1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
A növényt, hivatalos nevén Solanum muricatum, nagy valószínűség szerint takácsatka támadás érte, innen a pókhálószerű anyag. Ezek a kártevők nagyon gyorsan szaporodnak, és egyik növényről átmásznak a másikra, rendkívül nagy étvágyúak, és nem válogatósak. Fejlődésüknek kedvez a túl magas hőmérséklet, a túl száraz levegő és a túltrágyázás. Rendszerint a levelek fonákán, az erek mellett helyezkednek el, és a növényi nedveket szívogatják. VÉDEKEZÉS: Növelje a levegő páratartalmát, mert az atkák nem bírják a páradús környezetet, azonnal elpusztulnak. Langyos vízzel többször zuhanyoztassa le a növényt. Ha csak lehet ne használjon kémiai alapanyagú rovarirtót szert. Arra ügyeljen, hogy jó alapossan mosson kezet, valahányszor a növény leveleihez ért. Kapcsolódó cikkek: Miért figyeljünk a takácsatkák elszaporodására? Honnan tudjuk, hogy a növényeinket takácsatka károsítja?
Kedves eni! A gyomokat kézzel és vegyszerrel is kell irtani. Lehet kontakt szerekkel (pl.: Glialka, Glifogan) is permetezni, mert csak azt öli meg, ahová fújja. Ezek totális gyomirtók, tehát a dísznövényekre vigyázzon. Azokat a részeket, ahová nem tudott fújni, kézzel érdemes kigyomlálni. A tapasztalataim szerint a mulcsozás nem megoldás. A geotextília sem megoldás, akárki, akármit mond.
Üdvözlöm! A sárga nyalókavirág (Pachistahis lutea) egy eléggé igényes növény. A kiszáradás és a túlöntözés is gond lehet. Nagyon szereti a párát, de a túlöntözéstől elpusztulhat. A visszavágást jól tette, mert tavasszal amúgy is érdemes visszavágni minden évben. Szerintem ki fog hajtani, és még bokrosabb lesz!
A következő weboldalt tudnám ajánlani: www.tulipanvilag.hu Ez Magyarország egyik legnagyobb és legmegbízhatóbb oldala, ami a hagymás növényeket illeti.
A Granny Smith almafák ajánlott porzófái a következők: Cox Orange, Delicious, Jonathan, Golden klónok, Starking. A lényeg, hogy a két fa fajta virágzási ideje nagyjából ugyanakkorra essen.