1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
Az inkaliliom, latin nevén Alstroemeria általános, de jó minőségű virágföldet igényel (olyan talaj, amely tartja a nedvességet viszont jó vízelvezetésű) egy kevés homokkal összekeverve. A talajt tartsuk egyenletesen nedvesen, és ha esővizet használunk legyünk óvatosak, mert savas lehet. Télen csökkenteni kell az öntözést. Használjunk langyos vizet az öntözéshez. Kéthetente tápoldatozzuk nyáron, télen viszont nincs szüksége rá. Károsíthatja a levéltetű.
Valóban leopárd liliom. A gyönyörű évelő virág nem csak virágokat ontja,chanem a legérdekesebb benne,chogy a fényes magocskáit úgy tárolja,cmintha egy nagy finom szeder lenne.cA növény már az első évben virágzik.cVetés előtt érdemes egy hétre hűtőbe tenni a magokat (4 foknál nem hűvösebbre).c18-36 cm magasra nő.cA napos helyet szereti,ckíválóan tar tható szobanövényként is.
Elvileg alkalmas, de bevallom, még soha nem láttam ilyen jellegű boltívet. Örülnék egy képnek, ha elkészült!
Kedves Tamás! Nagyon meleg nem kell a Moso bambusznak (Phyllostachys pubescens), elegendő a 20-25 C is. Szerintem lehetséges, hogy sok tápoldatot kapnak, vagy esetleg túl töményet, ha ezek a körülmények nem állnak fent, akkor szerintem célszerű gomba és baktérium ölő szerrel lepermetezni, amit tanácsosnak tartok megismételni, 1 hét múlva! Ajánlanám a párásítást valahogyan, mert ezt nagyon szeretik! A moso bambusz egyébként képes napi 30 cm!!! is nőni! Nagyon agresszív és gyorsan növő faj! Vigyázzon velük!
Mindenképpen vigyük fagymentes, napfényes helyre. A mi éghajlatunkon egynyáriként viselkedik, ezért a fagyok előtt zárt helyre kell vinni. Teleltetés előtt metsszük vissza, így kisebb helyen elfér, és nem hajt tovább. A jó teleltető 5-15 foknál nem melegebb, de nem is hidegebb. Minél világosabb a helyiség, annál magasabb lehet a hőmérséklet ezen a tartományon belül. Elegendő kéthetente kevés vízadaggal megöntözni. Célszerű hetente ellenőrizni a talajfelszín nedvességi állapotát. Túlságosan meleg helyen károsíthatnak a pajzstetvek, a levéltetvek és a liszteskék, amelyek ellen a zárt teleltetőben szükség esetén Bio-Sect-tel védekezhetünk.