1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
Huzatos, fagyzugos területen valóban tud egy szélvédő fasor védelmet nyújtani a gyümölcsösnek, de ha van rá elég területe magam is valamelyik honos cserjénket vagy fánkat választanám a tuja helyett.
Ha az idős levelek végei sárgulnak, annak oka a túlöntözés vagy a túlzott mértékű tápoldatozás lehet. A fiatal levelek is sárgulhatnak a túlzott tápoldatozás miatt, de ha épp ellenkező a helyzet (tápanyagaban szegény a talaj), az is gondot okozhat.
Nehéz lenne itt az összes növényt felsorolni, inkább azt javaslom, hogy nézze meg az alábbi cikkünket. Ha ennél is több információra van szüksége, akkor a következő könyvet ajánlom: Kincses Ajtay Mária-Mérgező növények.
A kerti muskátli nem igazán tartozik a rovarűző növények közé, de a citromillatú muskátli (Pelargonium crispum, P.graveolens ) vagy illatos muskátli (P. fragrans) illatának valóban tulajdonítanak rovarűző hatást.
A képen látható növény egy kancsóka faj (Nepenthes sp.). Megfelelő fejlődéséhez trópusi körülményeket kíván, erre leginkább szobai üvegházak, vitrinek alkalmasak. A tűző napfényt nem viseli el, közepesen világos helyet igényel. <p>Ültetőközege legyen mindig nedves, de a pangó víz elvezetése mindig biztosítva kell hogy legyen. Átültetés során olyan savas kémhatású talajt kell biztosítani számára, amely jó vízgazdálkodású, fakéregdarabokat, tőzegdarabokat vagy tőzegmohát tartalmaz. <p> A kancsó alakú képződmény a lomblevélből jön létre, megfelelő körülmények között valósznű újra megjelennek az Ön növényén is. <p>A rovarfogó növényeket nem egyszerű hosszabb időn keresztül szobai körülmények között életben tartani, de némi kürölekintéssel hozzászoktathatjuk lakásunk körülményeihez.