1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
Sajnos már nincs rá esély. Valószínű, hogy mind sarj lesz.
Úgy látom a pici eléggé fejlett és jól érzi magát,picit apróbb szemű közeg jobb lenne még neki, bár ha tud tartani egy 65-75% körüli páratartalmat akkor ez is jó,csak ne száradjon ki nagyon. Egyéb különösebb igénye nincs. Magvetés: Nagy bátorságra vall a két faj keresztezése de hát istenem az új dolgok mindig így születnek. Magam is keresztezek lehetetlennek tűnő dolgokat és mag mindig lesz belőle (van amiből már növény is). A beérett magtokkal mi a terve? Van személy aki megfelelő módon elveti őket? Érdekelne valamennyi a szaporulatból, ugyanis e két növény keresztezését még sehol nem láttam. A fotón sajna nem jól kivehető a magtok de az látszik, hogy még fiatal. Üdv
Az elefántláb (Nolina) szereti a napfényt, de ha sok napfény éri, levelei sötétre színeződnek. Egész évben visszafogottan kell öntözni, télen majdnem egyáltalán. Hónaponként kaphat némi vizet, akkor is lehetőleg az alátétbe öntsük. Nyáron akkor öntözzük, mikor a földlabda teteje "kopogó" száraz. Az alsó levelei valószínűleg elöregedtek, és elhaltak. A csúcsán pedig újakat fejleszt a növény. Ez természetes folyamat, ha radikális, gyors folyamat lép fel, csak akkor van baj. A víz- vagy/ és fényhiány okozhatja az alsó levelek elsárgulását.
Ha vetett a fű, akkor csak óvatosan, sekélyen szellőztesse, elég áthúzni egy gereblyével. Ha gyepszőnyege van- ami valószínű, mert inkább azok mohásodnak ilyen hamar, akkor nyugodtan szellőztesse át. A pázsit lazítása a tavaszi gyepápolás egyik legfontosabb feladata. Az erre a célra szolgáló kézi és motoros eszközök kitépik a mohát és a gyomnövényeket, több helyet csinálnak a füvek számára. Később majd a mohásodás ellen növelni kell a talaj mésztartalmát Ca alapanyagú műtrágya ill. égetett mészpor kiszórásával. Ez utóbbiból négyzetméterenként 3-4 dkg-ot szórjon ki, alaposan gereblyézze be és öntözze meg a gyepet. Jó hatást csak akkor érhetünk el, ha a felszínről kigereblyézhető mohapárna nagy részét eltávolítjuk a kezelés előtt. A mohásodás ellen vasgálic 10%-os oldatának kiöntözésével is védekezhetünk.
Sajnos télen a korall virág a fűtés miatt megy tönkre. Ha hetente locsolta, és a cserepe még kaspóban is van esetleg, akkor a túllocsolástól lehet penészes. Ne öntözze túl, a visszavágás jó ötlet volt! Most itt a tavasz, helyre fog jönni, de ha a penész nem a túllocsolástól van, akkor lehet, hogy egy betegség támadta meg.