1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
Azt a fenológia stádiumot, amikor a lombhullató fák, cserjék leveleiket már elvesztették, és nyugalmi állapotban vannak, a szakma NYUGALMI IDŐSZAK-nak nevezi. Ezalatt élettevékenységet nem folytatnak.
Télen nem igényelnek tápoldatozást a szobanövények, s mivel a gardénia kifejezetten nem kedveli a téli száraz szobai körülményeket, s nincs ennél megfelelőbb hely (hűvös, világos helyiség), akkor nincs igazán mit tenni, csak reménykedhetünk, hogy túléli a telet és tavasszal új erőre kap.
Kedves Növénybarát! A növénye egy Echeveria faj, magyarul amerikai kövirózsa. A felkopaszodás természetes jelenség, az igaz, hogy nálunk ez gyorsabb folyamat a téli fényhiány miatt, mint hazájában . A szép, egészséges levélrozettákat vágja le, és gyökereztesse meg. Néhány évig ismét szép növényekben gyönyörködhet. A begyökeresedetteket a fagyok elmúltával tartsa a szabadban, félárnyékos helyen, be is süllyesztheti cserepüket a kert talajába. Öntözés az időjárásnak megfelelően. Télen helyezze hűvös, de világos helyiségbe, csak ritkán, 2 hetente öntözze kevés vízzel. A Debreceni Pozsgástárban rövidesen indul egy Echeveriákkal foglalkozó cikk, s ebből bővebb ismereteket szerezhet. Ficzere Miklós
Jelenlegi állapotában nem látom rajta a hideg nyomait,ha a későbbiekben puhulni kezd a levele(1 héten belül)akkor sem kell kidobni mert ha a közepe nem szárad el akkor képes megújulni. Szétültetni nem kell mert az orchideák szeretik ha a gyökereik összezsúfolódnak. Kicsit száraznak látom a talajt,ez a növény nem szereti ha sokáig száraz marad.a virágszárak színein látszik,hogy különbözőek. üdv
A gardénia télen hűvöset és visszafogott locsolást igényel, átlagos szobai körülmények között hamar ledobálja leveleit és csak sínylődik. A fenti kóró nem igazán tűnik már menthető darabnak. Bővebben olvashat a gardénia tartásáról a Szobanövények rovatban található növényleírásban.