1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
Kedves hömpölygő! Az a helyzet, hogy a tőzeg elpusztult növényi rostok összessége. Tápanyag tartalma minimális. A talajszerkezet javítására viszont kiválóan alkalmas! Azt javaslom, hogy a tőzeget komposzttal, vagy virágföld 1:1 arányú keverékével használja ültetésre. A talajból lassan kihasználódik, kimosódik a tápanyag, ezért folyamatosan kell pótolni, ezt lehet folyékony tápoldattal, vagy valamilyen műtrágyával, illetve szerves trágyával.
Kedves Hobbikertész! A kép alapján valamilyen baktériumos betegségre tippelek, főleg akkor ha az adott területen paradicsomot termeltek az előző években. Nedves kamrás megfigyeléssel meg lehet nézni a tüneteket (a fertőzött paradicsomon alkoholos fertőtlenítés után nedves körülmények között 5-6 óra után megjelennek a baktérium cseppek). Üdvözlettel: Növényorvos
Feltételezhetően nem kapható sem Magyarországon, sem más országban kereskedelmi forgalomban. A kutatók dolgoznak különböző szaporítási eljárások kidolgozásán, de ez egyelőre természetvédelmi célokat szolgál. A későbbiekben várható, hogy a dísznövény kereskedelem célul tűzi ki forgalmazását. Gergely Díszfaiskola, Gödöllő
Nagy a baj! A növény nem neki való közegbe és túl mélyen van ültetve,igy a levegőtlenség és a folyamatos nedvesség miatt rothadni kezdett! Azonnal ki kell borítani ebből a közegből, gombaölővel lepermetezni, majd csak úgy csupaszon szárítani 1-2 napig. Ezután, ha megállt a levélhullás, egy sokkal szellősebb közegbe újra beültetve nevelni tovább. Sajnos az esélye a felépülésre 20%. Sok sikert!
Üdvözlöm! A képen egy Afelandra (Aphelandra squarrosa) látható. Elképzelhető, hogy a közvetlen napfény barnította meg, vagy valami baktériumos fertőzés esetleg. Azt javaslom, hogy vágja le a beteg részeket. Gondozása: A laza, tőzeges talajt kedveli. Közepesen öntözzük, 2-3 naponta. Nem bírja a szárazságot. Magas páratartalmat igényel, száraz helyen rendszeresen permetezzük a leveleit. Fényigénye nagy. Nem bírja a direkt napfényt. Hőigénye nagy. Fagyérzékeny. A növény dugvánnyal szaporítható.