1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
Kedves H.Adél! A képen egy futó filodendron (Philodendron scandens) látható. A magas páratartalmat igényli, szereti ha permetezik lágyvízzel. Kicsi a fényigénye, hőigénye közepes (25 C). Hazája: Dél-Amerika
Kedves Horváth Margit! A növények nagyon jól fejlődnek, sóderos, homokos talajon! A tápanyag-utánpótlásról kell gondoskodni, mert a jó vízelvezetésű talaj mellett kell még tápanyag is. Az a baj, hogy az Osteospermum -félék között, van fagyérzékeny, van örökzöld és van télálló is! A lagtöbb faj azonban fagyérzékeny. Javaslom, hogy most szedje ki cserépbe és úgy teleltesse át tavaszig, majd az állandó helyére ültesse el. A teleltetését egyébként takarással lehet megoldani, de a fagykárnak ki van téve így is.
Kedves hömpölygő! Az a baj, hogy a napos rész "fakította" ki! Félárnyékos helyre kell ültetni. Saját tapasztalatom is volt japán juharral. Félárnyék és kissé napos helyre ültesse át! Nem kell takarni, fagytürő növény!
A kála nyáron kedveli a meleg kissé napos kerteket, kitehetjük a szabadba-kertbe vagy erkélyre is a cserepét, de télen a 10 fok az ideális számára. A téli meleg fűtött szobában a növény elszárad, ezért ilyenkor állítsuk a cserepét egy kavicsos tálcára, és permetezzük a levelét. Ne ijedjünk meg, ha a nyár végén a levelek elszáradnak, ez természetes folyamat ilyenkor pihen a növény. Tavasszal, a májusi fagyok után kell kiültetni a virágoskertbe és ősszel a fagyok előtt bevinni. A sarjakat le kell vágni, csak a főtörzset meghagyni. Szereti a napfényt, hetente 2 x kell öntözni.
Kedves mazda6! A képen egy gyompálma látható (Chamaedorea elegans). Eredeti hazája Mexikó. A hegyi, nedves klímát szereti, ezért ne hagyja kiszáradni. Aránylag igénytelen növény, de a vízre és a közvetlen napfényre érzékeny. A félárnyékos, világos helyeket szereti. Nagyon lassan nő, ezért átültetni csak akkor kell, ha kinőtte a cserepet. A takácsatkák szeretik, de ezt a megfelelő szerrel (pl.: Flumite 200) ki lehet őket írtani.