1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
Nagyon szép lehet, mert a csavart mogyoró ágai dugóhúzószerűen megcsavarodottak. A napos helyet szereti. Az ágak a föld forgása miatt csavarodnak, tehát csavartak lesznek.
Állandóan álljon vízbe a növény gyökere, és ne ültessük le virágföldbe. Kedveli a párás levegőt, ha túlszáraz, meleg helyre tesszük, a növény sárgulni kezd, és elhal.Ne tegyük tűző napra, mert levelei sárgulni kezdenek. Kerámiatálban tartott növénynél figyeljen oda, hogy milyen vízzel locsolja, mert a túl klóros csapvíz tönkre teheti növényt. Az akváriumba is bátran tegyen néhány vágott szerencsebambuszt dekorációnak. És mi történik, ha elülteti ezt a növényt virágfölbe? Hipp-hopp, egy gyönyörű, de egyszerű dracenát kapunk pár héten belül és a szerencsebambuszunk már csak a múlté.
Nincs gond. Az időjárás miatt nagyon sok szelídgesztenye borul újra virágba az idén. Azért néhány információ: A szelidgesztenye szerencsére a fertőzésekkel szemben ellenálló. Kártevője nem igazán van, azonban súlyosabb lombkártétel esetén célszerű permetezni. Betegsége a kéregrák, amelynek korokozója mikroszkopikus gomba. Ez a fa törzsén, ágain vagy sarjhajtásain idéz elő kéregpusztulást. Amennyiben mindez a fa vegetációs időszakában történik, a levelek hirtelen elszáradnak, és még ősszel sem hullanak le. Hatásos kémiai védekezés ellene sem külföldön, sem hazánkban nem ismert. A savanyú, mély rétegű, szellős, jó vizellátottságú talajt kedveli, azonban köves, kavicsos talajon is megél. A sok meszet nem tűri. Meszes területeken csak akkor fejlődik megfelelően, ha káliummal ellensúlyozzák a talaj mésztartalmát.
Az új admin felületre való átállás miatt a csatolt képek elvesztek, ezért szeretném kérni, ha megoldható, hogy küldje el újra a képet és azonnal válaszolunk a kérdésre. Elnézést kérünk! Édenkertész
A buzogányfa alsó levelei egyszerűen csak el is öregednek, és elhalnak. Ezzel együtt a csúcsán újakat fejleszt a növény. Ez természetes folyamat, ha radikális, gyors folyamat lép fel, csak akkor van baj. A víz- vagy/ és fényhiány okozhatja a levelek elsárgulását. Télen általában heti 1-2x öntözés elegendő, tavasztól őszig esetleg sűrűbben ajánlott. De ne feledje, hogy a buzogányfa sivatagi növény, bírja a szárazságot. Tápoldatozás is kellene, hogy az új hajtások erősek legyenek.