Tulajdonképpen szinte minden növény szaporítható dugványozással, csak az ideje nem mindegyiknek most van és különféle körülményeket igényelnek az eredéshez. Ha szaporítani akarjuk, érett dióját egyedi edénybe ültessük, és télen - az egerektől, madaraktól, mókusoktól megvédve - tartsuk hideg, nedves helyen. Kora tavasszal csírázik, és a nyár elején kiültethető. A csemetét az első-második télen védjük a hidegtől.
Igen, a cikkben olvasható módon kb 1 cm-es részt, azaz talpat vágjunk az ananászból és ezt gyökereztessük. A z ültetőközegbe azért kell homokot keverni, hogy lazítsuk azt ezzel is könnyítve a begyökeresedést. Sok sikert!
A mini gerbera nagyon érzékeny a vízre, csak akkor kell locsolni, ha a földje már kissé száraz. Folyamatosan, de nagyon keveset kell öntözni. A száradás és a kidőlés is arra utalnak, hogy túl lett locsolva. Próbálja meg kiszárítani, jó lenne, ha megmaradna!