1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
A császárkorona kifejezetten szereti, ha ugyanazon a helyen hagyják évekig, ezért nem kell kivenni a talajból.
A molykártevők ellen májusban, júliusban és augusztusban védekezhet.
A kaktusz lehetséges, hogy egy kicsit megégett, bár nem valószínű, ha az előző évet teljesen átvészelte ugyan azon a helyen, lehet, hogy a túlzott víz hatására kelentkeztek a foltok. Ha a szabadba kitéve tovább növekszik a beteg rész érdemes a még egészséges darabokat átültetni.
A pálmák közül vannak olyanok, melyek ellenállóbbak (pl. a datolyapálma), de vannak olyanok is, amelyek igényesebbek pl. a kenciapálma nedvesség-, páraigényes. Mielőtt megveszünk egy pálmát, érdemes utánajárni a gondozásának. Probléma lehet a túlöntözés, a kevés pára, az erős napfény, a kevés tápanyag, az alacsony hőmérséklet is. Az egyes pálmafajok gondozásáról cikkeinkben is olvashat.
A tűztövist szaporíthatjuk magról és félfás dugványról is. A magok igen jól csíráznak. Az utolsó tavaszi fagyok után vethető.